Šta je novo?

DVD Authoring SONY DVD Architect 3a

Srkson

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
620
Probao sam ovo cudo od programa posle verzije Architecta 2.0 i stvarno je neprevazidjen.
Probao sam i sve druge DVD Authoring programe koji su dostupni preko neta ali SONY DVD Architect 3.0a (Build 117) stavljam na prvo mesto, a i pise da je Professional Authoring.
Molio bih vas da u ovom topic-u stavite vase favorite za DVD Authoring i izdvojite par reci sto bas taj program koristite, a ja cu se potruditi da u skorije vreme napravim jedan detaljniji pregled o SONY-ju.

Evo jednog zanimljivog linka gde mozete videti uporedni test ostalih Authoring programa, sve sam ih probao, ali SONY ....

http://video-editing-software-revie...reng=1&ttrkey=the+best+dvd+authoring+software

sa tv karte u mpeg2, mpeg2 u vdub na seckanje i posle u divx ili neroshowtime, gde uradim menije, cheptere i burn.
nisam bas advance user, znam.

Sony architect je jedan zaista mocan program i to stoji.

Medjutim steta sto on ne moze da radi sa interlaced fajlovima. Tacnije, moze da radi, ali dovodi do ponovne kompresije, sto je mana. On odlicno radi sa progressive fajlovima i tu ne dolazi do rekeompresije.Medjutim kad mu se ubaci interlaced fajl on hoce da radi rekompresiju.

Odlican konkurent, pa mozda i cak i bolje jeste dvd lab pro.Ima odlicne opcije za pravljenje menija kao sto su: panoramski, film strip, switch, strip i slicni meniji.

Cak mi se dosta svidja i DVD movie factory 4, tu je ulead napravio dobar program

toliko

pozdrav

Mozda si u pravu kad pominjes ovu manu, ali u kombinaciji sa SONY Vegas-om 6b gde sve video klipove mozes da obradis po zelji, onda sam Architect brzo zavrsava posao.

Ja koristim DVDlab pro,i mogu reci da je izuzetan program.SONY DVD Architect je profi i traži više učenja. Mislim da se u dvdlab-u ne može uvesti 13gb(mini dv) neobradjenog materijala,dok sony to uvozi i pravi dvd bez problema.Da li grešim?

dvd lab pro nema enkoder, tako da on ne moze da radi sa dv fajlovima.

Sony architect moze da radi sa dv fajlovima jer on ima enkoder

pozdrav

taner je napisao(la):
Ja koristim DVDlab pro,i mogu reci da je izuzetan program.SONY DVD Architect je profi i traži više učenja. Mislim da se u dvdlab-u ne može uvesti 13gb(mini dv) neobradjenog materijala,dok sony to uvozi i pravi dvd bez problema.Da li grešim?

Meni je DVDLab pro bio komplikovaniji, dok me je DVD architect (2.0) odmah privukao user friendly interfejsom. U sustini su oba programa vrlo jednostavna, ali je na strani Architecta vrlo bitna stvar a to je uvoz DV materijala.

Kažu u SK da je Ulead DVD Movie Factory dosta brži od Sonija...

Poslednja izmena:
Ulead 4 movie factory je zaista odlican program.Napokon su ljudi iz ulead-a napravili odlican dvd authoring program.

Meni fim za sat vremena napravi authoring za 6 minuta, a film od 2 sata napravi authoring za 15 minuta

pozdrav

Serbianboss je napisao(la):
Ulead 4 movie factory je zaista odlican program.Napokon su ljudi iz ulead-a napravili odlican dvd authoring program.

Meni fim za sat vremena napravi authoring za 6 minuta, a film od 2 sata napravi authoring za 15 minuta

pozdrav

I trojka je brza. Da li četvorka dozvoljava slobodno pozicioniranje elemenata na ekranu ili je moguće izabrati samo definisane modele izgleda ekrana.
Da li Movie Factory 4 prepoznaje č,ć,đ i ćirilična slova? Meni se vrlo svideo i Ulead DVD Workshop 2 ali nikako nisam uspeo da ga nateram da ispiše č,ć i đ, ao čirilici sam mogao samo da sanjam.
DVD Architect 2 radi autoring 2 sata materijala (1:53 film i intro 6:30 - mpeg2) radi za skoro 5 sati (A64 2160MHz, 1Gb PC400), koliko bi trajao autoring ako bi se radio direktno iz DV fajla?

Pozdrav

da, mozes da pozicioniras elemente na ekranu(napokon).

Ako ubacis sat vremena DV materijala trebaceti oko 3 sata(mozda ce tebi brze raditi jer imas a64 konf)

pozdrav

Koristio sam DVD Architect 1.0 a i ova nova verzija je dobra, jedina mana je spor encoder kao i kod Vegasa.
Dobra kombinacija je korišćenje DVD Architect-a i Mainconcept mpeg encodera koji je brz, konvertuje u mpg iz svih često korišćenih video formata.

Ne znam da li ste znali ali i Premiere pro 1.5 i Pinnacle Studio plus 9.3 i Sony Vegas 5 koriste mainconcept mpeg2. Znaci ako ubacite dv fajl svi ovi programi korise isti kodek prilikom eksportovanja

pozdrav

Ne znam da li ste znali ali i Premiere pro 1.5 i Pinnacle Studio plus 9.3 i Sony Vegas 5 koriste mainconcept mpeg2. Znaci ako ubacite dv fajl svi ovi programi korise isti kodek prilikom eksportovanja

pozdrav
Da, tačno je da koriste isti enkoder aliprogram mpeg encoder radi brže konverziju bez obzira što ima isti kodek.

S22 je napisao(la):
Koristio sam DVD Architect 1.0 a i ova nova verzija je dobra, jedina mana je spor encoder kao i kod Vegasa.
Dobra kombinacija je korišćenje DVD Architect-a i Mainconcept mpeg encodera koji je brz, konvertuje u mpg iz svih često korišćenih video formata.

Imas li neki link za download Mainconcept-a, da ne jurim po netu?

S22 je napisao(la):
Da, tačno je da koriste isti enkoder aliprogram mpeg encoder radi brže konverziju bez obzira što ima isti kodek.

dShvatio sam te ja na pocetku da si govorio za program, a program njihov je zaista odlican.

Sada su i napravili program za capture mainconcept pvr

pozdrav

Probao sam sony-a i mogu ti reci da je za moje potrebe Ulead-ov pr. bolji.

da, mozes da pozicioniras elemente na ekranu(napokon).

Ako ubacis sat vremena DV materijala trebaceti oko 3 sata(mozda ce tebi brze raditi jer imas a64 konf)

pozdrav

OK,
Da li je moguće upisivati Č,Ć,Ð? Ćirilicu bih nekako i prežalio ali bez pomenutih slova meni deluje blentavo.

Da li je neko testirao brzinu DVD Architect verzije 2 naspram verzije 3? Jedina mana verzije 2 po meni je sporost.

Pozdrav

da gotivan je sony DVD bas sam ga instalirao, medjutim i nero show time je stvarno user friendly, ali bas za morone poput mene, a ima sve sto treba.

RUS je napisao(la):
OK,

Da li je neko testirao brzinu DVD Architect verzije 2 naspram verzije 3? Jedina mana verzije 2 po meni je sporost.

Pozdrav

Meni je SONY 3 za film od 1h i 39min zavrsio authoring za 1h i 5min dok je SONY 2 to isto radio za skoro 3h, naravno u pitanju je isti materijal i ista masina P4 Intel 2.66GHz (512/533)

Ljudi ja tek sad vidoh. Izgleda da ova nova verzija DVD Architect 3 ne radi rekompresiju interlaced fajlova

Evo sad sam ubacio interlaced fajl od sat vremena a ksnije i od 2 sata i u obavestenjima mi nije izbacio da ce da radi recompression.

Ako je ovo tacno, onda je odlicno. Mislim nisam jos uradio authoring, ali cu malo posle isprobati i uveriti se.

pozdrav

Definitivno ne radi rekompresiju, ispitano. Jedino u informacijama kod tih file-ova moze da se klikne na Video 1 i da mu se samo promeni bitrate.

Evo meni je film koji je bio u mpeg2 formatu i koji trajaje 1 sat i 30 minuta, architect je radio 1 sat i 11 minuta. Da li je to dobro vreme za taj film. Inace u informacijama nije pisao da ce da radi rekompresiju

pozdrav

Mislim da je to odlicno vreme, bolje vreme sam mozda postigao zbog brzeg procesora i memorije, mada samo predpostavljam jer ne znam tvoju konfiguraciju.

Za promenu bitrate-a sam pisao jer sam ja imao film u mpg2 formatu od 5.8GB pa sam ga sa bitrate-om smanjio na 4.464GB kako bi stao na klasicni DVD medij (double layer = 500 do 600din, nisu normalni).
Mogao sam i kasnije da sve to obradim i DVD Shrink-om, ali to znaci i novo trosenje vremena.

Imam amd athlon xp na 2 ghz i 1 gb memorije kingston.

Ali primetio sam nesto zanimljivo.
Kada sam koristio isti fajl trebalo mi je prvo 40 minuta, ali tada nisam ubacio background muziku, a kada sam ubacio background muziku onda mi je trebalo 1 sat i 11 minuta za isti fajl

To mi malo nije jasno, ali ajde.

Inace u architectu mi ubedljivo najsporije radi dvd authoring. Recimo ulead movie factory on radi za 15 minuta sve

pozdrav

A sta mislite o Adobe Encore dvd-u 1.5?Da li je neko imao neka iskustva sa njim?

jel ume architect da prepozna cheptere iz premijera, kada su export u mv2 file?
mislim da ne moze, probao sam i nisam uspeo?
inace ja sam za probu uradio tacno jedan minut .avi fajla koji ima negde rezoluciju od 3xx*2xx, sa chepterima, menijima i muzikom uz meni. trebalo je tacno 3minuta i 24 sekunde.
da, prebacio sam ga na cist pal.

Vrh Dno