Šta je novo?

DVD pisac-da ili ne?

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Eto posto sam se vec bio odlucio da uzmem DVD rezac i citac interesuje me Vasa preporuka za oba a da se spakuju u 200e. Verovatno bih uzeo istog proizvodjaca mada se posle opisa u zadnjem broju digitala zaista premisljam posto onaj koje citao opis u doticnom casopisu nikad ne bi kupio DVD rezac. Zato me interesuje sledece:

1. Da li su DVD rezaci zaista nepouzdani i nekopatibilni sa odredjenim DVD playerima posto bih izmedju ostalog koristio rezac za snimanje DVD filmova barem onih koji mogu da stanu na prazan medij (imam Xwave player).

2. Kakvo je stanje sa kompatibilnosti sa odredjenim DVD praznim medijima?

Takodje me interesuju standardi koje podrzavaju i zanima me kakva je prednost DVD-Rama.

Nego da je sad ne duljim mnogo,interesuje me preporuka za sve navedeno-?

Da ne duljim:
Pioneer DVD rezac, podrzava i + i - ali ne -RAM
Pioneer DVD citac, 120s
Uklapa se u 200€, valjda.

kakva je stvar sa regionima na pioneeru. i sta mislite o lite-onu

btw doticni pioneerov rezac su ocrnili u digital-u kao i teac i sony. kome je verovati?

Posto sam pronasao LG varijantu DVD rezac i pisac koja bi me za 200e zakrpila interesuje me misljenje. Mislim da pisac ima i DVD-Ram podrsku.
I MSI bi me takodje zakrpio, a ovaj Pioneer ne mogu nigde da nadjem, a svi ga hvale. Jel moze neko da kaze gde ima da se kupi. Neko posalje na PM.

Ne uzimaj MSi, a Lg uzmi ako ti treba Ram.

Inace sve rezace bi trebalo ocrniti, posto svaki rade lose sa odredjenim diskovima, dok sa drugim rade fantasticno. No dok se to nije shvatilo ljudi su imali donekle preterani kriterijum da sve mora da radi fantasticno i besprekorno, valjda poneseni Cd recording tehnologijom koja je ispeglana do maksimuma. Otuda nesto losije ocene za navedene pisace.

jaksa je napisao(la):
Da ne duljim:
Pioneer DVD rezac, podrzava i + i - ali ne -RAM
Pioneer DVD citac, 120s
Uklapa se u 200€, valjda.

Uklapa se u 160€, da budemo precizni.

Heinz je napisao(la):
...

Uklapa se u 160€, da budemo precizni.

160e, fantasticno, a gde ima da se kupi?

Bane je napisao(la):
...

A kako su ga ocrnili?

Ne mogu sad da ti prepricavam, najbolje da kupis digital. Naime poznato je da Pioneer pravi DVD rezace za ASUS te je jedina razlika u nalepnici na ladici(kako oni kazu) a koliko je vidjam po nekim komentarima ovde na benchmarku ASUS je krsh.

Jel zna neko kolika je ocekivana cena novih 8x rezaca? Posto ne znam dal da ih cekam ili ne.

Ako imas cache, odmah kupi nesto, npr pioneera. Sve to radi posao, ja sam zadovoljan cak i sa Nec-om :D

A zasto da bude ista kombinacija rezaca/pisaca? Valjda je mnogo bolje da bude razlicita, jer ako jedan drajv ne bude mogao da ga cita, procitace drugi.

Ako volis da cekas, verovatno ce posle doci novi modeli, bolji a sa istom cenom. Mada, cemu cekanje, kada i ovi sad rade. Ustedeces velike pare NE rezuci CDove nego trpajuci sve na DVD :beat:

Goxy je napisao(la):
...

Ne mogu sad da ti prepricavam, najbolje da kupis digital. Naime poznato je da Pioneer pravi DVD rezace za ASUS te je jedina razlika u nalepnici na ladici(kako oni kazu) a koliko je vidjam po nekim komentarima ovde na benchmarku ASUS je krsh.

Ma Bane te bre zeza, on je pisao text u digitalu :D

Goxy je napisao(la):
...

ASUS i rech "krsh" se pominju sa pravom, ali samo oko DVD chitacha i CD-R/RW snimacha ovog proizvodjacha.
Shto se tiche ASUS-ovih DVD snimacha, od prvog pa do ovog poslednjeg su u shraf kopija Pioneerovih. Ako hocesh josh tachnije, Pioneer sam proizvode DVD snimache, pa ih daje ASUS-u i TEAC-u. Koliko sam chuo, cena ASUS-ovog DVD DVR-106 (±) snimacha je opasno blizu 100 €. Ima li neko to da potvrdi?

Bane je napisao(la):
...

ASUS i rech "krsh" se pominju sa pravom, ali samo oko DVD chitacha i CD-R/RW snimacha ovog proizvodjacha.
Shto se tiche ASUS-ovih DVD snimacha, od prvog pa do ovog poslednjeg su u shraf kopija Pioneerovih. Ako hocesh josh tachnije, Pioneer sam proizvode DVD snimache, pa ih daje ASUS-u i TEAC-u. Koliko sam chuo, cena ASUS-ovog DVD DVR-106 (±) snimacha je opasno blizu 100 €. Ima li neko to da potvrdi?

Znaci hoces da kazes da je ASUS-ov snimac pljunuti Pioneer, s tim sto sam ASUS-a nasao za 150e a Pioneera za 200e. Interesantno, ali mislim da cu da se ipak odlucim za LG posto mi je ovo za Pioneer mnogo.

pogledaj DVDRW Pioneer DVR-106 OEM on je oko 120€
http://www.pcavailable.com/pidvbpa4dv4x.html

Zasto se ne odluciti za MSI?

Goxy je napisao(la):
...

Znaci hoces da kazes da je ASUS-ov snimac pljunuti Pioneer, s tim sto sam ASUS-a nasao za 150e a Pioneera za 200e. Interesantno, ali mislim da cu da se ipak odlucim za LG posto mi je ovo za Pioneer mnogo.

200 e je nebuloza !!!
goxy ---> www.pcberza.co.yu pa na cenovnike ; imas pionira za 150evra (necu ovde da reklamiram firmu) ali i to je puno.

Goxy je napisao(la):
160e, fantasticno, a gde ima da se kupi?

Ima kod mene :) Pošalji PM ili mail za info.

Bane je napisao(la):
...
Koliko sam chuo, cena ASUS-ovog DVD DVR-106 (±) snimacha je opasno blizu 100 €. Ima li neko to da potvrdi?

Sinoc sam nesto gledao cenovnike i koliko se secam DL cena za taj pisac je oko 100-106€ kod istoimenog uvoznika :) Tako da je jedini problem marza na robu kod prodavaca ...

Poz. Bane ,)

Pioneer DVR106 je 150e (hvala Austine :)) i to je odlican rezac koji zaista vredi imati...

Vrh Dno