Šta je novo?

DVD Player Philips DVP 3010

Odlican je, cita sve sto postoji ukljucujuci i snimljene dual layer dvd-ove. Ima podrsku za nasa slova. Mane, nema ugradjen dekoder i subtitlovi moraju biti u istom direktorijumu i istog imena kao i film. Ipak je to brand za razliku od ovih "Kineza" na nasem trzistu

Negde sam pročitao da mu DVD nije zone free.
Jel' ima nekih problema sa DVD filmovima koji se mogu naći kod nas?

P.S. I
Zašto je mana što nema ugrađen dekoder? :S:

P.S. II
Koje prevode čita?
*.sub *.srt *.txt

Poslednja izmena:
Kad ga kupis nije zone free. Otkljucava se kombinacijom 4-5 dirki na daljinskom a pronalazi se na net-u (da sad ne trazim link, vrlo jednostavno)

Ok, mozda nije mana za nekoga ko poseduje odvojeno receiver.

Sub i srt cita sigurno za txt nisam siguran a primecujem da u zadnje vreme nesto i nema txt-ova na diskovima, sem na starim DiVX-ovima

Ja sam prezadovoljan samim playerom. Nisam imao love za Pioneer-a (585) i ovo je bilo drugo najbolje resenje po meni.

samo da dodam, da je procitao sve dvd-ove koje sam stavio u njega (cak i ostecene koje kompjuterski nije hteo da otvori) Sto se tice DiVX i Xvid-ova procitao je sve sem 1 Xvid-a. (pogledao sam do sada recimo 50-tak DiVX i Xvid filmova)

P.S. I
Zašto je mana što nema ugrađen dekoder?

Pa zato sto ne mozes da ga prikljucis direktno na 5.1 sem na onaj koji ima ugradjen dekoder (sto je dosta skuplja varijanta) ili da kupis receiver.

Gde ga ima, posto je i da li se zamenom firmwarea gubi garancija?

Ja vec napisah negde da sam ga video u Metrou,cena 6400 din.A shto se tiche garancije,verovatno se ne gubi flashovanjem originalnim firmware-om.Ista stvar kao i sa CDRW/DVD rezachima.

Poslednja izmena:
Latinicu cita 100% a sto se tice Cirilice neznam jer nisam ni probao ali verujem da lako moze da se sredi malim tweak-ovanjem. Dobra strana podrske Brand modela (u koje spada i Philips) je da imaju dobru zanicnu podrsku preko neta, pa se firmware konstantno izbacuje nov na trziste. Garancija se ne gubi ako ga flesh-ujes sa original firmware-om naravno pravilno.

Jos jedan od pluseva je - daljinski upravljac. Pravi daljinski lepog dizajna.

pozdrav

raconi, jel cita iskljucivo IDENTICNA imena titl/film ili moze neki separator kao kod Pioneer-a?
recimo:
naziv.avi
naziv.eng.avi
naziv.srp.avi

Pa pazi, ja zato sto imam broadband skidam filmove preko Hub-ova i onda sam im dam identicna imena kao i film da ne bi bilo zabune. Zaista ne znam da li bi procitao produzena imena fajlova (promenjena na kraju). lepo skinem nekoliko filmova pa potom narezem na DVD+-RW i odgledam i potom obrisem i onda iz pocetka. Uglavnom tesko je naci txt fajlove svi su ili sub ili srt a u danasnje vreme promena naziva nije nikakav problem sem kad kupujes na ulici (onda imena nisu ista i/ili nisu u istim folderima) Ako povrh toga posedujes DVD rezac onda zaista te ne brine u kom su folderu i kako nazvani subtitlovi jer sve mozes da menjas sa lakocom.

pozdrav

Ups, pogresio sam gore, mislio sam
naziv.avi
naziv.eng.srt
naziv.srp.sub
ali nije ni bitno...

Prerezivanje otpada, jer mi je cela kolekcija ovakva 100+ DVD diskova sa filmovima...

@PJ

Ajde veceras cu narezati neki film i subtitl u ovim tvojim formatima imena i postovacu da li moze.

pozdrav

Metro u Zemunu - stanje 1 pre moje jucerasnje posete, sad je stanje 0 :d

Ima li neki firmware koji ce omoguciti malo vecu slobodu ucitavanja subtitleova, tacnije selekciju ili su vlasnici 3010 osudjeni na to da im titl bude u istom folderu i sa istim nazivom kao film?

Jaksa, jesi probao da ucitas titlove sa separatorom (da ga tako nazovem :))? Kao sto sam ja naveo 3 posta iznad...

Nisam jos, tek sam ga juce uzeo, tacnije, kupljen je za mog brata.

Ja inace imam Filips DVD 737 kod koga se subtitle selektuje iz bilo kog foldera i sa bilo kojim nazivom.

Sa ovim firmware-om koji se dobije uz njega nemože da pušta subtitle sa separatorom a neznam da li novi firmware donosi neka poboljšanja. Player nije moj nego sam gledao kod kolege tako da ti nemogu ništa dalje reći osim da korektno sve pušta a za subtitle može da se bira: standard, central european i ćirilica.
pozdrav!

Player ima odlicnu velicinu fonta, podrsku za EE karaktere ALI...
titl cita samo ako je isog naziva kao i film i u istom folderu, idealno npr za moje roditelje da im se da vec narezani rw disk sa pripremljenim filmom koji ce gledati :)
Tako je 3010 i zavrsio kod njih :) :)

Inace, u Metrou ima i SONY dvp ns 32 da li iko zna ista o njemu? cena je oko 8900 din.

Da, ali koliko sam video, problem sa Xvid nije resen tako da nije opcija.

Nazad
Vrh Dno