Ne treba meni DVD player zbog gledanja DVD-a (koji nemam i ne planiram da kupim, barem dok ne pojftine prazni DVD-i) vec zbog filmova koje sam snimao sa satelita, pojavljuju se na skremblovanim kanalima nekoliko meseci posle DVD-a. Snimci su u MPEG-2 (PC DVB-s kartica).
Znaci snimim film sa satelita, npr. Tomb raider, zatim downloadujem titl sa nekog hrvatskog sajta (kamo srece kad bi svi kanali bili na engleskom ili nemackom).
DiV-X playeri pustaju (uz dodatni kodec npr. elecard) MPEG-2 bez problema ali se iz nekog razloga bez obzira na setovanja, titl ne vidi (MicroDVD, RadLIGHT), Titl radi normalno sa avi fajlovima.
Uspeo sam da dobijem titl sa BSPlayerom ali se kod njega iz nekog razloga posle, recimo 30-tak minuta, gubi sinhronizacija titla i filma. Razlog za ovo je koliko sam uspeo da vidim taj sto BSplayer (ili codec?) pocinje pogresno da tumaci duzinu filma, mada je reprodukcija bez problema. Problem nije u 24, 25 ili 30, probano sa Subtitle studiom.
Sa druge strane, DVD playeri (koristim WinDVD), reprodukuju MPEG-2 mnogo bolje (kvalitet slike, slow motion i sl).
Mogu da rekomprimujem u DiV-X ali to nije resenje.
Znam dobro da vodeci DVD playeri: WinDVD, PowerDVD, Nvidia ne podrzavaju Titl, ali se novi software pojavljuje svakog dana pa sam mislio da se mozda pojavio neki program koji podrzava i ovaj opste prihvaceni format titla, kad vec podrzavaju raznorazne perverzije sa zvukom.
U svakom slucaju, hvala na odgovoru.
Pozdrav svima:wave;