Šta je novo?

dvd rezanje problem

CORE 283

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2002
Poena
619
desava mi se da mi na kratko opada baffer prilikom rezanja dvd ova usled svapovanja(ili sta vec) hard diska sto uzrokuje opadanje brzine rezanja dvd a za duplo recimo za 8x na 4x. desava se da hd mi svapuje cak i kad nista ne radim mada brzina ostaje ista jer tad hdd radi obicno krace. inace dvd rezac je Benq 1640 master na drugoj ide grani a lg cd rw je slave na istoj.
da li je moguce da hdd oce dosta da "drlja" zbog prepunjenosti, posto mi je bas bio pun do skoro ...
any ideas ?

Da li si pokusao sa opcijom defragment ? Mozda pocne manje da drlja kada je uradis, meni
je to pomoglo

da odradio sam defragment ali nije pomogao, cini mi se da od kako sam oslobodio prostor manje "drlja" .. al' jos nisam probao da narezem nesto ..

Najbolja defragmnetacija je Format c: LAkse mi je da napravim gost particije, formatizujem istu i vratim image, nego da cekam 5h zavrsi defrag.

@borab
ako su ti je na toj particiji, koju ghost-ujes, bili razbacani, fragmentovani, podatci ?
time nista ne dobijas, defragment je preko potreban i samo je prvi put dugotrajan, svaki sledeci je mnogo brzi !!!
I da naravno treba imati samo jedan program za defragmentaciju, jer svi oni imaju razlicite algoritme slaganja podataka!
moja preporuka Diskeeper :)

CORE 283 je napisao(la):
desava mi se da mi na kratko opada baffer prilikom rezanja dvd ova usled svapovanja(ili sta vec) hard diska sto uzrokuje opadanje brzine rezanja dvd a za duplo recimo za 8x na 4x. desava se da hd mi svapuje cak i kad nista ne radim mada brzina ostaje ista jer tad hdd radi obicno krace. inace dvd rezac je Benq 1640 master na drugoj ide grani a lg cd rw je slave na istoj.
da li je moguce da hdd oce dosta da "drlja" zbog prepunjenosti, posto mi je bas bio pun do skoro ...
any ideas ?

Koliko imas RAM-a, koliki ti je page file, koliko slobodnog prostora na hdd-u imas ?

borab : nikada nisam doziveo defragmentaciju od 5 sati. Ako se obavlja redovno ( jednom nedeljno na primer ) na hdd-u od 120GB (moj primer) - traje (sve particije zajedno) nekih 10-15 min ( hdd je skoro konstantno pun 90% i intenzivno menjam snimljene podatke ). Preporucujem defragmentaju i posle svake velike instalacije/deinstalacije (neka velika igra) i masovne promene podataka (veeeliko snimanje ili brisanje ).

ToxiC : slazem se sa tobom u potpunosti.

Poslednja izmena:
borab je napisao(la):
Najbolja defragmnetacija je Format c: LAkse mi je da napravim gost particije, formatizujem istu i vratim image, nego da cekam 5h zavrsi defrag.
A cemu format ako vracas image? :D

masina ima 256mb ram :d ,page file je standardan/default 382 mb a a hd 120gb otprilike pun 95% vecinu vremena ;) program nero 7.0.1.2

razmisljam, moguce da je jedan od razloga za opadanje brzine pri rezanju nekompatibilnost dvd medija sa rezacom (firmware nisam menjao) ... mada mi je sumljivija virtualna memorija.. posto pad brzine obicno nastane posle dosta "drljanja"

Jel ti se opadanje brzine desava i kada rezes kvalitetnije diskove? Moguce je da se rezac prilogodjava kvalitetu diska koji nije isti svuda pa mora da koriguje brzinu u toku snimanja.
Evo jednog dobrog linka za firmware-ove svih optickih drajvova:
http://forum.rpc1.org/dl_all.php
Pozdrav

CORE 283 je napisao(la):
masina ima 256mb ram :d ,page file je standardan/default 382 mb a a hd 120gb otprilike pun 95% vecinu vremena ;) program nero 7.0.1.2

razmisljam, moguce da je jedan od razloga za opadanje brzine pri rezanju nekompatibilnost dvd medija sa rezacom (firmware nisam menjao) ... mada mi je sumljivija virtualna memorija.. posto pad brzine obicno nastane posle dosta "drljanja"

probaj sa page file-om 512mb.
da li se to "drljanje" desava uvek ili samo kada radis "copy entire disk" sa jednog te istog drajva?

Nazad
Vrh Dno