Šta je novo?

DVD pisac?

Kocka

Čuven
Učlanjen(a)
29.08.2003
Poena
609
pitanje za ponavaoce.....koji DVD pisac moze da reze obicne diskove kao audio 4x.....unapred hvala....
poz

Poslednja izmena:
pitanje za tebe, zašto bi to radio?

u jednoj produkcijskoj kući sam podesio nove rezače da režu audiodiskove 16x, i snimak je odličan. Takođe su iz nepoznatih razloga do sad rezali 4x...

Uopšte ne mora da znači da će sa 4x da ti bude dobar snimak, pošto novi mediji i nisu predviđeni za tako sporo snimanje. Nije isključeno da će mnogo veću štetu da ti pravi tih 4x... O tome bih ja posebno poveo računa...

nidza je napisao(la):

u jednoj produkcijskoj kući sam podesio nove rezače da režu audiodiskove 16x, i snimak je odličan. Takođe su iz nepoznatih razloga do sad rezali 4x...

Uopšte ne mora da znači da će sa 4x da ti bude dobar snimak, pošto novi mediji i nisu predviđeni za tako sporo snimanje. Nije isključeno da će mnogo veću štetu da ti pravi tih 4x... O tome bih ja posebno poveo računa...

pazi ipak ima razloga za rezanje na 4x, ja na mom cd playeru Technics SL-PS70 ne mogu da pooshtam cd-ove koji su narezani na vecim brzinama, najvishe mu leze 4x , 8x moze da prodje, ali vec neki diskovi rezani na 8x rade samo end to end ili ti , mozes da ga poostish i da slushash do kraja ali nema menjanja pesama jer nece uspeti da prochita :mad: , tako da ipak 4x moze da boode potreban za ovakve sluchajeve :)

nidza je napisao(la):

A ti diskovi snimljeni na 16X, kako su se pokazali u radu? Da li ih svi uredjaji normalno citaju (stari muz. stubovi, cd uredjaji u kaficima (o kojima gazda kafica vodi najmanje paznje)...)?

O kojim se diskovima radi (proizvodjac na kutiji/model/stvarni proizvodjac)?

Pozdrav

pazi te ovako....one vertbatim ploce sigurno mogu.....ali zbog toga sto radim sa muzikom (DJ) ne ispati se uvek kupovati ploce......racni CD playeri obicne diskove ne citaju kako treba a meni nije u cilju da svaki drugi disk preckoci ili da nece da ga procita.....ovde mi nije potrebna pomoc u smislu a "zasta ce ti to" ili "ovako ti je bolje" vec odgovor na konkretno pitanje ako neko zna......Da li neki DVD pisac moze da reze audio diskove (ne Verbatim ploce vec obucne CDR) 4X. Hvala u napred........
poz

Poslednja izmena:
Cisto sumnjam da neki od DVD burner-a podrzava 4x, obichno vechina ima i problema sa CDR burning, tako da ti ja predlazhem da nabavish neki CD rezac starije generacije. Ja josh uvek za audio CD koristim TEAC W54E, u pochetku sam ih przhio chak 2x a sada 4x, kvalitet zgarantovan ;)

pozdrav

Po specifikacijama bi trebao Pioneer 109 da podrzava Pioneer 109d review

Write Speed
DVD-R
16x, 12x, 8x, 6x, 4x, 2x, 1x
DVD-RW
6x, 4x, 2x, 1x
DVD-R DL
6x, 4x, 2x
DVD+R
16x, 12x, 8x, 6x, 4x. 2.4x
DVD+RW
8x, 6x, 4x, 2.4x
DVD+R DL *3
6x, 4x, 2.4x
CD-R
40x, 32x, 24x, 16x, 10x, 4x

ili review #2

Write Speed CD-R
32x Zone CLV (4.8 MB/sec)
24x Zone CLV (3.6 MB/sec)
16x CLV (2.46 MB/sec)
12x CLV (1.845 MB/sec)
8x CLV (1.23 MB/sec)
4x CLV (0.615 MB/sec)

Pozdrav

Nazalost, tako je. Inace, muzika je vecini kafica nesto zadnje o cemu gazde vode racuna (makar u Podgorici) - svi hoce brze pare. Imam par drugova koji rade kao DJ-i/pustaci muzike u PG, i jedan slucaj koji se desio prije godinu ipo dana je za Ginisa - DJ pusta muziku sa gramofona u kaficu, guzva... dolazi zenska, skida jaknu i ladno je stavlja na gramofon iza sebe! I to na onaj sa kog je u tom trenutku isla muzika! I jos se pravi "iznenadjena" sto je muzika pocela da "skici" (gramofon NIJE civiluk, i NE moze da vrti i plocu i jaknu, pa je normalno da je poceo sporije da se vrti).

A CD uredjaji su posebna prica - rade u svakakvim uslovima, a gazda (naravno) gleda da prodje sto jeftinije prilikom kupovine. I nije ni cudo sto tada moras da snimas na sto boljim CD medijima, i na sto manjoj brzini, jer ne znas u kakvom je stanju CD uredjaj, i da li ce ti uopste procitati CD, a ako ga procita, da li ce moci da skace sa trake na traku normalno, ili ce se "izgubiti". A inace, konobari preko dana drkaju CD uredjaje koliko oces (i stavljaju svakakve izgrebane CD-e u njega).

A inace, zasto moze jedan CD da sluzi u kaficu?

Pa naravno - kao podmetac za case!!!

Napomena - radi se samo o audio CD-ima BEZ KUTIJA!!! Da - CD-e bez kutja koriste kao podmetace (geniji!).

Da, da, i za to ih konobari koriste. Da ste vidjeli samo CD-e koje sam ja imao prilike da vidim - SVI izgrebani, nekoliko njih nije ni imalo djelove donjeg sloja za pisanje! Jedan CD sam grebovao preko sat vremena (dobrim dijelom ispod 1x) uz EAC, i na kraju je bilo svega par veoma kratkih klikova (DJ Pippi & Jamie Lewis - In the mix 2004 - CD 2.mp3).

Maltretiranje CD uredjaja se ovdje ne zavrsava; samo ne mogu da se trenutno sjetim jos primjera.

Pozdrav

Poslednja izmena:
||NeX|| je napisao(la):
Nađi si isplatniji posao, kani se gazda kafića i njihovih para.

Pogresno si razumio - ne pustam ja muziku po kaficima; nego neki od mojih drugova.

A za konstataciju (vezano za gazde kafica) si u pravu.

Pozdrav

||NeX|| je napisao(la):
Nisam pogrešno razumio - ti njima snimaš mjuzu. Ogavan posao.

Ajde molim te quote-uj dje sam rekao da ja snimam muziku za kafice, jer ja to ne mogu naci.

Pozdrav

Vrh Dno