Šta je novo?

DVD recorder -> PC

DTS

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2005
Poena
304
Imam Sony-jev DVD recorder sa HDD.Snimio sam pre neki dan nesto sa TV-a i snimio to na DVD posto sam hteo to snimljeno na HDD-u da reprodukujem na kompjuteru.Medjutim kada sam DVD-R posle rezanja ubacio u svoj DVD citac na kompjuteru,on nije uspeo da ga ucita,vec se samo mucio i mucio.Probao sam na jos 2 razlicita kompjutera i ista stvar.Posle sam video da moj DVD recorder DVD-RW prilikom formatiranja formatira u Video i VR (ne znam sta je VR?).Namestio sam da formatira DVD-RW u VR i onda snimio ponovo sa HDD-a ono sto sam hteo,ubacio u kompjuter i ista stvar :mad:
Jel moguce da ne postoji mogucnost da moj Pioneer 106-s procita DVD narezan na DVD recorderu???
Ima li neki drugi nacin da prebacim video fajlove sa svog dvd-a na kompjuter (dvd recorder poseduje DV izlaz,ako nesto znaci?)?

POZDRAV

Pa neam pojma sta on radi u recorderu,jer ja to ne mogu da vidim (kao na kompjuteru npr.) Taj narezan DVD inace posle normalno radi na DVD-recorderu-playeru ali na kompjuteru,kao sto sam rekao,nece nikako!

Da li si siguran da si finalizirao snimak?

I da li si probao samo na tvom dvd-rezacu (sony) ili na jos nekom dvd plejeru.

Mislim da je ipak problem ono prvo kao sto je i rekao cholak.

Pa dobro,ali onda mi objasnite kako da 'zatvorim' disc,sta podrazumevate pod tim pojmom? :)
Nisam probao na drugom DVD player-u,
ali ako vec posle narezivanja taj DVD radi na mom DVD recorderu,zar to ne znaci da je automatski zavrseno zatvaranje diska?

DTS je napisao(la):
Pa dobro,ali onda mi objasnite kako da 'zatvorim' disc,sta podrazumevate pod tim pojmom? :)
Nisam probao na drugom DVD player-u,
ali ako vec posle narezivanja taj DVD radi na mom DVD recorderu,zar to ne znaci da je automatski zavrseno zatvaranje diska?

Ne. ne znaci. Svaki disk se mora finalizovati da bi mogao da "radi" u drugim tj. obicnim plejerima. Dakle, ne znam kakav je meni kod tvog sony-a ali mora postojati opcija sa takozvanu finalizaciju diska. Recimo , kod mog "lite-on"-a idem na opciju "Easy guider" gde imam "playback, record, erase i finalize".

pogledaj u upustvu od rekordera

Bas tako Dell,moras u opcijama za snimanje imati i finalizaciju tj.zatvaranje dvd-a.
Usput,ne mozes ga zatvoriti iz nera na pc ili nekog slicnog programa te namene,probao.

To momci!Svaka cast,u tome je bio problem!
Nisam znao za to finalizirovanje diska,jer mi je uputsvo na nemackom jeziku tako da se nisam bavio detaljnije,vec sam mislio da je potrebno samo snimiti na disc...
Sad sve radi,kao sto sam ocekivao!
Hvala puno obojici!

Nema na cemu,hej za to bi ovaj forum i trebao da sluzi.

Da ne otvaram novi thread... Sta koristite za edivtovanje vasih DVD snimaka na PC-u, i sta preporucujete za DVD authoring?
Ja sam se bas smorio (narocito za DVD edit-ovanje) i posle 3 meseca testiranja ostao na kombinacija Mpeg2Cut2 i NeroVision Express...

cholak je napisao(la):
Ja sam zadovoljan sa Uleadovom bebom.

Jel može nešto više o toj Uleadovoj bebi? Tj. kako se program u originalu zove?

Ulead ima celu gamu programa: Ulead Video Studio, Ulead Movie Studio...
Dobri su mada imaju malo slabiji izbor efekata i tranzicija nego npr. Pinnacleovi takmaci.
Mene jedino nervira (ali to tebe, mislim ne dotice) sto cak i kada radis najprostije seckanje
ili spajanje video file-ova, Video Studio svaki put renderuje file iz pocetka!

Sale je napisao(la):
Jel može nešto više o toj Uleadovoj bebi? Tj. kako se program u originalu zove?
He,sve na izvolte,a.Pa izvolite"ULEAD.DVD.MOVIEFACTORY.V4.0"

ulead dvd movie factory

Sa ovim programom verzijom 3,5 sam probao da napravim dvd sa kompletnim menijem, ali kada dodjem do kraja i stisnem write on disc radi sat-dva i napravi samo trecinu vob-ova i zablokira, koliko je potrebno rama za ovaj program?

@DTS: koji model imas, kolki mu je hard i koja mu je cena? posto ovde nema nikakvih preporuka, resio sam da haram po tudjim topicima -- ako ti nije tesko, pogledaj moja pitanja tamo, iz prvog posta, i apply that na ovaj tvoj model. thanks!

Vrh Dno