Šta je novo?

DVD reze 30min...

Zack

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2005
Poena
309
Elem, imam Pioneer DVD-RW DVR-111D, koji je radio normalno, a sada:

- reze DVD oko 30min,
- za DVD 8x, pokazuje u NERO-u da moze da reze samo 4x,
- NERO CD-DVD Speed - pokazuje 1.98-2.00, na drugom racunaru (drugi) DVD pokazuje 7.98-... .

Pitanje je gde moze da bude greska:

- BIOS - tamo sve deluje kao i pre,
- sve zice i dzamperi leze kako treba,
- da li moze da bude software-ski problem?
- da li treba cistiti socivance - da li bi njegova eventualna zaprljanost uticala na testu u NERO-u?

...i tako ponestaje mi pitanja, a problem nervira.

Unapred hvala.

Proveri u device manageru da ti rezač nije možda prebačen u PIO mod.

imao sam potpuno isti problem al sa novim nec dvd rezacom problem sam resio tako sto sam skinuo sa zvanicnog sajta i ubacio novi firmware koji se instalira iz windowsa kao i bilo koji drugi program i sad vec par god. radi kako treba,moguce da je kod tebe firmware nekako zaglupavio posto kazes da je ranije radio kako treba.
Moj ti je savet da probas da uradis isto sto i ja skini sa zvanicnog sajta najnoviji firmware verziju koja se instalira iz windowsa vodi racuna samo da nemas disk u rezacu kad instaliras firmware kod mene resilo problem.

imao sam potpuno isti problem al sa novim nec dvd rezacom problem sam resio tako sto sam skinuo sa zvanicnog sajta i ubacio novi firmware koji se instalira iz windowsa kao i bilo koji drugi program i sad vec par god. radi kako treba,moguce da je kod tebe firmware nekako zaglupavio posto kazes da je ranije radio kako treba.
Moj ti je savet da probas da uradis isto sto i ja skini sa zvanicnog sajta najnoviji firmware verziju koja se instalira iz windowsa vodi racuna samo da nemas disk u rezacu kad instaliras firmware kod mene resilo problem.

Hvala, ali firmware nije resio problem...

Onda idi My Computer-desni klik pa Properties-Hardware-Device Manager-klikni na IDE ATA/ATAPI controlers-desni klik na PrimaryIDE chanel-Uninstal...isto taklo uradi i sa Secondary IDE chanel...restartuj komp i Windows će ih sam od sebe reinstalirati i tada bi sve trebalo da bude u redu...
Pošto si već skinuo nov Firmware onda će ti ova mogućnost verovatno rešiti stvar jer sam ja tako otklanjao iste probleme na mom kompu , a i kod kolega takođe...
Pozdrav i javi šta si uradio...

Ima puna gomila "stvari"

Sta smem da diram, pored onoga sto si naveo, a sta ne?

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    112.3 KB · Pregleda: 37
Uzgred - danas nije hteo da mi procita jedan disk - kao da nema diska u uredjaju, dok je na drugom racunaru procitao bez problema.

eto mene opet...slobodno obriši oba ide chanell pa daj mu restart...a sada kada si pomenuo da neće da ti pročita disk...da li je to disk koji si narezao u njemu ili neki od ranije?

Nemoj da brises ide kanale. U device manageru samo proveri da ti SVE bude u DMA modu. Taj PIO je zlo zivo :D

Vrh Dno