Šta je novo?

dvd problem region?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Nisam vvideo na licu mesta, ali me zove ortak i kaze da moze na dvd-u samo 10 minuta da gleda i kraj?Da nije nesto dzarao oko regiona dvd-a, a ako jeste kako da se resi problem.Verovatno nekim update-om firwarea.Moze pomoc?Hvala.

To mi lici na trial verziju nekog DVD plejer programa, oni imaju obicaj da tako prekinu posle par minuta. Ne verujem da ima veze sa regionima, posto u tom slucaju ne bi mogao uopste da pusti film.

Uh posto sam nov u celoj DVD prici, moze li u okviru ove teme jos neko pitanje? Valjda moze, pa ...

1. Da li je pronadjen neki univerzalni nacin preskakanja zastite?
2. Moze li se nesto izmajmunisati softverom da se preskoci hardverska zastita?
3. Da li Kinezi kad stancuju diskove imaju neki "mehanizam" kojim mogu da menjaju kod regiona- mislim na to da iako kopiraju film sa kineskog podrucja, pre rezanja nekako softverski srede da se film identifikuje kao evropski?
4. Ako uzmem zakljucan uredjaj, koji procenat filmova (po slobodnoj proceni, naravno) na nasem trzistu cu moci da gledam?

Da ne gleda on slucajno DIVX preko TVTool-a, posto on kada nije registrovan kako treba, posle tacno 10 minuta prekida reprodukciju.

brzi je napisao(la):
1. Da li je pronadjen neki univerzalni nacin preskakanja zastite?
2. Moze li se nesto izmajmunisati softverom da se preskoci hardverska zastita?
3. Da li Kinezi kad stancuju diskove imaju neki "mehanizam" kojim mogu da menjaju kod regiona- mislim na to da iako kopiraju film sa kineskog podrucja, pre rezanja nekako softverski srede da se film identifikuje kao evropski?
4. Ako uzmem zakljucan uredjaj, koji procenat filmova (po slobodnoj proceni, naravno) na nasem trzistu cu moci da gledam?
1. Ne, za svaki uredjaj mora da se nadje region free verzija BIOS-a
2. Ne
3. Koliko ja znam, mogu samo da snime disk kao no region, a ne i da ga proglase za neki drugi region.
4. Do skoro je to bilo nezgodno pitanje, ali se sada situacija znatno popravila. U principu skoro sve trenutno aktuelne filmove mozes da nadjes kao region 2.

Znaci nije generalno gledano preterano veliki problem ako je uredjaj zakljucan? Naravno, svestan sam da bi bilo bolje da je region free, ali ako ga dobijam za relativno male pare, mozda i prezivim...

A da li postoji neka (piratska) tendencija da filmove snimaju da budu regionalno nezavisni (povodom odgovora datih na pitanja 3i 4)?

brzi je napisao(la):
A da li postoji neka (piratska) tendencija da filmove snimaju da budu regionalno nezavisni (povodom odgovora datih na pitanja 3i 4)?

Svi piratski filmovi su iz razumljivih razloga region free, tako da tu ne bi imao problema.
Inace, osim firmwarea za neke modele DVD ROMova postoji i programi koji resetuju broj promena regiona, a za neke 'trikovi' tipa promenis mesto dzamperu i postane region free itd.
Ne znam koji uredjaj mislis da nabavis, ali mozes da pogledas http://perso.club-internet.fr/farzeno/firmware/ i vidis kakva je situacija sa njim.

Najlakše je to objasniti na sledeći način. Postoje dve zaštite tzv. hardwerska i softwerska. Hardwersku zaobilaziš nalaženjem firmware-a za odgovarajući uređaj dok softwersku zaobilaziš korišćenjem pomoćnih programa npr: DVD Genie...

Vrh Dno