Šta je novo?

DVD-R : problemi sa povezivanjem

• Začetnik teme ShOcKwAvEr
  • Datum pokretanja
S

ShOcKwAvEr

Guest
Juce sam pazario dvd recorder (NEC 1300A), i odmah naleteo na cudne probleme. Naime, imam jos 3 IDE uredjaja koji su bili povezani na sledeci nacin:
Primary master - HDD IBM 120gb
Primary slave - prazno
Secondary master - CD-R NEC 7300
Secondary slave - HDD Maxtor 20gb
Stoga sam se odlucio da malo preuredim situaciju i da spojim hard diskove na primary a ostalo na secondary granu. Sve je bilo u redu tokom butovanja, medjutim kada sam usao u Win2000 programi su prestali da se startuju. Tj, u task manageru ih vidim kao pustene, ali rezultata nema. Kada uradim restart ili shut-down, javlja se prompt da je program prestao da funkcionise. U drugom sistemu, koji je W98, sve je radilo kako treba.
Posle toga sam isprobao sve moguce i nemoguce kombinacije i rasporede IDE uredjaja. Cak sam izbacio CDove u potpunosti, medjutim u tim slucajevima se cak desavalo da se hardovi ne vide pri boot-u?!?
U svakom slucaju sada u W2000 vise ne mogu da pokrenem ni jedan program, cak i kada je samo prikljucen primary master hard!!!

Da li je neko cuo za neki slican slucaj i problem, da se DVD-R ovako ponasa i "pocasti" sistem? Da li ima nekih saveta i izlaza, ili da pristupim mojoj najmrskijoj operaciji... preinstalaciji sistema? :cuss:

Hvala unapred na odgovoru. cheers

Haos je nastao sto si prebacio Maxtora sa sekundarne na primarnu granu (verovatno si imao nesto instalirano na njemu). Pokusaj za pocetak sa reinstalacijom primarne i sekundarne grane u DeviceManager-u.

Da... zaborabio sam osnovni princip. Ako radi - ne pipaj!!!
Raščerečio sam sve i od početka svaki uređaj probao jedan po jedan. Ispostavilo se da je problem bio u ide kablu, koji je posle ukljucivanja cudno poceo da se ponaša.
Windows je izlečio repair proces sa boot diska.
Hvala na pomoći! cheers

Vrh Dno