Šta je novo?

DVD+R vs DVD-R

Kod minusa, postoje delovi data sektora koji uopšte nisu zaštićeni nikakvim ECC-om. Kod plusa, sve je zaštićeno tako da je bolji izbor za backup. Mada ove tehnikalije je strašno teško naći na netu, obično se na + vs - sajtovima izlaže samo procenat kompatibilnosti DVD plejera, što u principu ne znači ništa. Ja na pluseve režem programe, igre i muziku, a na minuse filmove.

Znači za backup je +, a ako hoću da gledam filmove na DVD playeru onda -. Jel tako?

zanimljiva tema ... koliko ja znam - je prvi nastao .... a potencirao ga je Pioneer .... dok je + nastao nesto kasnije i gurao ga je Sony .... takodje koliko znam .... za + je potrebno 2 il 3 sertifikata kvaliteta vise nego za - ... te bi tom logikom i znacilo da je + bolji .... medjutim iskustva su bas takva ... dvd plejeri ... ne oni za konpjuter ... teze citaju filmove narezane na + ... zasto ... ne znam ... dok oni koji su za konpjuter uglavnom neprave probleme ni sa + ni sa - medijama

... naravno sve zavisi i od same medije ... takodje neki proizvodjaci proizvode bolje + a neki - medije .... i takodje ne bi trebalo porediti - jednog proizvodjaca sa + drugog .... jer mozda bas taj prvi proizvodi bolji + od svog - ... ali je njegov - kvalitetniji od + drugog ....

sve u svemu ... ja sam za + ... pogotovu ako se radi o skladistenju podataka odnosno bekapima ... a sto se tice filmova ... opet bi ih pre snimao na + .. jer iako se tom tematikom nisam bavio zasigurno postoji neki dvd plejer koji cita + kako treba ... a ovo posebno savetujem onima koji filmove poput mene gledju preko kompa ... naravno sto se filmova tice ... pokoji - moze da se provuce ... a naravno ... razumem svakoga ko krene linijom manjeg otpora i odluci se za - ... jer jeftiniji je i citljiviji bas u njegovom dvd plejeru ...

Alexandar je napisao(la):
Kakve ima veze, standard je standard i njega poštuju bez obzira da li su diskovi 2x ili 16x.
Znaci, narezati DVD-R ili DVD+R disk na 2/2.4x, 4x, 8x, 12x ili 16x je potpuno svejedno stand-alone plejerima sve dok koristimo sertifikovane medije i odgovarajuce rezace (i proporcionalno je preslikana situacija sa 4x na 16x ovog konkretnog testa)?

Jes, ono ima "logike", ali... ja bih voleo da vidim konkretan test za 8-16x. :)

kole89 je napisao(la):
Znači za backup je +, a ako hoću da gledam filmove na DVD playeru onda -. Jel tako?
Setovanjem (bitsetting) DVD+R na DVD-ROM postiže se bolja kompatibilnost sa standalone plejerima nego sa DVD-R diskovima.

moji svi filmovi su na + i gledam ih na standalone player-u bez problema tako da mislim da te price oko slabije kompatibilnosti + standarda vaze za stare uredjaje....

ABCD, ti kao da ljude namerno maltretiras takvim nacinom pisanja recenica, da ne kazem antirecenica.

Ser_Zile je napisao(la):
moji svi filmovi su na + i gledam ih na standalone player-u bez problema tako da mislim da te price oko slabije kompatibilnosti + standarda vaze za stare uredjaje....
Da, mislio sam i na starije i na plejere uopšte. Praksa pokazuje da PC dvd čitači (naročito LG i sl.) kopiraju mnogo brže sa DVD-Rom nego sa + i - diskova.

Vrh Dno