Šta je novo?

DVD i Cretive Live! 5.1

Ajax

Čuven
Učlanjen(a)
14.12.2002
Poena
604
Imam problem kada pustam DVD sa podesavanjem zvuka na 5.1 sistem. Sve se cuje savrseno osim glasa koji su maximalno priguseni.

Svi zvucnici su 100% dobro povezani.

Kada ukljucim opciju 4 zvucnika, sve se cuje normalno.

DVD pustam u WinDVD4, a imam JazzSpeakers.

:?

Za pocetak: Desni klik na volume u "sys tray", pa onda "Open Volume Control", zatim klikni na "Options" i stikliraj "Advanced Control". E, tu vidi da nije nesto previse smanjeno ili iskljuceno.

Imao sam isti problem i resio ga na sledeci nacin.

U namestanju za zvucnike u creative control panelu imas one opcije za eax i ostale efekte. E pa u tim efektima ja postavim na tehno i ta opcija mi daje najbolji odnos glasa i ostalih efekata. Mozes da eksperimentises sa svim efektima i da vidis sta ti najvise odgovara.

Ajd i uzdravlje.

Nije tacno ni jedno ni drugo! Problem sa smanjenim glasom potice od toga sto on treba da dolazi sa centaralnog zvucnika koji ne radi kako treba jer se sj... podesavanja za Live 5.1!!! Proveri u Control panel>Sounds...>Advanced kako ti vindows prepoznaje zvucnike (vrlo verovatno je da pise ili "desktop speakers" ili "no speakers"!). Stavi na 5.1, nakon toga startuj windvd i u setup namesti "6 speakers". Pre nego bilo sta probas da pustis, proveri u Control Panel>AudioHQ>Speakers>Test: moraju da se cuju svi zvucnici.

Vrh Dno