Šta je novo?

DVD rezači

merlin

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
649
Hteo bi da kupim DVD rezač ali me bune ovi plus-minus standardi. Šta uzeti a da se ne ispostavi u budućnosti da si se *****o. Pogledao sam cene i one se kreću oko 300evra.
Znači molio bi malo razjašnjenja oko standarda i neke preporuke.

Da uzmesh + ili - necesh pogreshiti. I jedan i drugi standard ce biti u upotrebi do pojave novog standarda. Ako hocesh vecu kompatibilnost sa kucnim DVD plejerima, onda uzmi +, a ako te interesuje rasprostranjenost standarda, onda uzmi -.

Bane

Mozes da uzmes i Sony dru 500 on je i + i -. Medjutim kod nas ti je pitanje kojih medija ima. Kod nas su ti rasprostranjene - medije. + medija ima vrlo malo a i paprene su.

zoki je napisao(la):
Mozes da uzmes i Sony dru 500 on je i + i -. Medjutim kod nas ti je pitanje kojih medija ima. Kod nas su ti rasprostranjene - medije. + medija ima vrlo malo a i paprene su.

Plus medije, a bogami i minus su paprene samo kod ovih tipova sto valjaju po internetu. U Merkatoru, Platou moze da se kupi, recimo, DVD+RW za 600din, a kod onog dase u trznom centru preko puta etf-a je 1200. Takodje DVD-R Verbatim je u Platou 300din, a ispostavilo se da od 3 DVD-R Princo-a samo jedan uspe da se nareze, pa ti onda Verbatim ispadne i najjeftiniji.

zoki je napisao(la):

Cene medija su skoro izjednachene, pohsto je razlika nekih 20-ak dinara.

Bane

Uzmi pomenuti Sony, podrazava oba standarda a kosta samo 320 evra (iako je dual kosta manje nego modeli koji podrzavaju samo jedan od standarda).

blue je napisao(la):
Uzmi pomenuti Sony, podrazava oba standarda a kosta samo 320 evra (iako je dual kosta manje nego modeli koji podrzavaju samo jedan od standarda).

Pa nioje bash manje... Pioneer DVR-105 koshta oko 240€.

Bane

Bome ja narezah nekih 400 komada Princa, bacio sam mozda desetak komada. Dok je bilo 2x medija bile su jeftine, do 2 evra. Sad u MM hausu ima samo 4x one su 2,5 evra na 100 komada.

Jel se bavi neko[zoki?] rezanjem za kesh na dvd-u, kako se krecu cene?

Amon_Ra je napisao(la):

Ako mislis na filmove to ne radim, jedino ako neko donese svoj DVD da mu ga iskopiram.Uzmem 2 evrica po disku samo uslugu. Diskove obicno ljudi donesu svoje. Mene zanima samo muzika (koncerti i spotovi). Toga imam.

zoki je napisao(la):
...

Ako mislis na filmove to ne radim, jedino ako neko donese svoj DVD da mu ga iskopiram.Uzmem 2 evrica po disku samo uslugu. Diskove obicno ljudi donesu svoje. Mene zanima samo muzika (koncerti i spotovi). Toga imam.

Da li imas neki spisak tih koncerata i spotova ?
Ako imas sibni mi na [email protected]

zoki je napisao(la):
...

Baci mi spisak spotova koje imaš na [email protected]
I kupovina i razmena dolaze u obzir.

Amon_Ra je napisao(la):

Koliko ja znam filmovi su 5€, na veće količine ljudi rade i jeftinije. Kutija, kolor omot i štampa na DVD-u se podrazumevaju.

Hvala na informacijama...
Ja sam u fazonu da ispazarim jedan DVDRW na koji bi ubacio sve programe koje koristim. zoki jel bi ovo uradio - znaci donesem ti taj dvdrw i mojih 3-4 cedeja i da to prebacis na taj rw.
E da, i hocu procenat od ovih koncerata sto si ljude nalozio.... :mrgreen:

Amon_Ra je napisao(la):
Hvala na informacijama...
Ja sam u fazonu da ispazarim jedan DVDRW na koji bi ubacio sve programe koje koristim. zoki jel bi ovo uradio - znaci donesem ti taj dvdrw i mojih 3-4 cedeja i da to prebacis na taj rw.
E da, i hocu procenat od ovih koncerata sto si ljude nalozio.... :mrgreen:
Moze brate, javi se 063-262-489. Sto se tice tih sto rezu za 5 evra imao sam priliku da ih vidim. Nemam nista protiv njih ali im pola ne radi u stand alone plejerima. Omot im je na pljuckavcu shit kvaliteta, moj je laser kopir kunzruk sjajni 160 grama i svaki je citljiv. Spisak saljem svima zainteresovanima veceras na mail.

zoki je napisao(la):
...

Moze brate, javi se 063-262-489. Sto se tice tih sto rezu za 5 evra imao sam priliku da ih vidim. Nemam nista protiv njih ali im pola ne radi u stand alone plejerima. Omot im je na pljuckavcu shit kvaliteta, moj je laser kopir kunzruk sjajni 160 grama i svaki je citljiv. Spisak saljem svima zainteresovanima veceras na mail.

OK, zovem te za 10-ak dana, dok prikupim i DirectX 9.0a i 3DMark03 Pro...

Gde ima kod nas da se uzme taj Sony DRU500?

Bane je napisao(la):
...

Pa nioje bash manje... Pioneer DVR-105 koshta oko 240€.

Bane

Ne bih da ulazim u dikusiju, ali cisto da se zna da Pioneer ima jako veliki procenat skarta tj. rezaca koji se pokvare posle kratkog vremena

Vrh Dno