Šta je novo?

DVD Mania

nebomilo

Čuven
Učlanjen(a)
07.10.2002
Poena
609
Izasao je prvi broj gore pomenutog casopisa 4 dana ranije nego sto je najavljeno u novom broju Total filma. Uz casopis ide DVD Pakt sa vukovima.
Casopis ima ukupno 20 stranica sve zajedno sa koricama tako da mi vise dodje kao neki katalog nesto slicno kao M2 Magazin koji su nekada besplatno delili u M2. Skoro sve sto ima u DVD Maniji ima u novom broju Total filma. U casopisu se nalazi i omotnica za film Pakt sa vukovima koja moze da se stavi u praznu DVD kutiju.
DVD dolazi u kartonskoj kesici. Na DVD-u se nalaze 3 treilera i jedna reklama za M2. Kvalitet slike je bolji u odnosu na DVD-e koji idu uz TV NOVOSTI a zvuk je 5.1.

Ajde mi neko kaze gde to ima da se kupi, tj da li ce biti u ns, a ako nece, gde da porucim?

Moj brat mi je juce kupio u Beogradu kod ulicnih prodavaca casopisa. Cena je 200 dinara. Moze da se poruci na tel. 011/2427328 a postarina je uracunata u cenu.

Misko Randjelovic je sa "DVD Maniom" napravio revoluciju: do sada su postojale novine uz koje su se dobijali CD-i ili DVD-i, a on se dosetio da uz DVD deli casopis ;) . Mada je pitanje da li bi ovih 20 strana, od cega su "pisanija" na samo 11, moglo da se nazove casopisom. Extra sto tekstovi nemaju veze sa DVD recenzijama, to su kratki opisi filmova, i kao sto covek gore rece, dobar deo njih je prenet iz "Total Filma" - koji takodje izdaje Metro.

Sam DVD je single-layer, dakle nije isti kao "retail" verzija tog DVD naslova. Transfer videa je prihvatljiv, ali se ne bih slozio da je bolji nego kod ProVision izdanja (ako ne racunamo "Apokalipsu").

Sledeci broj izlazi vec za dve nedelje, i uz njega ce ici "Asterix 2". Iz ovoga se moze zakljuciti da je ideja u tome da se za 200din uvale Metro-ovi DVD filmovi koji se u M2 vec poodavno prodaju za 300-400 dinara, ali u double-layer varijanti, sa dodatnim materijalima. Dakle, ne ocekujte T3, Spider-Mana, Bad Boys 2... Nista od major kompanija, samo Francuzi i nezavisni USA filmovi.

Moj divx pakta sa vukovima je bar duplo bolji od ovoga... dvd shrinkom su kanda radili... ili necim slicnim... prevelik je to film za 4gb...

Ja moram da kazem da sam zaista zadovoljan slikom. Cini mi se da je bolje nego kod novosti, a sto mi godi sto nema zaglupljujuci animirani film

ja sam imao original pakta iz dvd kluba i divxovao sam ga, pa nisam bas zadovoljan ovim...

Zorro je napisao(la):
Dakle, ne ocekujte T3, Spider-Mana, Bad Boys 2... Nista od major kompanija, samo Francuzi i nezavisni USA filmovi.

Odlicno! Jos ako stave i poneki Spanski ili Italijanski :cigar: Super!

bruyoni je napisao(la):
Odlicno! Jos ako stave i poneki Spanski ili Italijanski :cigar: Super!

Ne bih ni ja imao nista protiv, no znam sta su do sada izdali na DVD-u, i nema tu bas puno ni kvalitetnih evropskih naslova - uglavnom francuske komedije.

Ma ima dosta stvari izdato (spanskog filma narocito) Izdale su DVD-ove neke manje poznate kompanije iz tih zemalja samo sto ovde kod nas niko nema sluha za ljubitelje takvih filmova, tako da vredi jedino nabavljenje preko net-a i jos da se trutis da iskopas titl na nekom poznatom jeziku. Svi gaje samo Holywood produkciju i mozda nesto ekstra zanimljivo englesko ili francusko Nema cak ni u bioskopima, u NS na Cinemaniji bilo samo dva filma van holivudske produkcije, a izgleda da ih nece ni stavljati u redovni repertoar :smash:

Nazad
Vrh Dno