Šta je novo?

DVD Burn zarobljenik

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Worf

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
619
Ovako stoji stvar. Jedini sam u drustvu koji se razume u kompjutere (koliko - toliko) i svi znamo sta to znaci. Ajde da ucinim uslugu jednome pa mu instaliram windows, drugome treba da uradim back-up, prvi opet zeznuo windows, trecem treba da se sklopi komp jer je sve kupio u delovima, cetvrtom treba da se radi back-up, petom back-up, setom back-up, niko od njih nece da kupi DVD rezac, kupe snow board a nece rezac.
Kako smanjiti broj parazita ili smanjiti njihove parazitske navike. Dva rezaca sam promenio jer su se jadni istrosili od upotrebe, najmanje za sebe. Mogu da radim free puno radno vreme kad bi pristao na sve molbe ljudi koje poznajem. Imaju obicne rezace ali im se ne isplati tako da rezu pa hoce na DVD.

Probao sam da ih naucim kako sve to sami da rade, sklapanje i instalacija OS-a, ali ne pali, zovu telefonom za uputstva. Jedino sam tecu uspeo da naucim i eno ga rastura covek sve sam!

Poslednja izmena:
Nabavi mobilni telefon sa "silent" opcijom prilikom primanja poziva... (ozbiljan sam).

Pa tu je i fiksni koji nema silent, doduse ima caller ID ali nema vajde od toga, ne mogu da gledam u pasulj da li hoce da mu rezem nesto ili da idemo na fudbal!

Naplacuj !

poz, Niksa

Poslednja izmena:
Eh, pa sad! Ispao bih zenski polni organ. Meni niko od njih nije nista nikad naplatio, ali nikad nisam mnogo ni trazio (odnos 30:1). Kako lepo reci ortaku da se nosi u ..... i da se ne uvredi i da razume situaciju.

Worf je napisao(la):
Ovako stoji stvar. Jedini sam u drustvu koji se razume u kompjutere (koliko - toliko) i svi znamo sta to znaci. Ajde da ucinim uslugu jednome pa mu instaliram windows, drugome treba da uradim back-up, prvi opet zeznuo windows, trecem treba da se sklopi komp jer je sve kupio u delovima, cetvrtom treba da se radi back-up, petom back-up, setom back-up, niko od njih nece da kupi DVD rezac, kupe snow board a nece rezac.
Kako smanjiti broj parazita ili smanjiti njihove parazitske navike. Dva rezaca sam promenio jer su se jadni istrosili od upotrebe, najmanje za sebe. Mogu da radim free puno radno vreme kad bi pristao na sve molbe ljudi koje poznajem. Imaju obicne rezace ali im se ne isplati tako da rezu pa hoce na DVD.

Probao sam da ih naucim kako sve to sami da rade, sklapanje i instalacija OS-a, ali ne pali, zovu telefonom za uputstva. Jedino sam tecu uspeo da naucim i eno ga rastura covek sve sam!
Ovo kao da sam Ja pisao! Isti slucaj ! U mom slucaju je i teca digo ruke :d :d :d

Worf je napisao(la):
Meni niko od njih nije nista nikad naplatio, ali nikad nisam mnogo ni trazio (odnos 30:1)...

pa pocni ti njih da smaras za usluge... :D jednostavno resenje.
naravno ako nekad neko kaze da nema vremena i sl. uvek se pozovi na to kako si ti radio back up, sklapao masinu, instalirao... ;)

zaposli se i ozeni se...
pa ces onda da cenis svoje vreme i neces se smarati sa "drustvom" i fudbalom, pa te nece vise niko cimati...

a mozes i da promenis drustvo...

Worf je napisao(la):
Eh, pa sad! Ispao bih zenski polni organ. Meni niko od njih nije nista nikad naplatio, ali nikad nisam mnogo ni trazio (odnos 30:1). Kako lepo reci ortaku da se nosi u ..... i da se ne uvredi i da razume situaciju.

ne naplacuj u parama, naplacuj u pivu. __cke ne piju pivo! ;)

@Worf:

reci im istinu. Ako se naljute i ne razumeju te - nisu ti pravi drugovi.

danijel00 je napisao(la):
zaposli se i ozeni se...
pa ces onda da cenis svoje vreme i neces se smarati sa "drustvom" i fudbalom, pa te nece vise niko cimati...

a mozes i da promenis drustvo...

Gluplji mu savet nisi mogao dati! Sto bi iko pri zdravom razumu zaboravio drustvo i fudbal nako zenidbe?!

@Worf: Samo pametno oceni svoje vreme. Jedan savet - kad odes kod nekoga da mu radis tako neki zamoran posao instalacije bilo cega stavi njega za racunar i komanduje mu, pokazi mu kako da radi. Kad vidis ko zeli da nauci a ko neece onda odradi selekciju. Oni sto zele da nauce naucice, samo ce te ponekad zvati jer ne znaju neku caku, pa da pitaju pa ce da nauce... Onima sto su lenji da nacuce pocni da naplacujes ,moze i u kesu ali daleko je efektivnije da trazis turu pica ili da te ceka pizza kad radis kod njih ili pocni da im govoris dok sedite u kafani "Ti placas!" kad pita zasto ti kazes "Nisi valjda mislio da sam ti ono radio za lepe oci!" Veruj mi sve manje ce da te zovu. Jes da mi kompijuteri nisu fah ali sam ja tako odradio, ni sakim se nisam zavadio ali me jako malo ljudi zove sa glupavim problemima (tipa sto nece divix ili kako u mp3 pa sve preko telefona). Ili poslusaj GXX-a, upravu je 110%

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
@Worf:

Najpametniji savet koji si mogao ovde da pročitaš....

bruyoni je napisao(la):
Samo pametno oceni svoje vreme. Jedan savet - kad odes kod nekoga da mu radis tako neki zamoran posao instalacije bilo cega stavi njega za racunar i komanduje mu, pokazi mu kako da radi. Kad vidis ko zeli da nauci a ko neece onda odradi selekciju.
Neverovatno je kako ljudi kod kojih dodjes da im odradis tako nesto, imaju u tom trenutku pametnija posla, pa se zezaju sa necim drugim ili zverlaju unaokolo. Valjda kontaju, sta da gledam kad ce mi to Pera namestiti, i ne pokazuju ni trunke interesovanja. Cast izuzecima. E kad sam to skontao, onda ih lepo postavim za racunar i kazem im sta da rade. Kod onih koji hoce tako,i procenat zvanja se mnooogooo smnjio kod takve grupe ljudi, i jis ti budu zahvalni sto si ih nesto naucio. E ima i druga grupa ljudi tj oni koji nece nista da nauce ili bar ne to sto im ti radis. U tom slucaju postupak je malko drugaciji. Kazes mu lepo: brate gledaj jerbo ti sledeci put naplacujem. Ni onda te ne svate za ozbiljno, sve dok te sledeci put ne nazovu, pa im kazes cifru, e onda, oni koji ti nisu prijatelji, te nazivaju kojekavim imenima, samo ne tvojim, a oni koji ti zaista jesu prijatelji, napokon nauce da cene ono sto ti radis, i procenat zvanja se, opet, mnogoo smanji.
Kod mene i mojih je to upalilo

Poslednja izmena:
Worf je napisao(la):
Ovako stoji stvar...

Reci im da ti se pokvario rezac od tolikog narezivanja :eyebrows:

1. Ako im je baš potreban backup, nek donesu hard kod tebe umesto ti da ideš kod njih
2. Ako im je baš potrebna reinstalacija Windowsa, nek donesu hard kod tebe, ti započneš, posle prvog restarta izvadiš hard i oni kući nastave. Kad su mogli da nauče da voze snowboard, mogu i ovo.

Drugarstvo je drugarstvo, al negde mora da se podvuče crta.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
1. Ako im je baš potreban backup, nek donesu hard kod tebe umesto ti da ideš kod njih
2. Ako im je baš potrebna reinstalacija Windowsa, nek donesu hard kod tebe, ti započneš, posle prvog restarta izvadiš hard i oni kući nastave. Kad su mogli da nauče da voze snowboard, mogu i ovo.

Drugarstvo je drugarstvo, al negde mora da se podvuče crta.
Ako ne znaju da backup-uju, mislis da ce znati da izvade i vrate HDD?

dusans je napisao(la):
ne naplacuj u parama, naplacuj u pivu. __cke ne piju pivo! ;)

lecenje od alkohola moze da bude bolan proces :bottle:

ovo moras ili preko kolena ili na kvarnjaka, preko kolena ces videti ko ti je, a ko nije ortak
a isto to ces videti i na kvarnjaka (ono kao "jao treba mi to i to " pa da vidis kako oni reaguju, a garant ce "sta ako si pomagao da bi mi sad trazio zauzvrat, bolje da i nisi"< do jaja pokvareno)

ista prica svuda....

EDIT:

@svima

boli bre njih pedu da nauce nesto dok imaju volove koji oru za njih

Poslednja izmena:
eatmyshorts je napisao(la):
Reci im da ti se pokvario rezac od tolikog narezivanja :eyebrows:

Najbolji savet... :,,:

Uz to dodaj kako si odneo u servis da "ga pogledaju" i da su ti tamo rekli da ne može da se popravi (ovim činiš da cela stvar što uverljivije izgleda). :eyebrows:

Poslednja izmena:
mmilovan je napisao(la):
Najbolji savet... :,,:

Uz to dodaj kako si odneo u servis da "ga pogledaju" i da su ti tamo rekli da ne može da se popravi (ovim činiš da cela stvar što uverljivije izgleda). :eyebrows:
Da ali i dalje ostavljas otvoreno pitanje (ako ti je to uopste bitno), ko ti je pravi ortak a ko shatro, a svakako ce isplivati na videlo, da si nabao drugi rezac. I onda ajmo Jovo nanovo

Poslednja izmena:
perce je napisao(la):
Da ali i dalje ostavljas otvoreno pitanje (ako ti je to uopste bitno), ko ti je pravi ortak a ko shatro, a svakako ce isplivati na videlo, da si nabao drugi rezac. I onda ajmo Jovo nanovo

Pa ništa, i taj se ubrzo pokvari jer je kvalitet rezača danas, kako već znamo, katastrofalan... :-devil-:

perce je napisao(la):
Vo treba da nauci da pokaze rogove, i stvari sedaju na svoje mesto :mad:

pa to i jeste razlika izmedju VOLA I BIKA (vo ti je ustrojeni bik da bi samo radio, a bik nije pa moze da j*** krave i zna da bude opasan) e zato narod stroji volove tj bivse bikove da bi se smirili, nego ovo je oftopic

Objasnish mu poslednji put za napomenom da zapishe. Kazesh mu lepo e sad kad sam ti objasnio kapiram da ne treba vishe da zovesh zbog te stvari. Ako te opet zove budi neprijatan. Ovde su ti shanse da otkachish nekog iz zivota 50/50, ali ako vec zivka zbog kompa, nemate o chemu drugom da prichate.

gx-x je napisao(la):

Taj metod i ja koristim i za sada manje-vise svi su me razumeli i ne nerviraju se zbog toga; samo je bitno kada se tako postavis da budes dosledan tj. da ne pravis izuzetke (izuzimajuci par ljudi, koje svako od nas ima, a za koje moze da kaze da su mu pravi PRIJATELJI cheers, a oni kao takvi ce postovati tvoj stav i izbegavace da te cimaju osim ukoliko stvarno moraju).

Najvise mi se svideo predlog za picu! Kad me neko bude nazvao reci cu mu da naruci picu i koka kolu i necu da se bunim. Mislim da ce svi da pristanu a i meni ima da bude super. Ne znam kako mi to nije palo na pamet do sada??
A sta da trazim zauzvrat kad ljudi nemaju nista ili ne znaju da rade nista sto bi mi zatrebalo????

Ih... mislim da je vreme da počneš da sređuješ računare drugaricama ;)

Sve zenske koje znam ili nemaju komp ili sve same znaju da rade! Pazi ti to!

Worf je napisao(la):
Sve zenske koje znam ili nemaju komp ili sve same znaju da rade! Pazi ti to!

Blah,ako znaju same da rade,onda mislim da ni ne morash vishe da ih poznajesh :-devil-:

BTW,potpuno se slazhem sa gx-x-om.......Najbolji odgovor,i ja bih ti isto rekao da sam video topic ranije :smoke:

ne razumem! O kakvoj istini pricate? Sta konkretno da kaze?
Pravi ortaci i nece tako da drkaju!

Inace, moj savet je (ako vec ne mozes da odbijes) da odugovlacis sto vise mozes: nemas vremena i slicno; a i odlicna je fora da im trazis da donesu komp kod tebe, pa polako.
Cim ljudi budu morali da te mole + da se oni drkaju oko toga (da donose komp i sl.), videces kako ce da pocnu da paze sta rade!
Ako im ti uvek dolazis na noge, bolece njih djoka da apdejtuju antivirus, posecivace sajtove sa golim babama, jer znaju da ce neko to da popravi, bez da se oni ista potrude oko toga!

i naravno, kad nakupe neke viruse nemoj slucajno da se trudis da spasavas podatke, nego brisi sve, jer uvek moze da ostane neko ****** u fajlovima, pa da zarazi ponovo. Plus, nemas pojma koliko posle paze i apdejtuju definicije...

bekap neka rade sami, sa obicnim rezacima...to je bre bezobrazluk jedan, da traze. Zbog njihovih 100-200 kinti da se drkas, ma nek se nose bre u *****! To je cisto nepostovanje!

nekad mozes da kazes i da ne znas! Nemoj da ti sujeta bude prepreka!

Naravno, uvek treba da procenis ko ti je sta u zivotu, ali i kod najblizih treba da postoje granice!

zaboravih da prokomentarisem ovo za picu i koka-kolu:
Ako imas muda to da trazis, imas muda i da odbijes, ili da trazis pare.

Mislim...kakva je to glupost...to je potpuno isto kao da si trazio pare!
Ako ces da uradis, uradi...nemoj da trazis nista za uzvrat, inace i ne cinis uslugu!
Gledano iz mog ugla, mnogo je bolje da odbijes!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno