Ako hoces preporuku za HD rekorder, evo ja imam Panasonic EH65 i odlicna je sprava, sem sto je malo ruznjikav. Kod mene u kuci se koristi bas muski, klinac gleda crtace bar sat-dva dnevno, zena i ja poneku seriju utakmicu. Prednost Panasonica je sto i na LP kvalitetu ne prepolovi rezoluciju kao sto drugi rade, vec samo smanji bitrate, veruj mi razlika se vrlo primeti. Ovaj rezim nije za utakmice ali za filmove je savrsen. Probao sam svasta u toj klasi, i Panasonic je bolji uredjaj nego Sony, Pioneer ili Samsung, kako po brzini (narocito je Sony kilav po tom pitanju, ekstra nervira sporost kojom reaguje na komande) , jednostavnosti rukovanja i kvalitetu slike. Ako neces Panasonic-a, vidi neki Pioneer, nije to tako lose a i dosta su lepsi nego Panasonic. I jos jedna preporuka, sto veci HD. U pocetku nisam mislio da je to nesto bitno, ali evo sad mi je HD skoro uvek pun, znaci nekih 100-tinak sati materijala. Bekap na dvd smara a i mnogo je lepse birati nesto sa jednog HDD-a nego sa 50 DVD-jeva.
Sem izgleda jedinu zamerku bih dao to sto ne moze da se fiksira brzina snimanja pri kopiranju sa HD na DVD, vec ide max koja je za taj DVD medijum. Kako tesko mogu da nadjem 2x i 4x DVD medije, koristim ove 8x i 16x tako da je brzina snimanja po mojoj proceni 8x. E problem je sto na starijim DVD plejerima tako brzo narezani diskovi hoce da koce, pa cak i na mom lap-top-u ista situacija. Jedno resenje je iskljucivanje opcije za brzo kopiranje ali tada kopiranje ide u realnom vremenu, znaci satima sto je prilicno nezgodno jer u to vreme nema snimanja na HD. Jedini mi je spas da negde nadjem 100-200 kvalitetnih 4x diskova i cuvam ih za ovu namenu.
Ako te zanima, pusta i DIVX ali je titl prilicno sitan. Ipak ovo nije masina za DivX-e, ja za njih koristim Pioneer 470 koji cudo za tu namenu.