Šta je novo?

DVB-C risiver za DVB-T2

• Začetnik teme Začetnik teme BFuser
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BFuser

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2012
Poena
169
Koja je razlika izmedju DVB-C i DVB-T risivera?Da li postoji razlika u frekvenciji?Cuo sam da se neki DVB-C risiveri koji su HD mogu koristiti i za DVB-T2 u Srbiji.Znam za analognu tv da kablovska analogna koristi iste kanale i frkevencije kao i analogna zemaljska.

DVB-C=cable ili tuner za kablovske operatere
DVB-T=terestial ili tuner za zemaljsku televiziju (trenutno out zato sto srbija uvodi T2 sto je razlicito od obicnog T)
postoji razlika u frekvenciji i parametrima za prijem DVBC i DVBT2, nije isto kao kod analogije, mora da se ima odredjen tip risivera ili tunera u tv-u da bi se takvi signali prihvatili.

Cuo sam da se neki DVB-C risiveri koji su HD mogu koristiti i za DVB-T2 u Srbiji.
To je tacno.
Postoje risiveri sa hibridnim tjunerom dvb-c/t2.
Ako prikljucis kablovsku, dobijes kablovske kanale.
Ako prikljucis zamaljsku, dobijes zemaljske kanale.

Vadim temu iz naftalina 😀
Jel ima neko iskustva u koriscenju https://i.ytimg.com/vi/5jWd3AW8QiM/maxresdefault.jpg ovakvog tunera? Imam sbb kuci i sve ok i zelim ovako gledati tv na kompu, ali ima problem da kad mi ucita kanale kazu da su zakljucani, ne mogu ni jedan pustiti.

nemoze bez ci modula treba ti drug dvb-c sa ci a inace to ti je drug astrometa kartica imam je i ja u fioci sad koristim hdmi capture karticu za d3 imas na aliexpresu koja ne vidi hdcp zastitu i to je to.

Nazad
Vrh Dno