Šta je novo?

Dva zvucna izvora na jedne zvucnike

masamunea

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2006
Poena
515
Pozdrav,

Zakacio sam sbb-ov d3 resiver na monitor i sve radi savrseno. E sad, imam problem sa zvukom, naime koristim microlab fc330 i hteo bih da ih kiristim na racunaru/resiveru zavisno koji uredjaj je ukljucen. Obzirom da zvucnici imaju samo jedan audio ulaz, zanima me koje je najjednostavnije resenje za ovo?

Dva komada kao na slici

Prilozi

• rca 2in1.jpg
    rca 2in1.jpg
    21.2 KB · Pregleda: 50
Hvala na odgovoru. Ovako nesto sam iskopo na internetu, samo brinulo me koliko je to bezbedno.

Dal postoji mogucnost da signal sa jednog uredjaja osteti drugi uredjaj? Kapiram da uredjaj 1 salje u isto vreme signal na zvucnike i drugi uredjaj.

Nema neke realne opasnosti po uređaje, pogotovo ako se ne koriste istovremeno, ali je signal sa oba izvora nešto slabiji nego u varijanti kada su priključeni nezavisno. Koristio sam davno sličnu varijantu i to je bio jedini primetni problem. Varijanta sa preklopnikom je daleko bolje rešenje ali i višestruko skuplje.

Trenutno koristim neku DIY varijantu sa preklopnikom, al mislio sam da eliminisem preklopnik ako je moguce. Probacu da iskombinujem Vukov predlog sa 4/6 dioda koje bi sprecile povratni signal.

Dal je potrebno da diode stavljam i na ground ili je dovoljno samo na L i R od oba izvora?

Vrh Dno