Šta je novo?

DVD R/RW problem

Mithrandir

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2003
Poena
609
LJUDI POMAGAJTE!!!! Imam Nec-a 3540a,kojeg sam uzeo pre 2-3 meseca. Do sada je radio sasvim normalno. Lepo je rezao,citao diskove. Danas kad sam ukljucio komp,lampica na njemu je pocela da svetli. Bio mi je ukljucen bot sa diska,a windows nije hteo da se podigne. Iskljucio sam ga i windows je radio normalno,ali rezac nije hteo da radi. Ne mogu cak ni da ga otvorim. Samo svetli lampica i on uopste ne reaguje. Pored njega imam i ASUS-ov dvd citac koji radi normalno.

Poslednja izmena:
Iskljuci komp i izvadi cd iz Nec-a. (kroz onu rupicu u masci uguraj ispravljenu spajalicu i otvorices tray)

Probao sam i to,ali u njemu nema diska. Problem i dalje postoji. :(

U to nisam siguran. Riba koja je radila mi je na garantnom listu napisala ime drugog modela,3550,a ja sam to tek sad provalio,kad sam nasao papir.
Kakav bedak...

Nebitno. Idi pa im lepo objasni sta se desilo i zamoli ih da ti vrate ispravan uredjaj.

verovatno imas njihov stiker na uredjaju?

Poslednja izmena:
Na garantnom listu je sigurno naveden i serijski broj uredjaja tako da ce se lako uochiti greshka prodavachice.

Nemam. Nema stikera uopste. Zato cisto sumnjam da ce da mi priznaju garanciju.
+ Bio je u OEM pakovanju.

@abacus
NIje naveden serijski broj. Samo ime modela.

Poslednja izmena:

NEC uređaji su i namenjeni prvenstveno OEM tržištu (nema razvijenu maloprodajnu mrežu), pa nije ni čudo. :)

Poslednja izmena:
Udjem ja u nerov infotool da vidim sta mi kaze o rezacu. Firmware 0.1 (wtf? ). Probam da stavim novi (originalni) firmware i tray mi proradi,a lampica prestane da svetli. Sad imam drugi problem. Nece da mi procita nijedan disk. Pored toga cuju se cudni zvuci iz rezaca. Da li ovo znaci da je riknuo laser?

Mithrandir je napisao(la):
Nemam. Nema stikera uopste. Zato cisto sumnjam da ce da mi priznaju garanciju.

@abacus
NIje naveden serijski broj. Samo ime modela.
Bez obzira da li na uredjaju postoji stiker i/ili u garanciji pise serijski broj, svaka ozbiljna firma ce imati u svojoj bazi/dokumentaciji serijske brojeve prodatih komponenti, pa tako i tog tvog 3550 :D

Vrh Dno