Šta je novo?

DVD 5.1 zvucnici.

lucifer

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2006
Poena
300
Moze li neko da mi preporuci zvucnike do 200e?

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi preporuci zvucnike do 200e?

Jazz 9940,mislim da je cena veoma blizu toj cifri,zvucnici su prilicno dobri za dvd i igre,dok kod muzike je malo problem predubok i manje definisan bas ali se moze lepo podesiti i slusati.Pri gledanju filmova su super,subwoofer je stvarno mocan i ima jako dubok zvuk,lako ce protresti kauc i prozore dok gledas film :).Imaju dosta snage za veoma jak zvuk.

Sad sam na google gledao te jazz zvucnike. Oni su 5x20w i vufer 100w a kostaju oko 200e. To dodje 200w rms. A microlab h600 je cini mi se 360w a oko 200-220e je. E sad da u CG ima da se kupi microlab h600. Kupio bi odmah. Al cini mi se da nema pa cu morati neke druge... Al pitanje je koje... :)

Pogledajte starije teme... i o 9940 i H-600 je pisano.
U BG se mogu naci.

@lucifer
Raspitaj se sta ima u ponudi u CG...Dzaba da ti predlazemo nesto sto nemozes da nabavis...

Pa jeli ima neki komplet npr samsung sony kopernikus i ostale marke a da valjaju. Jel ima neko x wave maestro 2 home theatre. Tako nekako. Ima da se kupe za 180e pa ne znam valjaju li. Tj. Koliko ih hvale toliko ih i pljuju.

E na jedan dvd pise "dolby digital (ac-3) 5.1ch decoder built-in " e pa za sta to sluzi?

To znaci da ima svoj dolby digital decoder,tako da zvucnici ne moraju imati svoj decoder da bi dobio 5.1 zvuk.Sav posao odradi dvd player i na njegovom izlazu dobijas 6 kanala(levi desni prednji,centralni,levi desni zadnji i subwoofer).Paz i ako kupujes odvojeno dvd player i zvucnike,jedna od tih oprema treba da ima dolby decoder(ima dosta dvd playera sa samo stereo izlazom)

Pa moj dvd ima taj ac-3 decoder. Jel to isto znaci da mogu slusati muziku sa svih 5 tj 6 zvucnika?

Muzika je stereo,a dekoduje se samo ac-3 zapis,mada ima nekih koncerata koji su snimani u ac-3 formatu njih mozes slusati na svim zvucnicima.Ovaj decoder ne moze da pretvoti stereo u 5.1,to moze da radi dolby pro logic,onda se vestacki izdvoje neki zvuci sa sterea na centralni zvucnik i na zadnje,ali to ne zvuci bas najbolje...

E sad citam ima jos i DTS , compatible with linear PCM audio and 4 channel dolby pro logic surround sound ...i
2/5.1 channel optical and coaxial digital audio output . E ja ne znam najbolje sta mu je to. Pa me zanima a i dali kad na taj dvd spojim zvucnike da ce to ono fino da se cuje? Hvala

Posteno da ti kazem ima mnogo price, malo materijala. Od po 30 ljudi u raspravama o nekim zvucnicima, licno iskustvo ima max 2-3 coveka.
Sad ti vidi koliki je to uzorak za izvlacenje zakljucka. Inace nema poente kupovati zvucnike pre nego sto ih cujes. Zato odmah kreni u potragu i slusanje. Sigurno ce ti se desiti iznenadjenja.

Altec lancing 4100

Nedavno sam pazario navedeni model zvucnika (4 satelita + woofer). Na zvuk i dizajn ne ogu da se pozalim... i ima jedna stvar koja me zivcira, ne znam da li je u pitanju kvar ili je tako fabricki podeseno. Ovaj sistem ima dva rezima rada koji se biraju na daljincu preko tipke "mode", a to su : x2 stereo i gaming. Ja koristim x2 stereo, rade sva citiri satelita kao 2 x stereo. E gde je problem...?
Naime, kada kompletan sistem iskljucim iz uticnice i ponovo ukljucim u uticnicu nakon 10'tak minuta, upalim sistem (lampica stoji na x2 stereo, kao i pre gasenja sistema)...ali woofer radi sa upola manjom snagom nego sto je radio, tacnijne sistem kao da radi na gaming modu iako lampica pokazuje drugacije. Nakon toga stisnem tipku "mode" da bi uradio refresh i onda sve radi kako treba. Ovo se desava isklucivo kada ugasim sistem i nakon toga izvucem kabl i utucnice i ponovo ga vratim. Kada ga gasim preko daljinca nemam taj problem (stand by). Ako je imao neko slican problem......neka se javi. pozdrav

Nazad
Vrh Dno