Altec lancing 4100
Nedavno sam pazario navedeni model zvucnika (4 satelita + woofer). Na zvuk i dizajn ne ogu da se pozalim... i ima jedna stvar koja me zivcira, ne znam da li je u pitanju kvar ili je tako fabricki podeseno. Ovaj sistem ima dva rezima rada koji se biraju na daljincu preko tipke "mode", a to su : x2 stereo i gaming. Ja koristim x2 stereo, rade sva citiri satelita kao 2 x stereo. E gde je problem...?
Naime, kada kompletan sistem iskljucim iz uticnice i ponovo ukljucim u uticnicu nakon 10'tak minuta, upalim sistem (lampica stoji na x2 stereo, kao i pre gasenja sistema)...ali woofer radi sa upola manjom snagom nego sto je radio, tacnijne sistem kao da radi na gaming modu iako lampica pokazuje drugacije. Nakon toga stisnem tipku "mode" da bi uradio refresh i onda sve radi kako treba. Ovo se desava isklucivo kada ugasim sistem i nakon toga izvucem kabl i utucnice i ponovo ga vratim. Kada ga gasim preko daljinca nemam taj problem (stand by). Ako je imao neko slican problem......neka se javi. pozdrav