Šta je novo?

DVD plejeri sa podrzanim USB

stera

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2006
Poena
304
Cemu sluzi USB na DVD plejerima?
Kupujem plejer pa me interesuje da li i koji modeli omogucavaju gledanje filmova sa USB a. Znam da su ranije podrzavali samo slike.
KOnkretno me zanimaju PHILIPS (cujem da spadaju u bolje).
Jel postoje i neka ogranicenja (vrsta subtitle ili fajla u kome je film)

Poslednja izmena:
Pa uopsteno USB na skoro svim DVD plejerima ima mogucnost pustanja istog sadrzaja kao i sa dvd-diska. Pa ogranicenja se najvise ticu samog dvd playera a ne usb porta, odnosno mogucnosti samog uredjaja koje se opet mogu ispraviti novim firmwarom koji se nalazi na nekom od foruma ili na zvanicnom sajtu proizvodjaca (zato je uvek bolje kupiti neki brend. Philips, Samsung, LG, Kiss...) Ogranicenja usb porta s kojima sam se ja susretao i sta je vazno znati.

1. Nikad ne uzimaj plejer sa usb 1.1 vec samo sa usb 2.0 razlika je u brzini i prikazu materijala usb 2.0 zbog propustne moci mnogo bolje prikazuje dvix filmove itd...
2. Neki od uredjaja sa USB mogu da vide prvih 8 ili 16 karaktera iz naslova dok sa diska vide 32 ili 64 *
3. Preko usb nevide fajlove vece od 1.5 GB
4. Titl kod nekih mora biti istog naziva kao i video dabi bip prepoznat (Philips, Smasung..) ti daju mogucnost da sam izaberes titl za video materijal *
5. usb mozes koristiti za ripovanje audio cd-a u mp3 (Samsug...)
6. Neki uredjaji nevide HDD veci od 80GB prikljucen na USB (HDD mora biti formatiran kao FAT32) HDD mora imati svoje napajanje
7. Kad kupis dvd sa USB portom netreba ti vise DVD player (bolje da ga zovu USB player)

Postoji puno zamena za dvd playere u vidu WD TV..Popcorn i slicnih uredjaja koji za vise para daja puno vise mogucnosti..

* moze se promeniti uz pomoc firmwara

To mi zasad pade na pamet

Poslednja izmena:
Hvala, post je bio od velike pomoci.
Samo jos jedno pitanje vezano za

2. Neki od uredjaja sa USB mogu da vide prvih 8 ili 16 karaktera iz naslova dok sa diska vide 32 ili 64 *

Da li se ovo odnosi na sliku ili titl?
Ako se odnosi na sliku, kako se to prakticno ispoljava (seckanje, prekidanje..)?
Razmisljao sam i o nekom stand alone uredjaju - ali veliki im je minus sto za te pare i ne snimaju TV program.

Nazad
Vrh Dno