Šta je novo?

DVD-R i/ili DVD+R Double Layer

Slayer

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
650
Pozdrav svima.

Da li znate gde u Beogradu kupiti DVD-R DL. Treba mi za Navigaciju za Grand Cherokee, jer je originalni DVD krepao posle godina i godina. Internet i jeep forumi kazu da je DVD-R DL skoro sigurica izbor, Verbatim. Nekima je uspelo i na DVD+R pa bih ja to sve voleo da probam.

Ako neko zna gde otici kao osoba i kupiti to bi bilo sjajno!

Ako ne, prihvaticu i kurire

Zahvaljujem

Hvala. Znam za taj sajt, ali nasao sam sam DVD+R DL, ne i -R.

Da napomenem samo, probao sam MediaRange koje sam dobio od drugara, ali oni ne rade posao. Uredjaj ih ne cita (navigacija u autu). Sto se poiklapa sa onime sto intertneti kazu, pa me ne cudi.

Verbatim je way to go i to primarno i trazim

Trebalo da ima u prodavnici u podzemnom prolazu kod doma omladine. Pre mar meseci sam tamo kupovao obicne cd i videh da i dalje prodaju prazne diskove raznih vrsta.

VIP Virtikom je glavni za Verbatim i MediaRange. mnogi uzimaju od te firme, pa i spomenuti Kliklak.

u podzemnom kod DOB se prodaju Verbatim, RiData/Ritek, JVC (ono što je ostalo od Taiyo Yuden) i Maxell, verovatno još neki brendovi. radnja je Maxmedia Distribution, ima je na PC berzi.
koliko vidim, ima u zvonima od 25 komada DVD+R DL Verbatim i Maxell. možda nije izlistan DVD-R DL

edit: DVD-R DL je praktično napušten, ima realno samo DVD+R DL. verovatnoća da ćeš naći -R je minimalna
DVD-R DL media has been discontinued by most manufacturers. DVD+R DL is dominating the market for dual layered media.

Poslednja izmena:
@momsab Veliko hvala i tebi i svima!

Radim bas kod DOB pa cu danas pogledati. Nisam znao da ta radnjica postoji i dalje

bile su 2 radnje. jedna je bila kad se kod DOB spustiš niz stepenice i takoreći izbijaš pravo na nju. ta odavno ne radi. druga je kad skreneš od ove spomenute, ima tablu Verbatim. e, ta radnja radi (Maxmedia Distribution)

Sad sam prosao tuda, onaj prolaz najblizi Domu Omladine je pod katancem, a izlaz kod one prodavnice kafe (koja je nekad stalno mirisala celim podzemnim prolazom) je isto zabravljen. ne znam ima li ista drugo dole, nisam video nista. Secam se da su dve radnje bile maltene jedna preko puta druge u tom prolazu zatvorenom. Verujem da mislis na te dve, tj jednu prezivelu od njih

Evo jos jedan update. U prolazu dole postoje dve radnje samo i izgleda da oni odluce kad ce poceti da rade, sto moze biti potpuno random u toku dana. Kada ne rade zakljucaju prolaz.

Sve u svemu, da dole ima na komad cak da se uzme DVD+R DL.

DVD-R DL navodno sam nasao online ovde, mada ima i na drugim mestima. Ako je verovati bar kodu "Bar kod (Ean13): 023942435426" i videohelp forumu ovo je zapravo DVD-R DL. Videcemo za 2 dana kad stigne. Naruceno odavde:

Da upozorim da se mediji i njihov sastav menjaju tako da laser iz tog vremena tesko ili nikako nece da ocitaju danasnji Verbatim jer nije isti kao nekada.

Evo jos jedan update. U prolazu dole postoje dve radnje samo i izgleda da oni odluce kad ce poceti da rade, sto moze biti potpuno random u toku dana. Kada ne rade zakljucaju prolaz.

Sve u svemu, da dole ima na komad cak da se uzme DVD+R DL.

DVD-R DL navodno sam nasao online ovde, mada ima i na drugim mestima. Ako je verovati bar kodu "Bar kod (Ean13): 023942435426" i videohelp forumu ovo je zapravo DVD-R DL. Videcemo za 2 dana kad stigne. Naruceno odavde:

Ukoliko ti znači neki iz starog vremena što reče @djalf , imam ja jedan Verbatim DVD+R koji (iz ne znam iz kog razloga) nisam bacio i stoji mi u fioci već sigurno više od 10 godina. Pa se ukoliko može da ti odradi posao provozaj do Pančeva.

Prilozi

• 20240829_163208.jpg
    20240829_163208.jpg
    233.9 KB · Pregleda: 24
Treba mozda da samo ocistis laser.

@djalf pa, velika je verovatnoća da će DVD-R DL da mu radi jer su najverovatnije u pitanju stare zalihe. a što se starih rezača i novih diskova tiče, za neke je dovoljno ažurirati firmware. no, da ne idemo u off-topic

@Jerry Drake traži se -R DL (Double Layer), ne običan +R od 4,7GB

@e6111 ne uvek. no, da ne idemo u off-topic

jaka cena. skoro kao BD DL (50GB) marke MediaRange. doduše, radnja ima jaku cenu i za običan blu-ray 25GB. no, da nisi možda uzeo i selotejp? 😁
1000000365.png

Poslednja izmena:
@djalf pa, velika je verovatnoća da će DVD-R DL da mu radi jer su najverovatnije u pitanju stare zalihe. a što se starih rezača i novih diskova tiče, za neke je dovoljno ažurirati firmware. no, da ne idemo u off-topic

@Jerry Drake traži se -R DL (Double Layer), ne običan +R od 4,7GB

@e6111 ne uvek. no, da ne idemo u off-topic

jaka cena. skoro kao BD DL (50GB) marke MediaRange. doduše, radnja ima jaku cenu i za običan blu-ray 25GB. no, da nisi možda uzeo i selotejp? 😁
Pogledajte prilog 456287
ahahahahha, nisam ovaj put uzeo selotejp :D

Stigao mi je DVD-R DL, i u pravu ste, jeste stara zaliha. Na Kutiji fantasticna 2007 godina navedena.

Tako da stare zalihe postoje, ali moj USB Asus rezac izgleda nije bas dobar za ovo. Imam jedan onaj 5.25, ali vise nemam desktop pa moram da se snadjem i da ga aktiviram i da probam njime.

Svakako imamo odgovore, mozda jos nekome zatreba eto :)
^
Napisao je i ovo:

Zbog toga sam mu ponudio to, a i ukoliko pogledaš sliku videćeš da je Double Layer.

Zahvaljujem ti se kao da sam uzeo. +R ima ispod doma omladine, a ja radim na celih 10 metara odatle pa mi je to reseno. Cuvaj disk, nikad ne znas mozda zatreba, kao kabl iz kutije sa kablovima koju svi imamo ;)

Poslednja izmena:
Ne bih se bas slozio da ne prepoznaju, skoro sam uzeo LG eksterni CD rom i ocitava mi narezane CD od pre 15 , a mozda i vise godina... Cak sam sa njim brisao i rezao disk ( pisi-brisi disk ) koji je isto sigurno star 15 godina...

E ne ne, da se ne razumemo pogresno, prepoznao je taj Asus. On kao i sve sto imam je mator. Nego navigacija ne vidi, a i kazu ljudi da treba posten rezac za to. A ja ih imam nekoliko iz onog doba kad smo bili mladji. Ako ne nadjem desktop od nekog ortaka uzecu adapter.

Hvala

Vrh Dno