Šta je novo?

Dva Win-a problem...

"7"

Cenjen
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poena
170
... u stvari i nije neki problem ali me nervira...
Imam na jednom od hard diskova dve particije C: i D: , na c: je instaliran XP i to je ok... na drugu particiju sam instalirao XP 64bit i sve je na d: , znaci D:\program files i sl. i pritom vidim particiju c: ... ono sto mene interesuje je da li mogu da odradim nesto da kad pokrenem bilo koji Win da on bude na c: particiji i da ne vidi onu drugu particiju na kojoj je drugi Win (pritom da normalno vidi druge hardove koji sluze za podatke)... koliko se secam to moze ali da me ubijes ako se secam sta treba da se radi.

Pozz

Da, moze, uslov je da particija na koju je instaliran Win, nebitno koji ( ustvari, kod Win 7 to ne vazi ) bude PRIMARNA i AKTIVNA
Imam ja nekoliko Win-a na jednom hardu, XP, test XP, 2003 Server, na primarnim particijama, GRUB kao loader i iz GRUB-a "aktiviram" particiju, tako da je podignut sistem uvek na C
Ako treba pomoc oko instaliranja GRUB-a, i stelovanja, javi se

U Disk Management-u imam opciju za tu D: particiju "Make partition as Active"...
Da li mogu da pokrenem to dok sam u Win-u koji je instaliran na C🙁32bit) ili da pokrenem 64bit (D🙂 pa onda da ga "aktiviram"...
... i jos jedno pitanje... trebalo bi na tu D: particiju da instaliram Win7 64bit a ovaj na C: treba da reinstaliram i ostace XP32bit, znaci radicu prakticno sve ispocetka (format i jedne i druge particije) pa ako moze sturo samo sta da radim po redu, ne mora detaljno objasnjenje, samo redosled i sta treba (cisto da ne pravim greske ako vec ima neko iskustva sa tim)...
Ono sto je meni logicno je da reinstaliram XP32bit na C:
... particiju D: formatiram kao Primary particiju
... aktiviram je (ali da li iz Win-XP-a32bit ili...)
... instaliram Win764bit na tu drugu particiju...
... i to bi trebalo da bude to... jel' tako... zvuci prosto ali osecam u vazduhu da cu imati problema :eyebrows: 😉

Pozz

Ako instaliraš Win 7, onda neće biti problema oko particija ( staviš prvo XP na primarnu particiju, a Win 7 posle njega instaliraš gde hoćeš )

Nazad
Vrh Dno