Šta je novo?

DVB-T2 na Lg 32LM611S

Profa63

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2009
Poena
304
Kupio sam ovaj tv (Lg 32LM611S) sa nadom da kupujem i DVB-T2 risiver, ali, kako to uglavnom kod nas biva, nakon svega saznao sam i ovo: Zemaljska TV: DVB-T2(UK, SW) or DVB-T (Others). Sto znaci da DVB-T2 vazi za modele u Velikoj Britaniji i Svedskoj. Molio bih, ako neko poznaje ovu tematiku, da mi kaze da li postoji mogucnost da se DVB-T2 aktivira u mom televizoru (ako je uopste ugradjen), ili poznaje neki softver za aktiviranje istog. Ako ne postoji tako nesto, razmisljam o tome i da ga vratim prodavcu posto je kod mene tek par dana. Hvala! Veliki pozdrav!

Mozes slobodno da vratis. Samo za britansko trziste je dvb-t2 verzija televizora. Ne mozes nista softverski da uradis, a ono sto mozes je da kupis (kasnije, ne sada jer su papreni) dvb-t2 risiver koji se hdmi-jem kaci na TV.

Kad padnu na 20-30 evra onda je tek isplativo

to si u pravu....mozda neki imaju malo vecu cenu ,jer su i Media Playeri.....

nije isključivo dvb-t2 za britaniju i švedsku nego je naš t2 malo drugačiji i tv ne može da ga prikaže. iz lg-a su obećali update za naše tržište koji će rešiti problem. ovo u zagradi znači da je sa njihovim kompatibilno i testirano.

naš t2 malo drugačiji i tv ne može da ga prikaže.
Nas dvb-t2 nije drugaciji.
Ja imam risiver namenjen za britansko trziste i uredno prikazuje nase kanale.

Nas dvb-t2 nije drugaciji.
Ja imam risiver namenjen za britansko trziste i uredno prikazuje nase kanale.

Jeste drugaciji ali ne toliko da ne moze da radi bez ikakvih promena.
Neke sporedne stvari se razlikuju, a sto se tice slike i zvuka to je isto.

Meni radi i teletekst na istom risiveru.
Cak ga i propusta do TV-a jer ima VBI reinsertion pa mozes koristiti daljinski od TV-a da pozoves teletekst.
Jedino vreme zeza jer je podeseno na GMT i ne moze se promeniti.
Slika i zvuk sve za 5 i radi cak i DD+ downmix na stereo.

Kupio sam ovaj tv (Lg 32LM611S) sa nadom da kupujem i DVB-T2 risiver, ali, kako to uglavnom kod nas biva, nakon svega saznao sam i ovo: Zemaljska TV: DVB-T2(UK, SW) or DVB-T (Others). Sto znaci da DVB-T2 vazi za modele u Velikoj Britaniji i Svedskoj. Molio bih, ako neko poznaje ovu tematiku, da mi kaze da li postoji mogucnost da se DVB-T2 aktivira u mom televizoru (ako je uopste ugradjen), ili poznaje neki softver za aktiviranje istog. Ako ne postoji tako nesto, razmisljam o tome i da ga vratim prodavcu posto je kod mene tek par dana. Hvala! Veliki pozdrav![/QUOTE]

Da li si zadovoljan sa ovim TV-om. Meni je usao u uzi izbor.

DVB-T2(UK, SW) or DVB-T (Others) : znači, DVB-T2 se ugrađuje samo za modele koji se isporučuju na tržište UK i SW, dok se na modele za ostalo tržište ugrađuje DVB-T.... znači samo ako je taj TV kupljen u UK ili SW onda ima DVB-T2 ..........ali naši prodavci koriste neupućenost kupaca i neuređenost tržišta pa se ne treba čuditi....

Poslednja izmena:
Kupio sam ovaj tv (Lg 32LM611S) sa nadom da kupujem i DVB-T2 risiver, ali, kako to uglavnom kod nas biva, nakon svega saznao sam i ovo: Zemaljska TV: DVB-T2(UK, SW) or DVB-T (Others). Sto znaci da DVB-T2 vazi za modele u Velikoj Britaniji i Svedskoj. Molio bih, ako neko poznaje ovu tematiku, da mi kaze da li postoji mogucnost da se DVB-T2 aktivira u mom televizoru (ako je uopste ugradjen), ili poznaje neki softver za aktiviranje istog. Ako ne postoji tako nesto, razmisljam o tome i da ga vratim prodavcu posto je kod mene tek par dana. Hvala! Veliki pozdrav!

Da li si zadovoljan sa ovim TV-om. Meni je usao u uzi izbor.[/QUOTE]

TV je super, ja sam stvarno prezadovoljan samo mi gorka pilula onaj dvb-t2, ali sad...

Pa najbolje da nam ostane analogni signal..

Profa63 aj kad ga malo istestiras okaci nam to pa da i mi koji smo jos u fazi kupovine dvoumljenja , trumljenja cujemo tvoje utiske o ovom modelu

Šta reći...? Još uvek lepo radi. 3D je stvarno odlican. Pusta filmove sa fleske bez seckanja. Od kada sam ga kupio nema nikakav novi apdejt sa maticnog sajta, mada, i bez toga radi savrseno. Možda mi malo nedostaje barem 5 inča veći ekran zbog užitka gledanja 3d filmova...

Koliko sam ja shvatio čitajući specifikaciju ovih novijih LG TV-a, pozadi imaju dva antenska priključka (jedan je dvb-t2 (za Sweden i England) a drugi dvb-t (za ostale)). E sad, po nekom mom razmišljanju može da se desi da će i kod nas raditi tj. već radi ovaj tjuner (namenjen za England) ali u opcijam na tv-u mora da se stavi zemlja: Engleska. Ako je neko u mogućnosti da isproba neka javi rezultate.
(Ovo mi je palo na pamet jer imam stariji LG-jev tv gde, kada je bila izabrana zemlja Srbija, uopšte nije bio aktivan digitalni tjuner, a kada sam promenio na Hrvatsku pojavio mi se ovaj tjuner - doduše radilo se o dvb-t gde je mogao da se gleda digitalni RTS do marta ili aprila ove godine.)

Nazad
Vrh Dno