Šta je novo?

DVD rekorderi - koji ?

Robert

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
319
Da li neko ima i kakva su mu iskustva sa DVD rekorderom ?
Da li preporucujete neki model (sa ili bez hard diska) ?

Pa ima ovde threadova o tome,i ja sam nesto pisao.
Mislim na nasem trzistu ima modela,ali to nije ni priblizno kao u EU.
Generalno,oni koji se bolje od mene razumeju kazu,da je Pioneer najbolji,i ja delim njihovo misljenje.
Naravno klasa uz Pioneer su i Sony,Panasonic i Philips koji imaju veliki broj modela.
Pojavljuje se i dosta proizvodjaca,nama poznatih kao jeftini proizvodjaci DVD playera,sa recorderima,kao naprimer Xoro sa HSD 505 modelom.

Za razliku od DVD plejera nisam video neke konkretne komentare o rekorderima.
Zanimaju me iskustva iz prve ruke od nekog ko ga ima i koristi.

Hteo bi prevashodno da snimam emisije i filmove sa TV-a kada nisam u mogucnosti da ih gledam (nedostatak slobodnog vremena).

Bojim se da su DVD rekorderi jos uvek nova tehnologija koja nije prelezala sve decije bolesti pa me zato zanima sta drugi imaju da kazu o tome.

pa vidi ja ga konkretno nemam,ali imam par ljudi koji ih imaju.Detaljno sam u nekom od postova u ovoj temi opisao Sony 210 model,i postavio sam slike.

Generalno ovako,uzmi neki proveren brend recimo nek ti Sony/Panasonic/Pioneer budu imperativ.Vidi ovde se jedan od korisnika zalio da mu ne cita neke diskove(dal DVD+RW ili tako nesto) Daewoo rekorder koji se jeftino prodavao u Eltimu.
S'druge strane primamnjiv je gore pomenut Xoro,pogotovu zbog prisustva divx reprodukcije,ali jos ne podrzava titlove.

Inace da nova je tehnologija,upravu si,racunaj da neces moci u real time-u da presnimavas,tj.moraces disk da snimis do kraja pa eventualno da editujes snimnjen materijal,hocu reci neces moci kao kod vhs-a da snimis to i to,pa da ako ti se nesto ne svidja premotas malo unazad pa presnimis.
U svakom slucaju opcija sa HDD-om je najbolja,ali ona idalje strasno udara po dzepovima,ako imas 500-tinak evorva za ovaj uredjaj,onda svakako idi na model sa HDD-om.Tu je Pioneer bio best buy sa 520H modelom,sad ima i njegov naslednik 522 cini mi se u svakom slucaju performanse skoro iste isti HDD,jedino se razlikuju sto taj noviji ima podrsku za snimanje na dvoslojne diskove.
Ovaj gore pomenut Sony ima manu u vidu bucnijeg coolera,koji ima karakteristicni zvuk zujanja koji meni smeta,nekom opet ne(mozda tebi nece),on je oo 250 eur,i verovatno uz Panasonic model 10 best buy bez HDD-a koji se moze naci kod nas.

Eto ti reci neki okvirni cenovni rang pa da suzimo izbor.

Nazad
Vrh Dno