Šta je novo?

DVD pomoc

Silverrider

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2003
Poena
619
Imam Asus Dual dvd rezac i hteo sam da kopiram film Gladijator sa Nero 6 medjutim film zauzima 6,8GB a prazan disk 4,7Gb. Da li postoji nacin da ga snimim i kako? Kojim programom i da li postoje mediji sa kojima bih mogao to da izvedem i gde ih mogu nabaviti?

tesko da ovde mozes nabaviti medije vece od 4.7 gb....To ti je maler DVD rezacha :rolleyes:

Pa kompresuj u DivX i onda narezi...:)
Neznam da li i kako radi OVERBURN sa DVD medijima, ali razlika izmedju 4,7 i 6,8 je mnogo velika ???

Postoje diskovi itekako veci od 4.7gb ali su prilicno skupi. Naravno, kod Levicanina :)

Spakuj ga (tj. kompresuj) na 4.7GB sa programom DVDShrink (freeware). Kvalitet ce verovatno biti zadovoljavajuci. U svakom slucaju, trenutno nemas drugu soluciju...

Do proleca 2004 kada bi trebalo da se pojave DVD-9 rezaci... i kostace ko svetog petra kajgana ;)

Fufman je napisao(la):
Imam Asus Dual dvd rezac i hteo sam da kopiram film Gladijator sa Nero 6 medjutim film zauzima 6,8GB a prazan disk 4,7Gb. Da li postoji nacin da ga snimim i kako? Kojim programom i da li postoje mediji sa kojima bih mogao to da izvedem i gde ih mogu nabaviti?
Verovatno je u pitanju original film znaci dual layer. To mozes proveriti uz pomoc DVD Decrypter-a. Takodje uz pomoc ovog programa kompletan film mozes skinuti na HDD.

Nakon toga sledi "operacija" pri kojoj film moras kompresovati na velicinu 4,7 kako bi ti stala na DVD medij. Za ovu svrhu mozes koristiti nekoliko programa, kao sto su Pinnacle InstantCopy (najbolji kvalitet, izuzetno spor), DVD2One, DVD95Copy, DVDXCopy, vec pomenuti DVDShrink (freeware)...Nabavis jedan DVDRW i probas svaku tehniku.

Kada zavrsis sa ovim postupkom sadrzaj kompresovanog foldera narezi na DVD, recimo NERO (opcija DVD Video).

Nazad
Vrh Dno