Šta je novo?

DVD-i sa buvljaka i LOTR sto se reklamira na tuck.eunet.yu..

Mister No

Čuven
Učlanjen(a)
08.06.2002
Poena
619
Zanima me kakvi su DVD filmovi sto imaju da se nadju na buvljaku...zanima me kakvi su sto se kvaliteta video zapisa tice tj. da li je isti kao i normalni DVD-i i da li se ostecuje (naravno dugorocno) DVD uredjaj njima ???
I jos me zanima za ovaj LOTR DVD sto se reklamira i kao ima jos 2 sata dodatnog matrijala, interesuje me da li tu ima jos od samog filma, recimo 20 minuta-pola sata, eventualno izbacene scene, posto me pricice kako je sniman film i sl. izazivaju u meni smor koji tezi beskonacnosti...naravno, ako je neko probao.
Pozdrav
P.S. ako sam promasio forum za kacenje treda ne zamerite mi, pojma nemam gde bih ga stavio...

Sto se tice LOTR-a, u paketu su dva DVD-a; na prvom je sam film (171 minut trajanja), a na drugom su Specials. Sto se ovog drugog tice, tu ima svasta - od trailera filma, preko snimanja istog, "lakog uvoda u okruzenje price za neupucene", do intervjua sa ekipom, reklame za EA-ovu igru po drugom delu "LOTR: The Two Towers", kao i nesto snimaka iz drugog dela LOTR-a koji se snima trenutno.

> Sto se tice LOTR-a, u paketu su dva DVD-a; na prvom je sam film (171 minut trajanja), a na drugom su Specials...

Navodno ce krajem godine izaci i Special Edition na 3 DVDa u kome je film produzen za pola sata (dodatne scene sukoba) i sa jos nekim materijalom...

Sto se tice DVDa sa buvljaka, ako su to oni kineski koje sam vidjao - to je na nivou (cesto i gore) od DivXa... :(

kineze preskoci u veeeeeeeeelikom luku... ima dobrih kopija ali su vecina katastrofa...

sto se tice tog novog lotr-a, izlazi u decembru...

ZorMi je napisao(la):
> Sto se tice LOTR-a, u paketu su dva DVD-a; na prvom je sam film (171 minut trajanja), a na drugom su Specials...

Navodno ce krajem godine izaci i Special Edition na 3 DVDa u kome je film produzen za pola sata (dodatne scene sukoba) i sa jos nekim materijalom...

Sto se tice DVDa sa buvljaka, ako su to oni kineski koje sam vidjao - to je na nivou (cesto i gore) od DivXa... :(

Nije navodno, stvarno ce se 12. novembra pojaviti "LOTR collector`s edition", na 4 DVD-ja. I u dve varijante: obicno pakovanje i ekskluzivno pakovanje, sa jos jednim, petim DVD-om i dodatnim-dodatnim munjama, u specijalnoj kutiji...(kakvo otimanje para...)

Na prva dva DVD-a bice "extended" verzija (~208 minuta u USA, znaci oko 200 minuta evropska, zona 2 verzija), sa zvukom u Dolby Digital EX 6.1, i DTS 6.1 ES Surround (u izdanju na 2 DVD-a je "samo" Dolby Digital EX 5.1, pored obaveznog Dolby Stereo). Na ostala dva je jos 6-7 sati "extras", za freakove.

TUCK izdanje na 2 DVD-a i standardnom verzijom filma se jos nije pojavilo, izaci ce u toku sledece nedelje i imace srpski titl.

E sad, cisto sumnjam da ce TUCK izdati i to izdanje na 4 DVD-a u YU verziji. Da bi ga Warner uradio i sa srpskim titlom moraju naruciti bar 1000 (x4) kopija (ako limit nije u medjuvremenu pao...), a to nema sanse da prodaju ovde, jednostavno bi bilo preskupo. OK, sigurno ce moci da se kupi kod njih, ali "engleska" verzija, bez srpskog titla.

Snimanje svih delova LOTR-a je zavrseno jos krajem 2000. godine. Sada se rade postprodukcija (efekti,montaza,...) drugog dela, a iduce godine isto to za treci deo...

Star Wars 1, na zalost film je ****** :D ali je kvalitet na veoma visokom nivou... pokusavam da ga stavim na 2 cd-a ali mi nepolazi za rukom...

Miroslav je napisao(la):
Star Wars 1, na zalost film je ****** :D ali je kvalitet na veoma visokom nivou... pokusavam da ga stavim na 2 cd-a ali mi nepolazi za rukom...

Miroslave crni Miroslave - 'bem te u ukus :D
Star Wars serijal rula naveliko - respect!

Ljudi jel zna neko sajt i ime firme koja je glavni i ekskluzivni uvoznik Warner Bross [i ostalih kuca] DVD-ova, bio sam pre par meseci na njihovom sajtu, tada je bio aktuelan neki popust i sl.
Jel zna neko?

Amon_Ra je napisao(la):
Ljudi jel zna neko sajt i ime firme koja je glavni i ekskluzivni uvoznik Warner Bross [i ostalih kuca] DVD-ova, bio sam pre par meseci na njihovom sajtu, tada je bio aktuelan neki popust i sl.
Jel zna neko?

Amone, situacija nije bas tako prosta, ne postoji jedan uvoznik. Tj. firme uvoze/rade DVD izdanja onih kuca na cije filmove imaju prava za bioskopsku distribuciju.

Warner izdanja uvozi TUCK, + sto uradi jos poneko izdanje nezavisnih kuca tipa Artisan.
Metro radi Columbia Tri-Star i vecinu francuskih filmova (onih koji nisu uradjeni za americke filmske kuce). Popust je bio kod njih, ali vise ne vazi, koliko ja znam.
Provision radi Miramax i jos neke nezavisne kuce.
Postoje i oni hrvati, Milennium Films, koji rade Fox, Universal i MGM cini mi se. Doduse, s njima ratuju ostali nasi distributeri, pokusavaju da im preuzmu prava za YU koja su uzeli na mufte, tako da se Milennium ne trudi mnogo, izdali su tek nekoliko DVD naslova.

Mada ni sve gornje odrednice nisu bas precizne, zbog cesto razlicitih vlasnika prava na filmove u Evropi i USA. Npr. Traffic je kod nas u bioskopima radio Provision, ali je DVD izdao Milennium.

Web adrese svih ovih firmi su oblika www.imefirme.co.yu , osim za Milennium za koji ni ne znam da li ima web.

Ostali domaci distributeri (Vans, First Production) urade sporadicno po neki DVD naslov, opet nezavisnih kompanija...

Hmm ljudi zna li neko koja je razlika izmedju Matrix i Matrix: revisited sto nudi Tuck ????
Takodje, da li neko zna gde bi mogli da se nadju Omen 1,2 ili 3, zatim X-files serije na DVD-u, i isto tako Star Trek serije (one stare sa JT Kirkom)
Pozdrav

Amon_Ra je napisao(la):
Miroslave crni Miroslave - 'bem te u ukus :D
Star Wars serijal rula naveliko - respect!
ej amone moj, da me poznajes kao sto me ne poznajes, znao bi da sam veliki frik za star wars. pa ja covece uvek placem kad vejder umire! a rekao sam da je prvi deo filma sramota... kao i drugi naravno... aj prvi jos moze da prodje ali drugi... evo, suza mi krenula

filipenko, sad sam bio na amazonu... kucaj

star trek original series

za trazenje, ima ih ko alve... samo sto se nema tolko para :)

Mister No je napisao(la):
Hmm ljudi zna li neko koja je razlika izmedju Matrix i Matrix: revisited sto nudi Tuck ????
Takodje, da li neko zna gde bi mogli da se nadju Omen 1,2 ili 3, zatim X-files serije na DVD-u, i isto tako Star Trek serije (one stare sa JT Kirkom)
Pozdrav

Matrix: Revisited ti je neka vrsta gomile dodatnog materijala sa snimanja prvog dela i ponesto o drugom i trecem. Samo "Matrix" ti je film.
Sve ovo ostalo sto pitas nije izdato kod nas, sa srpskim ili hrvatskim titlom (doduse, TUCK ima i nekoliko Star Trek izdanja, ali mislim da su to "filmovi"). Verovatno se dosta toga moze iznajmiti u nekom DVD klubu, npr. ESPRO (www.espro.co.yu). Na njihovom sajtu to mozes online da proveris.

Zorro je napisao(la):
Amone, situacija nije bas tako prosta, ne postoji jedan uvoznik. Tj. firme uvoze/rade DVD izdanja onih kuca na cije filmove imaju prava za bioskopsku distribuciju.

Warner izdanja uvozi TUCK, + sto uradi jos poneko izdanje nezavisnih kuca tipa Artisan.
Metro radi Columbia Tri-Star i vecinu francuskih filmova (onih koji nisu uradjeni za americke filmske kuce). Popust je bio kod njih, ali vise ne vazi, koliko ja znam.
Provision radi Miramax i jos neke nezavisne kuce.
Postoje i oni hrvati, Milennium Films, koji rade Fox, Universal i MGM cini mi se. Doduse, s njima ratuju ostali nasi distributeri, pokusavaju da im preuzmu prava za YU koja su uzeli na mufte, tako da se Milennium ne trudi mnogo, izdali su tek nekoliko DVD naslova.

Mada ni sve gornje odrednice nisu bas precizne, zbog cesto razlicitih vlasnika prava na filmove u Evropi i USA. Npr. Traffic je kod nas u bioskopima radio Provision, ali je DVD izdao Milennium.

Web adrese svih ovih firmi su oblika www.imefirme.co.yu , osim za Milennium za koji ni ne znam da li ima web.

Ostali domaci distributeri (Vans, First Production) urade sporadicno po neki DVD naslov, opet nezavisnih kompanija...

Ma ok, ali znam da je neko postovao adresu sa koje su mogli ljudi da naruce dvd izdanja, a to nisu bile ove firme koje si ti spomenuo.

Miroslav je napisao(la):
ej amone moj, da me poznajes kao sto me ne poznajes, znao bi da sam veliki frik za star wars. pa ja covece uvek placem kad vejder umire! a rekao sam da je prvi deo filma sramota... kao i drugi naravno... aj prvi jos moze da prodje ali drugi... evo, suza mi krenula

Ne daj se iznervirati ja sam se samo nasalio, a ti odmah u plac! :D

Miroslav je napisao(la):
filipenko, sad sam bio na amazonu... kucaj

star trek original series

za trazenje, ima ih ko alve... samo sto se nema tolko para :)

Ma znam ja za to, tako sam i saznao da ih ima :) al sta vredi kad ne mogu da ih dobavim...

Amon_Ra je napisao(la):
Ma ok, ali znam da je neko postovao adresu sa koje su mogli ljudi da naruce dvd izdanja, a to nisu bile ove firme koje si ti spomenuo.

???
Pa mozes sa svih pomenutih sajtova da narucis DVD izdanja. U cemu je problem?
A i prvi put cujem da postoji neki domaci sajt koji je objedinio ponudu svih domacih DVD izdanja, i to po nizoj ceni nego od izdavaca...

Ma ko zna sta je Amon video...
Psst...tiho, da ne cuje komsiluk...on je zvezdas :p Da, oni sto im je Sutjeska problem sa igracem manje :D

Mister No je napisao(la):
Pozdrav

Ako te interesuju Star Trek serije, može se nabaviti Region 2. Za The X Files ne znam tačno jer neke sezone su već povučene iz prodaje, ali koliko znam može se naručiti 5 a uskoro i 6 sezona.
Ako si zaintersovan javi mi se pa ćemo se dogovoriti...

Pozdrav, Cineman cheers
064/200-80-92

Nazad
Vrh Dno