Šta je novo?

DVB-T2 problem sa signalom

boki84bg

Poštovan
Učlanjen(a)
05.08.2018
Poena
55
Ako moze mala pomoc, ne znam da li ova tema moze ovde, nisam nasao negde drugo na forumu.

Imam problem sa DVB-T2 signalom kod roditelja na TV. Vec nekih desetak dana nema besplatnih kanala sa nacionalnom frekvencijom, ili je signal jako los i sve secka. RTS1, RTS2, Pink, Prva, Heppy, B-92, tih kanala nema ili je slika zamrznuta, dok ostali lokalni kanali rade skroz ok, tipa: Studio B, RTV1, RTV2, Most, Novosadska...

Moji zive u prigradskom naselju kod Beograda, imaju dva TV sa DVB-T2 resiverom (oba resivera su razlicita), i na oba se pojavljuje isti problem. Kada skeniram kanale ovi sa nacionalnom frekvencijom ili ih nema uopste, ili se pojave ali seckacju i slika je zamrznuta, i to vec traje nekih 10 dana. Nisu pomerane sobne antene, sve stoji kako je oduvek bilo i kada je slika bila dobra.

Da li mozda neko zna o cemu je rec, da nije doslo do nekih promena signala ili sta vec?

Uspeo sam da namestim, jedan clan mi je pomogao, da manuelno pretrazim kanale na MUX2 kanal 28, i sada radi sve ok.

Vrh Dno