Šta je novo?

dvd playeri - upscaling to full HD

ucenik89

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2007
Poena
304
pozdrav,

danas sam gledao ove dvd playere, kao upscaling full HD, povecavaju rezoluciju filmu...e sada, da li on samo dvd filmovima povecava, ili i divx povecava,ili samo original diskove? jel neko moze da mi sa tacnoscu odgovori, jer nije mala razlika u cijeni izmedju njih i obicnih dvd playera, a meni hitno treba jedan.

To je prodavanje magle, imam dva pioneer dvd playera sa upscaling funkcijom i spojeni na tv sa hdmi kablom razlika je neprimjetna, mozda bi na 50" tv bilo razlike ali cisto sumnjam neisplati se uopste time zamarati, kako se kod nas kaze (od govana se pita nepravi)

pazi, kod mene je lcd 40'' , kad pustim sa obicnog dvd playera slika je bas kockasta...
znas li jel on svaki film prebacuje u full hd, i divx i itd?

To sto ti je slika kockasta nije do dvd-a ili tv-a nego do stope kodiranja divixa, probaj original dvd ili dobar rip morala bi ti slika biti dobra.
Upscaler radi svoj posao na taj nacin sto "izmislja" nepostojece pixele, e sad kako to dobro radi druga je stvar, ja licno nisam bas primjetio razliku mada imam veliku kolekciju raznih filmova sve dvd sa originala i to jedan dvd sa hdmi a drugi scart rgb i razlika je mizerna.
Radije kupi pristojan Pioneer recimo dv-410 ili neki Philips eventualno Panasonic jer oni u startu imaju bolju sliku od vecine no name kineza.

Poslednja izmena:
Ne prebacuje on filmove u fullHD vec ih upscaluje pomocu raznih algoritama.Nekada je resenje malkice bolje od originalnog.

Bio je test u proslom broju what hi-fi-ja na temu sta bolje radi upscaling: dvd player sa upscalingom, tv uredjaj ili av receiver. I naravno od testiranih 5-6 kompleta, svuda je varirao odgovor.
Moj rezon je da ako imas full hd tv, radi upscale na njemu. Pc povezi na tv da gledas pravi hd materijal, a kada blu-ray bude zaziveo (citaj nikada) uzmi blu ray player.
Poz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno