Šta je novo?

DVB-T/T2 risiver?

duskons

Cenjen
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poena
170
Da li svi DVB-T2 risiveri mogu da prime DVB-T signal?
Jel bi ja mogao sa DVB-T2 risiverom da hvatam Hrvatski DVB-T signal?
Hvala lepo...

Cek cek, ako tv ima samo DVB-T2 tuner a nema dvb-t (bez 2) da li i onda sigurno moze hvatati (dekodirati) stari sistem?
Ajde mi ovo sa sigurnoscu da zakljucimo da covek ne kupi nesto sto mu ne radi posao...

Možemo sa sigurnošću da zaključimo, DVB-T2 risiver hvata Hrvatski DVB-T signal. Strong 8201 radi 100 %.

Evo resio sam sto se risivera tice.
Posle dosta googlanja, citanja po forumima, doneo sam odluku da je, po mom misljenju, za mene mozda najbolje da uzmem risiver "Strong HD SRT8201"
Posto zivim u NS-u, mislim da bi sa ovim risiverom i solidnom antenom, mogao da uhvatim Hrvatske digitalne programe.
Recite mi da li mozda gresim ili postoji neka druga varijanta koja bi mi odgovarala.
I koja bi mi antenu preporucili?
Trenutno posedujem dve Loge3, koje sam kupio pre nekih 10 i vise godina ali ih nisam dugo koristio. Mozda je to dobro sto imam, ne znam.
Uzeo bi naravno i novi kabel, ako moze neka preporuka za isti..
I jos jedno pitanje, sve to bi da spojim na dva risivera.
Da li to moze i kako?
Hvala....

Za početak ne kupuj ništa, nego Logu okreni prema predajniku Borinci pa ćeš videti kako stojiš sa prijemom. Tek ukoliko ništa ne dobiješ razmišljaj o kupovini druge antene i eventualno pojačala. Naravno prijem zavisi i od mikrolokacije na kojoj živiš (eventualne prepreke), kao i visina samog objekta(kuća, zgrada...).

Da, da... Prvo cu da uzmem risiver i kabel, pa cu da probam sa jednom logom, na krovnom nosacu, uperenom prema Borincima.
Inace zivim na Klisi (deo NS-a) gde su samo kuce, s'tim da su meni bas u tom pravcu, znaci ispred mene, neke malo vece kuce, pa me to muci kako ce ici..
Ako budem imao dobar signal, kako bi mogao i drugu logu 3 da spojim, za nase kanale, pa da sve to tako upakovano razdvojim na dva tv_a?

OK..
Sredinom meseca cu da kupim risiver (Strong HD SRT8201) i kabel, neki malo kvalitetniji, pa cu da probam i javljam se ovde sa rezultatima i nadam se da cu onda dobiti i dalja uputstva, sta i kako da radim.
Hvala lepo...

Inače ako imaš signala nije nešto ni bitno koji resiver kupuješ. U cenovnoj klasi(20-30 evra) sve je to vrlo slično što se kvaliteta tiče i svi imaju dobru digitalnu sliku. A nema ni velikih ratlika oko osetljivosti tunera.

Kako tačno funkcioniše cela ova stvar, da li ja mogu da hvatam programe sa više predajnika istovremeno (tipa Vršac + Avala) ili sam ograničen na samo jedan?

a da pre svih tih kombinacija,na komp ili lap top ili sta vec imas skines VLC i ADOBE FLASH plejere,odes na ovaj sajt http://tvboxuzivo.page.tl/Index.htm,povezes komp sa tv-om i gledas to sto si hteo bez lomatanja po krovu.btw ako vec imas VLC plejer otvara ti se ubacivanje strim lista u plejer pa ce ti pogled otici mnogo dalje od hrvatske:)

Evo sad sam se vratio iz grada i nigde u NS-u nema Strong HD SRT8201...
Moracu sutra da idem ponovo i da uzmem HORIZONS A115
Jel to dobar izbor? I kako se ponasa za udaljene predajnike, malo preko 100km?
Konkretno sam mislio na Hrvatsku (Vinkovci)...
Hvala lepo

Mozes sa vise predajnika

Čudno mi je kako hvatam samo Avalu, a baš ništa sa Čota i Cera. Verovatno je do antene.

Evo sad sam se vratio iz grada i nigde u NS-u nema Strong HD SRT8201...
Moracu sutra da idem ponovo i da uzmem HORIZONS A115
Hvala lepo

Imam A115 i Xvawe Digital One, možda Xvawe ima za nijansu bolju sliku, a iskreno možda se i tripujem. Na A115 je daljinski užas, Xwave-ov je ok.

Što se signala tiče, ja sam na 30km od Avale, pa ne mogu baš da dam neki koristan info. Sa običnom starom logom na krovu, signal i kvalitet su 95% i 100%.

Hvala lepo
Na 99% resivera ćeš imati prijem ukoliko imaš iole signala, tu nema velike razlike. E, sad to "malo preko 100 km" je problem za stalni prijem hrvata, bilo koji resiver da uzmeš. Ja na 110 km, nemam stalan prijem sa Belja, menjao sam 5 resivera i imam odličnu antenu i pojačalo. Jednostavno, nemam dosta kvalitetnog i stalnog signala na mojoj lokaciji i nema tog resivera koji može to popraviti.

Evo sad sam prvoverio na netu udaljenost izmedju moje lokacije i lokacije Borinci u HR, iznosisi nekih 83km, vazdusnom linijom.
Videcu da ipak uzmem ovaj Strong HD SRT8201, preko Web prodaje u Win Win-u...
Jel to ok?

Ta daljina, 83 km je ok, pošto nije ni slična onoj "nešto više od 100km", jedini je problem što svi hrvatski predajnici imaju značajno gušenje signala prema Srbiji. A sad što ti insistiraš da ti napišem da je Strong ok, na to sam ti već odgovorio.

Ta daljina, 83 km je ok, pošto nije ni slična onoj "nešto više od 100km", jedini je problem što svi hrvatski predajnici imaju značajno gušenje signala prema Srbiji. A sad što ti insistiraš da ti napišem da je Strong ok, na to sam ti već odgovorio.

Za daljinu "nešto više od 100km" sam reko otprilike a jutros sam na netu pogledao, kad ono pise 83km. Moja greska... ;)
A za Strong sam citao, gde god sam naisao na netu, da je dobar i stabilan risiver a i citao sam i tvoje neke postove na nekom drugom forumu pa mi se cini da znas sta radis i o cemu pricas, moje misljenje.
Pa mi eto tvoji odgovori poprilicno znace... ;) :)

Evo ipak sam uzeo Strong HD SRT8201, narucio sam ga preko WInWin-a i stize mi na kucnu adresu za 2-3 dana.
Kupio sam i neki koaksioni kabel iz srednjeg ranga pa kad sredim sve, okacim antene i kad probam javicu se ovde sa utiscima...
Jedino me muci kako da spojim dve antene na jedan tv, tj. dva tv-a, a da nije neko pojacalo u pitanju.
Jel postoji neki razdelnik sa dva ulaza a jednim ili dva izlaza?

Evo danas sam odlucio da konacno postavim antene i da spojim Strong HD SRT8201 sa tv-om.
Slika je super, imam 21 domaci kanali, a hrvate nisam probao da hvatam jer me izludjuje zujanje koje dolazi iz risivera.
Odma sam zvao call centar i objasnio im problem. Rekli su mi da nesto nije ispravno u risiveru i da ga donesem u servis na reklamaciju.
Bas sam se razocarao...
Sutra ga nosim na reklamaciju pa cu videti sta ce mi reci u servisu.
:(

Ipak nisam danas otisao da reklamiram risiver. Ponovo sam ga povezao i evo danas ceo dan nije nikakav zvuk pustio.
Jednu logu 3 sam okrenuo u pravcu hrvata i uspeo sam da uhvatim MUX A ali posle nekih 5 min. sam ih izgubio. Kanali su mi ostali memorisani a signala sad nemam nista. Od domacih hvatam 21 kanal i to 99%/98%
E sad ako moze nastavak price....
Sta mi je ciniti sad?
Posto je ocigledno da ne mogu da hvatam hrvate ovako bez icega, sta bi trebao da kupim pa da probam?
Jel mi treba neko pojacalo ili neka druga antena?
Neki hvale ovaj Tunali a neki ne... Neki kazu da je dobra ona mrezasta antena za udaljene signale ili neka Yagi antena...
Aj recite sta da probam...

Dobra yagi antena(Iskra DTX F92F) i pojačalo na njoj umesto asimertičnog člana. U Novom Sadu imaš sve to, potraži Stevanića a link na netu imaš satshop srbija.
ps. Ali ne garantujem ti da ćeš imati stalne hrvate.

Dobra yagi antena(Iskra DTX F92F) i pojačalo na njoj umesto asimertičnog člana. U Novom Sadu imaš sve to, potraži Stevanića a link na netu imaš satshop srbija.
ps. Ali ne garantujem ti da ćeš imati stalne hrvate.

Aha ok....
To je ova antena
iskra-dtx-92f.jpg

I ovo pojacalo, ako sam dobro skontao..
pojacalo_dtx_triplex.jpg

A gde se nalazi taj asimetricni clan umesto kog se stavi to pojacalo?

Skontao sam... montira se u onom plasticom kucistu umesto tog asimetricnog clana...
Ok...
;)

Znam da nema veze tj mozda i ima, imam multimediju u automobilu, 7" ekran, i tv u njoj, samo da bi radio, jer ne hvata sada signal zbog ovog dvb-t uredjaja tj digitalnog prijema, sta meni treba od dodataka, modula, da proradi i tv u kolima? Nije da cu da gledam i to, ali bar kada ima i tu opciju lepo je da radi sve :)

Nazad
Vrh Dno