Šta je novo?

DVD Region Free - Freeware

Filip

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Da li neko zna/ima bilo koji program koji otkljucava DVD regije, a da je pritom freeware??? Jako mi je bitno da je freeware, posto mi treba 100% legalno, a nemam viska novca za doticni program.

BTW: da li je uopste koriscenje ovih programa legalno???

Filip je napisao(la):
Da li neko zna/ima bilo koji program koji otkljucava DVD regije, a da je pritom freeware??? Jako mi je bitno da je freeware, posto mi treba 100% legalno, a nemam viska novca za doticni program.

BTW: da li je uopste koriscenje ovih programa legalno???

Prvo treba da pogledas da li postoji firmware za tvoj player (nisi reko koji plejer imas) koji je region free. To je najbolje rjesenje...

Drugo je kombinacija programa za 'privremeno' otkljucavanje uredjaja i softverskog plejera, a to su recimo DVD GENIE i DVD-RegionFree http://www.dvdidle.com/dvd-region-free.htm
:wave:

ipedja je napisao(la):
Prvo treba da pogledas da li postoji firmware za tvoj player (nisi reko koji plejer imas) koji je region free. To je najbolje rjesenje...

Drugo je kombinacija programa za 'privremeno' otkljucavanje uredjaja i softverskog plejera, a to su recimo DVD GENIE i DVD-RegionFree http://www.dvdidle.com/dvd-region-free.htm
:wave:
Ajde, sad opet dva pitanja...
Da li gubim garanciju ako ubacim novi firmwarwe? U pitanju je DVD player na laptop-u.
Druga stvar, da li DVD Genie i DVD-RegionFree rade na istom principu? Posto na sajtu DVD Genija :) pise da on radi samo na region-free uredjajima?

I opet, da li je koriscenje ovih programa legalno?

Filip je napisao(la):
Ajde, sad opet dva pitanja...
Da li gubim garanciju ako ubacim novi firmwarwe? U pitanju je DVD player na laptop-u.
Druga stvar, da li DVD Genie i DVD-RegionFree rade na istom principu? Posto na sajtu DVD Genija :) pise da on radi samo na region-free uredjajima?

I opet, da li je koriscenje ovih programa legalno?

Garancija - ne znam.

Ne rade na istom principu. Cak ne rade ni istu stvar. Genie otkljucava program za pustanje (PowerDVD, WinDVD itd...), a DVD RegionFree otkljucava sam uredjaj, ali samo privremeno, tj. dok je aktivan. Samo njihovim kombinovanim koristenjem mozes da gledas film.

Ja mislim da je legalno koristiti ova dva programa, mislim zasto ne bi bilo....

Hm da li je legalno, zaista je tesko pitanje, a i po cijim zakonima.Kod nas mnogo toga jos uvek nije definisano ili je lose, dvosmisleno receno i tako dalje.Zaista takve stvari ako ti bas toliko bitno da bude sve 105% legalno na tvom laptopu onda bi trebao da konusltujes nekog vrsnog pravnika.Sto se tice gubljenja garancije nebi trebalo tacnije ne gubi se ali opet to zavisi od onoga kod koga si kupio i onoga sto je tu napisano u garantnom listu a ne od onoga sto ti kazem ja ili bilo koja druga firma pa cak i sam prozivodjac uredjaja.E sada u tu celu pricu oko dvd i legalnosti treba da ubacis i ono da li ce dvd koji gledas biti legalan jer ako neces onda dzaba sto su programi legalni cak sta vise to ti je kod nas i gore ...

Ja sam vec na dva laptop-a (Compaq Evo N1020V,HP Compaq nc8000) flashovao combo uredjaj i nije nikakva matematika.......sto se garancije tice,nece ti ni trebati,a ako bas bude (ne daj boze),kazes da ne radi,i to je to.......
Uzmi lepo,nadji koji combo imas,nadji na internetu i skini region free firmware,flashuj,i stavi DVD Region Killer 2.7 (program je besplatan) i sve ce ti to lepo raditi (i automatski,jer sam program sve automatski radi).........
Sto se legalnosti tice,nema tu sta da bude ne legalno......ti koristis laptop da bi pogledao neki film,i to je to....ne legalno je kopirati filmove,javno prikazivanje i slicno,inace sta ces ti da gledas na tvom laptop-u je tvoja licna stvar,i za to nije propisana nikakva kazna........

Poslednja izmena:
@Twix
I ja isto mislim da nije propisana nikakva kazna, ali opet oni su sa namerom napravili tu zastitu tj. podelu po regijama, e sada da li je razbijanje toga legalno i regularno ne znam ...

Ljudi, dovoljan je samo AnyDVD ili DVD Region Free, nema potrebe za flashovanjem firmware-a ni za DVD Geniem.

Vince Carter je napisao(la):
Ljudi, dovoljan je samo AnyDVD ili DVD Region Free, nema potrebe za flashovanjem firmware-a ni za DVD Geniem.
Treba mi freeware program! Jel ima neki freeware ekvivalent? (mora da ima)

Nazad
Vrh Dno