Šta je novo?

DVD Ripovanje

ebe

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Kojim programom moze da se iz VOB fajlova ripovanih sa DVD-a izvuce -=SAMO=- zvuk? Koristim Flask MPEG ali on moze da kopira samo sliku ili sliku i zvuk, nikako samo zvuk.

AC3Tool, recimo.

XMPEG

A sta bi sa DVD2AVI?

DVD2AVI skida samo ton, ali pravi delay od nekih 15 sekundi.

Nesto nisi dobro odradio. Jer DVD2AVI ne bi trebao da pravi ikakav delay. U svakom slucaju, sta si ti uopste hteo da radis sa tim zvukom kada ga izbadis iz VOB-a????

Ajd...

ebe je napisao(la):

To ti se desilo sigurno jer nisi pazio - na primer Warner ima pre svakog filma logo od oko 13 sekundi, koji treba odseci. Vidi se po brojachu vremena koji krece opet od nule nakon logoa.

ebe je napisao(la):

Ne pravi kashnjenje nego pomera celu audio traku u zavisnosti koliko je frejmova zauzelo inicijalno kodovanje na pochetku svakog filma. U svakom sluchaju, u samom imenu MPA fajla ti pishe za koliko je pomeren (u + ili -).

Bane

Drunk Devil je napisao(la):
To ti se desilo sigurno jer nisi pazio - na primer Warner ima pre svakog filma logo od oko 13 sekundi, koji treba odseci. Vidi se po brojachu vremena koji krece opet od nule nakon logoa.

Nema mnogo veze sa tim. To shto vidish shpicu WB:HE, to je zato shto si uhvatio i "nulti" VOB.

Bane

Bane, molim te da na pametujesh...
Nisam 'uhvatio' nulti VOB i znam o chemu je rech. To se radi verovatno namerno tako, kako bi zeznuli one koji hoce da kopiraju DVD.
A pomeraj u imenu fajla je daleko manji od 15 sekundi.

Samo stvarash ovde zbrku. Pusti ljude da napishu svoja iskustva, a ja ih imam dosta. Sigurno vishe od tebe u ovoj stvari.

Ovaj, pazite.
Normalno je to kada hocete da nesto izripujete, i kojim slucajem da prebacite na DivX. Da dodje do desinhronizacije zvuka i slike.

E sada, kada sve pogledate, film traje koliko treba, a zvuka ima tacno koliko treba, ali je duze nego sto bi trebalo!!!
Ja sam imao tih problema, i jedino kako sam to mogao da odradim da valja kako treba, jeste da se to malo sredi u Sound Forge-u!!!

Znaci, nedostatak toga moze biti samo, da negde treba da ubacite cist zvuk, znaci prazan, zvuk, na kraju zvuka, tamo gde se film nalazi. I da se poravna sa trajanjem filma!!! Tj. njegovom duzinom...

Probaj to, znaci, da trajanje zvuka poravnas sa trajanjem film, i probaj da spojis (ako je to, to, sto zelis da uradis). I treba da sve bude u redu...
Ovo ti govorim iz iskustva, i to je pomagalo...

Ajd...

Bane, molim te da na pametujesh...

Ne shvatam shto si ovako odgovorio... Jer sam samo pokushao da objasnim da se u nultom VOB-u uvek nalazi DVD meni (u obliku vezanih BMP-a), razno logoi za copyright i obaveshtenje FBI-a, a ponekad i shpica filmeske kompanije. Ako razvijesh nulti VOB, mozesh i sam da pronadjesh sve ovo.

Kad se radi kopiranje DVD-a, program za ripovanje obichno ripuje ceo deisk, tj., kompletan sadrzaj, istovrmeneo dekriptujuci sve VOB-ove (ako treba i posebnim kljuchevima). Zatim se takav sadrzaj redja u aplikaciji za snimanje DVD-a, i moze se dobiti sasvim ispravno snimljen DVD. Naravno ovo sve vazi ako je u pitanju DVD-5, jer u sluchaju DVD-9, film se mora naknadno kompresovati.

Sigurno vishe od tebe u ovoj stvari.

Nemoj biti bash toliko siguran:)

Bane

Daleko smo otisli od osnovnog pitanja...

Zvuk mozhe da se ekstrahuje iz VOB fajlova na puno nachina. Posto je pitanje malo neodredjeno - nije recheno koji format zvuka treba...

AC3 se mozhe izvaditi sa vishe programa - DVD2AVI, VStrip, Smart Ripper itd...

Ako se zheli stereo ili mono WAV najlakshe je sa DVD2AVI, ali mozhe i sa BeSweet i drugima...

Sto se tiche razlike u trajanja slike i zvuka ona je obicno uzrokovana time da neki delovi VOB-a nemaju zvuk, ili zbog multiangle-a - na primer film Matrix. Njega treba ripovati tako da se iskljuchi skidanje multiangle-a u DVDDecrypt - to je samo jedan metod, valjda najlakshi. Mada ce i Flask to verovatno odraditi kako treba, ali to ja ne koristim vec odavno...

Bane je napisao(la):
Ne shvatam shto si ovako odgovorio... Jer sam samo pokushao da objasnim da se u nultom VOB-u uvek nalazi DVD meni (u obliku vezanih BMP-a), razno logoi za copyright i obaveshtenje FBI-a, a ponekad i shpica filmeske kompanije. Ako razvijesh nulti VOB, mozesh i sam da pronadjesh sve ovo.

Nemoj biti bash toliko siguran:)

Bane

Reagovao sam ljuto jer ti je primedba potpuno neumesna i nepotrebna.
Kako sam kazhesh ponekad je shpica u nultom... Ali eto, ima je i u istom VOB-u gde je i film. I to nije sve. Vidjao sam DVD-e gde je u prvom VOB-u bio trailer od par minuta, pa na kraju filma opet neke gluposti i slichno.
Takodje ima i VOB-ova sa delovima gde su pauze u zvuku, i to je jako teshko skinuti u AVI. To sto ti kopirash DVD-e, a ne radish konverziju u AVI upravo jeste pokazatelj da nemash iskustva u ekstrakciji i konverziji.

Kasnjenje od 13 sek je tipichno za logo Warnera.
A cela rasprava je nevezana za thread, uzgred, a pokrenue ju je ebe, koji ne samo da je neiskusan, vec je i to potpuno bespotrebno ubacio u ovaj thread.

To sto ti kopirash DVD-e, a ne radish konverziju u AVI upravo jeste pokazatelj da nemash iskustva u ekstrakciji i konverziji.

Iskoristicu rechi pokojnog Bate Stojkovica iz predstave "Profesionalac":

- Ti ne znash ko sam ja?

:beat: ,)

Bane

Bane je napisao(la):
Iskoristicu rechi pokojnog Bate Stojkovica iz predstave "Profesionalac":
- Ti ne znash ko sam ja?
Bane

Look man, nije me briga ko si, da li si mozhda Bane DivX ili bilo ko.
Bitno je ono sta pishesh ovde, a to je bilo pogreshno. Sa tim gore sto si moderator, koji bi trebalo da da pozitivan primer. Ono sto sam napisao stoji, a ti uzmi na primer Matrix DVD, pa proveri o chemu govorim...

Bez uvrede, ali imam utisak da ti bash nije sasvim jasno o chemu je ovde tachno rech.

Bez uvrede, ali imam utisak da ti bash nije sasvim jasno o chemu je ovde tachno rech.

Ja se izuzetno retko ukljuchujem u rasprave, i to radim jedino kad mislim da mogu neshto da pojasnim ili pomognem, a ne da komentarishem. Nemam razloga da se ljutim na tebe, poshto te i ne znam, te mi nije mnogo stalo do tvog mishljenja. Ako mislish da si u pravu, i da sam ja pogreshio ili preterao, neka ti bude. S moje strane, ova rasprava je zavrshena. :wave;

Bane

Bane je napisao(la):
Ja se izuzetno retko ukljuchujem u rasprave, i to radim jedino kad mislim da mogu neshto da pojasnim ili pomognem, a ne da komentarishem....
Bane

Ovde se radi o u osnovi prostim stvarima, koje se daju kao proveriti.

Ako ti ocenjujesh postove ljudi po nekakvom tvom poznavanju istih, a ne po tome shta oni pishu, neka ti je tako. Svako ima pravo na to, kao i na komentarisanje...

Tja... ja nisam nesto mnogo DVD-ova ripovao i kompresovao, ali za tih 10-ak nikada nisam imao problema. Novi SmartRipper ima opciju da sam izripuje SAMO film, bez ostalih dzidzabidza. Kompresiju sam radio iz Flaska i kasnije XMpeg-a i nikada nisam imao problem sa kasnjenjem zvuka. XMpeg ima i fina podesavanja kod konverzije surround zvuka u stereo mp3 i moze da izvuce centralni kanal ako je tih recimo.

LPCM audio

Kako izripovati LPCM audio sa DVD-a ?? Flask i jos poneki nevide taj zapis!
Da li treba ripovati drugacije ili sta ovde fali ?

Re: LPCM audio

Golden je napisao(la):
Kako izripovati LPCM audio sa DVD-a ?? Flask i jos poneki nevide taj zapis!
Da li treba ripovati drugacije ili sta ovde fali ?

He he... zaboravi Flask i koristi pravu stvar - DVD2AVI...

Ma ljudi dve je OK. Greskom sam u flasku odabrao spanski audio track. Skinuo sam sa neta AC3Tool, skinuo sam engleski audio i sad je sve u redu. Nisam hteo da flaskujem iznova i video zbog svoje nepaznje.

ebe je napisao(la):
Ma ljudi dve je OK. Greskom sam u flasku odabrao spanski audio track. Skinuo sam sa neta AC3Tool, skinuo sam engleski audio i sad je sve u redu. Nisam hteo da flaskujem iznova i video zbog svoje nepaznje.
A mi se ovde raspisali :D :D
ccc, sad odma' ban ctp;

Ajd... :D

Re: Re: LPCM audio

He he... zaboravi Flask i koristi pravu stvar - DVD2AVI...
Koristio sam DVD2AVI ali sam program nevidi tj. nedaje mi opciju da snimim u WAV, a kada napravim fake avi opet isto :(
no mozda imam stariju verziju DVD2AVI 176+ ??

Pa nema posebne opcije za Save WAV, vec se to radi preko save project.

Verovatno to nije radilo jer nisi selektovao Linear PCM kod Audio Channel format (mada je to najbolje staviti na Auto).

Verzija ti je u redu...

Vrh Dno