Šta je novo?

DVD filmovi problem

nidza

Znamenit
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
1,095
Drugar ima ozbiljan problem. Računar je Sempron i nForce2 konfiguracija, grafička je Sapphire 9550, filmovi se gledaju sa kombo LG-a.

Svi filmovi rade, originali, rezani, izuzev gospodara prstenova. Bilo koji DVD da se ubaci krene da štuca, muči se, pati se, pa kad konačno pusti film sve je smuljano kao mpeg codec da je prsao ko zvečka, dok na kraju potpuno ne zablokira bilo koji program kojim se pušta film, a probali smo stvarno razne playere.

Napominjem da LG sasvim regularno prekopira film na hard, a kad se VOB fajl pusti sa harda, identično se dešava. Stvarno bih bio zahvalan ako postoji neko rešenje...

Jel radi disk na nekom drugom plejeru/kompu?

p.s. Ne moze jedan film da radi, a drugi ne, zato sto je sve isti standard MPEG-2, nema kao kod DivX-a 150 revizija.

rade... ja nisam lično probao, tako mi je rekao drugar, ne verujem da laže, jer uz svaki film idu po 3 diska, znači 6 diskova je isprobano gospodara prstenova, prvi i drugi deo, ona duža verzija...

svi diskovi se ponašaju identično. Filmovi su ispravni što se regije tiče, u pitanju je regija 2, i LG kombo je regija 2. Mada je instaliran program za regionfree opciju, isto je i sa njim i bez njega... ;)

pomagajte narode, nije valjda da je ovo jedinstven problem?

Pa moram priznati da je veoma cudno, nikada nisam jos cuo za to, niti mi se desilo do sada, a promenio sam 4 graficke karte, 2 chipseta, 3 DVD uredjaja i ko zna koliko softverskih plejera od kada sam poceo da gledam DVD filmove.
Nisi rekao koji program koristi za gledanje DVD-a?

Ocigledno je da taj "Gospodar" nije dobar. Ako je original, moguce je da je ostecen, ako je razbijeni, onda je u postupku shrinkovanja nesto zabrljano. I jos jedna solucija, mozda je prilikom rezanja doticnog nesto zeznuto. Ne toliko da disk bude necitljiv, vec da je pogresan podatak upisan.

disk jeste original, program je Power DVD 5.0, ali isto se ponaša i iz media playera i iz MV Playera (iznenadio sam se da je i ovaj pustio DVD)... Nemoguće da je oštećen, odnosno, 2 filma da su oštećena, još uz to svaki ima pod 3 diska, odnosno, na 6 diskova se javlja isti problem! Pretpostavljam da bi DVD čitač prijavio da ne može da pročita neki podatak???

napominjem da se film regularno iskopira, i to bez mnogo štucanja! Malo uspori kada pređe na drugi layer, ali to je i dalje preko 4mb/s, tj. barem 4 puta više nego što treba za puštanje DVD-a, koliko sam upoznat...

da li je moguće da LG eventualno brlja pri čitanju drugog sloja, a da to ne prijavljuje računaru??? Da nije uređaj na neki potpuno blesav način neispravan? Drugi originali kao i rezani diskovi rade bez greške, napominjem! ...

Uf... :(

Izvadi taj DVD plejer, ustekaj ga u svoju masinu i probaj. ;)

pravo da ti kažem, mrzi me da se cimam, ali to je jedino što mi je palo napamet posle cele zaje.ancije... :)

verovatno ću probati ovih dana, pa sledi izveštaj... meni ipak smrdi na taj drugi layer...

moguce da je lose narezan disk a mozda je i prasina pa mozda ciscenje(usisavanje) prasine iz dvd-a nije losa solucija

Ja se izvinjavam ako je off topic ali..Svi sad koji se reklamiraju dvdovi po 200 dinara nece da rade..imam jedno 20 filmova..i nece LG da prepozna nijedan..gospodar radi super, star trekovi koje sam ranije uzeo rade super...U cemu moze da bude problem? Lg je misli 4108b or something(dvd rezac).

Nazad
Vrh Dno