Šta je novo?

DVD recorder vs TV kartica

simoleon

Slavan
Učlanjen(a)
07.07.2005
Poena
309
Hteo bih da prebacujem VHS u MPEG2, za licnu upotrebu, pa me zanima sta bi od ovoga bila bolja kupovina? Kada je DVD u pitanju tu se dvoumim izmedju PIONEER DV-585-K i PANASONIC DMR-ES15EP-S a TV kartica bi bila Leadtek WinFast PVR2000, hardverski MPEG2. Zanima me sa cim bi dobio bolji kvalitet prebacenog materijala? Dolaze u obzir i druge solucije!

Poslednja izmena:
ne znam kako ide sa dvd rikorderem, ali ja neki put prebascujem VHS sa TV kartom i to mi je lutrija, neki pu je ko po loju, ali uglavnom mi zadaje glavobolje i kvalitet je bez veze. mislim da TV kartica nije bas najbolje resenje za prebacivanje VHSa.

Meni odlicno sluzi za prebacivanje TV kartica Pinnacle PCTV. Kartica koju zelis da uzmes je odlicna za te stvari - provereno, samo ti je takodje bitno da imas kako kvalitetan video (novije generacije), tako i kvalitetne kablove i nema zime. ;)
Pozz!

Jedan savet iz licnog iskustva vezano za rad sa TV karticama: sve sto snimite sa tv ili kad radite capture vhs-a, snimite na DVD i isprobajte na obicnom TV da bi videli kvalitet.

Sada tek primetih da sam napravio gresku u 1. postu, umesto Sony RDR GX-220 ja iskopirah onaj Pioneer player:smoke: Kako niko nije provalio da sam stavio player a rec je bila o recorderima;)

Poslednja izmena:
Kupljen DVD recorder Shockwave S1. Prvi utisci su zadovoljavajuci, prebacena jedna vhs kaseta,kvalitet je super, i pogledano par filmova. Cita .srt, .sub, .txt i ne moraju da budu u istom diru ni da imaju isti naziv. Zaglavio mi na jednom filmu,samo iskljucivanje iz mreze pomaze, slova titla su sitna ali moze da se cita sa 3m opusteno. To su prvi utisci, ne stize se vise zbog raznih praznicnih aktivnosti.

Da li Shockwave S1 ima LP mod za snimanje tacnije to je mod od 3 sata. Nesto nisam video u karakteristikama da ima taj mod, bilo je samo 1,2,4 i valjda 6 sati.

Jos jedno, da li ima firewire i usb podrsku.

Mozes li mozda da okacis par slika da vidimo kvalitet uredjaja, moze i jedna slika sa vhs kasete.

Mnogo pitanja, ali i mene zanima dvd recorder a ne znam tacno koji da uzmem.

Ima firewire i USB podrsku.USB samo za pregled slika i videa sa usb memorija. Nema mod od 3 sata (znaci 1,2,4 i 6 h). Posto sam imao Mustek pleyer sa sredjenim firmwareom, sada su mi na S1 malo manja slova (cita nasa slova), ali je daljinski 5 puta bolji nego kod obicnih plejera, tj. "hvata" normalno.... Kretanje unazad kroz direktorijume vrsi se pritiskom na jedno dugme, a to me je kod pleyera nerviralo sto mora da se ide na "root", jos je daljinski bio dosta tromiji... Sve u semu za sada OK.

Ja koristim Asusovu TV karticu, sa Philipsovim cipom i zadovoljan sam kvalitetom slike prebacenog materijala sa kaseta i televizije, mada se ipak vidi razlika, vise na monitoru , a manje na TV-u.
Sto se tice S1 hteo sam da pitam dali je tacno da ne moze da reze DVD+ ili DVD-?

TV tuner na DVD-rec-u je mnogo,ali mnogo bolji nego na TV karticama (Philips 7131-7135).Slika je ista kao i preko TV-a, tako da je snimanje sa kablovske neuporedivo kvalitetnije, jos ako uzmemo u obzir nikakva podesavnja i zezanja oko kompresija - extra. Prosto me cudi zasto se takav tv tuner ne ugradjuje i u TV kartice, makar bile skuplje. Lakoca snimanja i brisanja na DVD+RW-u iz kreveta :) je dodatni plus.
Snimanje sa video rec-a nisam probao, ali predpostavljam, da je i to kvalitetnije.
I jos jedna stvar koja meni dosta znaci je firewire - prikacis DV kameru, pritisnes "rec" i gotova stvar.Pa,otkad imam DV kameru, samo kupujem nove kasete, ne presnimavam stare, sve mi se cini da sam mogao bolje da kompresujem/prebacim na PC-u.... i tako iz dana u dan. Ovaj DVD rec. je spas:)
Mislim da je S1 odlican izbor, na trzistu je vec godinu dana, pala mu je cena, korisnici se ne zale vec ga i dalje hvale.Snimao sam samo na DVD+RW-u za sad, a za R diskove, mislim da reze i -R i +R, jer su na kraju uputstva prporuceni brendovi modela i + i -,koje treba koristiti.
Treba videti i koja je cena ovog Xwave-a sa HDD-om koji se pojavio u ponudi ovih dana, ali i sacekati utiske korisnika.

Poslednja izmena:
TV tuner na DVD-rec-u je mnogo,ali mnogo bolji nego na TV karticama (Philips 7131-7135).Slika je ista kao i preko TV-a, tako da je snimanje sa kablovske neuporedivo kvalitetnije, jos ako uzmemo u obzir nikakva podesavnja i zezanja oko kompresija - extra. Prosto me cudi zasto se takav tv tuner ne ugradjuje i u TV kartice, makar bile skuplje. Lakoca snimanja i brisanja na DVD+RW-u iz kreveta :) je dodatni plus.
Snimanje sa video rec-a nisam probao, ali predpostavljam, da je i to kvalitetnije.
I jos jedna stvar koja meni dosta znaci je firewire - prikacis DV kameru, pritisnes "rec" i gotova stvar.Pa,otkad imam DV kameru, samo kupujem nove kasete, ne presnimavam stare, sve mi se cini da sam mogao bolje da kompresujem/prebacim na PC-u.... i tako iz dana u dan. Ovaj DVD rec. je spas:)
Mislim da je S1 odlican izbor, na trzistu je vec godinu dana, pala mu je cena, korisnici se ne
zale vec ga i dalje hvale.Snimao sam samo na DVD+RW-u za sad, a za R diskove, mislim da reze i -R i +R, jer su na kraju uputstva prporuceni brendovi modela i + i -,koje treba koristiti.
Treba videti i koja je cena ovog Xwave-a sa HDD-om koji se pojavio u ponudi ovih dana, ali i sacekati utiske korisnika.

Jel moze da se stand alone DVD recorder na komp prikljuci preko fire wire kartice I da se onda izveze projekat iz recimo premiere-a ili ulead video studio-a tj da preskocim render ? Znaci nemam neku karticu za video montazu samo software I onda u vec pomenuto postupku iz kompa sa preview-a tog software-a preko fire wire prebacam na dvd recorder u real time-u…

Nazad
Vrh Dno