Šta je novo?

Kućna multimedija DVD-Bluray player

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

sinda

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Quantum Velocity cpu waterblock)
Matična ploča
MSI B550 Tomahawk Max
RAM
G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
GPU
AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
Storage
ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2
Zvuk
EK WATER Custom loop (EK Coolstream PE360mm+EK Coolstream PE240mm)
PSU
Corsair HX 750i
Kućište
InWin 303
Monitor
AOC 24"
Mobilni telefon
OnePlus8
Pozdrav ekipa. U poslednje vreme pocela nesto da me puca nostalgija,pa sam u dilemi koji DVD-Bluray player da uzmem? Nadjoh ovaj model Panasonic-a

Vrteo bih starije naslove u max FHD rezi (nostalgija rekoh vec). Mene jedino buni sto nigde vise ne vidim da mogu regularno da se uzimaju diskovi (ili ne nalazim) pa ne znam kako tu stvari stoje? Da ne bude zabune,posedujem HTPC masinu sa koje vrtim debele 4K REMUX-e,ovo bi bilo cisto onako za fizikal mediju :)

Pozdrav ekipa. U poslednje vreme pocela nesto da me puca nostalgija,pa sam u dilemi koji DVD-Bluray player da uzmem? Nadjoh ovaj model Panasonic-a

Vrteo bih starije naslove u max FHD rezi (nostalgija rekoh vec). Mene jedino buni sto nigde vise ne vidim da mogu regularno da se uzimaju diskovi (ili ne nalazim) pa ne znam kako tu stvari stoje? Da ne bude zabune,posedujem HTPC masinu sa koje vrtim debele 4K REMUX-e,ovo bi bilo cisto onako za fizikal mediju :)

Nisi jedini koji ima ovaj problem, koji ne želi streaming "lepote" (sad ga ima, sad ga nema tog i tog naslova), zato savetujem - nastavi sa tim HTPC modelom, bolje ulozi u neki masivni NAS za biblioteku, mani ove kapitaliste. All digital je budućnost, tu nema šta.

HTPC mi i jeste sada "srž" sistema,nego mi se fizikal medija nesto u zadnje vreme počela motati po glavi,valjda to sa godinama dolazi :) Nasao sam i par prodavaca na KP koji valjaju DVD/Bluray izdanja,cene su skroz ok.

HTPC mi i jeste sada "srž" sistema,nego mi se fizikal medija nesto u zadnje vreme počela motati po glavi,valjda to sa godinama dolazi :) Nasao sam i par prodavaca na KP koji valjaju DVD/Bluray izdanja,cene su skroz ok.
Ima ih sada, ali bice ih sve manje u budućnosti i to mislim na internacionalno tržište. Em je malo para tu em su najveći leak-ovi vezani upravo za ovo - daleko sigurniju distribuciju rade Netflix, HBO i ekipa. Na YouTubeu mnogi se žale na ovo jer to nije ni blizu jednako rešenje - problemi sa nalogom, brojem uređaja, pravima itd itd. Dok disk ostaje zauvek, a imaš prava i da napraviš kopiju za sebe.

konkretne preporuke, ako ih imate

ja bih predložio Xbox ili PlayStation 4/5. taman može da posluži i za igre 😁
eventualno 4K blu-ray player

Poslednja izmena:
konkretne preporuke, ako ih imate

ja bih predložio Xbox ili PlayStation 4/5. taman može da posluži i za igre 😁
eventualno 4K blu-ray player
Dobra ideja, taman da probam da pustim neke anime što sam skidao i rezao na DVD početkom milenijuma (a sad ih više nema za skinuti)...
Mada sam ja iz tog razloga ostavio DVD u novoj mašini (pronalaženje kućišta sa predispozicijom za DVD je bio pakao), ali polako riknjavaju ona vratanca na DVD i često se zaglave pa radi čačkalica u emergency open rupicu.

Ako već imaš HTPC, nabavi interni DVD-Bluray. To sam ja uradio, ne zauzima mesto u već pretrpanom regalu, nema dodatnih kablova, još jedan daljinski...

Ako već imaš HTPC, nabavi interni DVD-Bluray. To sam ja uradio, ne zauzima mesto u već pretrpanom regalu, nema dodatnih kablova, još jedan daljinski...
Hmm...vidis,nisam razmisljao u tom pravcu...

ako bi nabavljao tako nešto, uzmi onaj koji zvanično podržava UHD Blu-ray. doduše, mislim da sada samo neki novi(ji) modeli rezača ispunjavaju taj uslov. mada se sećam da je najavljen i samo čitač.
pretpostavljam da CPU ispunjava uslov za UHD Blu-ray (Intel i5 i i7 od 7. generacije pa do ne znam koje, sa integrisanom HD620 ili jačom)

Evo i jedne ideje za razmišljanje. Zidoo Z9X ili neki sličan media player. Uzeo sam Z9X baš zbog nostalgije. Nađem prodavce sa KP-a koji imaju originale filmova/koncerata i "narežu" mi kopiju kao iso. Player pušta bez problema sa sve menijima kao pravi disk. Naravno ima ogromne baze blue-ray kopija i na torentima. Takođe podržava DTS HD Master Audio i DD True HD što je dodatni plus, jer dobar deo blu-ray playera na tržištu ne podržava...

Moja greška, u pravu si. Nego sam bio su sličnoj dilemi i na kraju sam odustao o blu-ray plejer-a ubeđen dok sam bio kucao odgovor da je zbog toga 😁. Ne mogu se setiti šta me onda odvrati od kupovine br player-a i natera da jurim Zidoo koji sam jedva na kraju dovukao kod nas 😂

Често бд плејери не пуштају хд звук са мкв већ само са диска. Можда си на то мислио али да не подржава уопште...

Tako je! Setih se sada da sam prvo jurio TV (nakon toga i BR player) koji sa eksternog HDD-a može da pusti HD zvuk sa BD diskova prepakovanih u MKV, retko gde je bilo označeno, pa sam slao mejlove proizvođačima koji nisu tada mogli da daju odgovor, nego sve nešto izokola :ROFLMAO:. Tako završih na kraju sa playerom koji je mogao ISO fajl da čita kao disk, i koji je sam vukao info o fajlovima kao i postere i ostale informacije, što mi je tada bilo otkrovljenje, Netflix feel u full kvalitetu :D. Jedino je bila problematika nabaviti Zidoo kod nas, a što je bilo lako dobavljivo tada (a i sada je, ako neko bude planirao pređe na player) Dune HD, ali mi se nije svideo interfejs prvenstveno pa sam prelomio na Z9X.

Hvala svima na preporukama i savetima. Uzecu sve opcije u obzir.

Колико схватам, није могуће добити пуну лиценцу за Dolby Vision на медија плејерима па се ту нешто губи у квалитету слике.

Nazad
Vrh Dno