Šta je novo?

Dva video signala (cinc) jedan Video In, kako?

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Imam dva video signala, jedan sa kompa a drugi iz DVD-ja i jedan video ulaz na TV-u.
Kupio sam adapter sa dva cinc ulaza i muskim krajem, ali problem je u tome sto se signal mesa kada su komp i DVD ukljuceni istovremeno.

Da li postoiji video adapter koji ima "dominantni kanal"? Pa bi ja tu iso sa signalom iz DVD-ija (kada ga ukljucim) a sve ostalo vreme bi mi odgovarao signal iz kompa...

Ako ste razumeli, kazite sta imate.

Ili vezi izlaz i racunara na ulaz u DVD (ako ga ovaj ima) ili obrnuto -- DVD na video ulaz na racunaru ako imas VIVO karticu. Jedino drugo resenje je da uzmes tv sa 2 ulaza ili da nabavis neki video switcher. Koliko ja znam ne postoje dominantni adapteri.

Ne moze nikako ta kombinacija sigurno....Ili mixeta ili kako kaze audiofreak switch...sve u svemu jako skupa investicija...

Nisam siguran sta ce ti to, ali se video montaza ne radi na taj nacin. Snimi sve sto ti treba sa jednog ulaza, zatim sa drugog, pa lepo kasnije montiraj.

Ja nisam shvatio da čovek radi bilo kakvu video montažu. A što se tiče pominjanja switcha, to i nije nešto skupa investicija, ja sam uzeo za nekih 1300 dinara (otprilike je bilo toliko) pre par meseci upravo takvu jednu kutiju sa 3 video ulaza i jednim izlazom, pa po volji možeš da prebacuješ. Doduše nema daljinski mada sam čuo da ima i takvih ali su suviše skupi za naše tržište.

borab je napisao(la):
Nisam siguran sta ce ti to, ali se video montaza ne radi na taj nacin. Snimi sve sto ti treba sa jednog ulaza, zatim sa drugog, pa lepo kasnije montiraj.

Vidim da jos nisi stigao da popijes kaficu pre nego sto si pisao svoj post. :d

Hvala svima.

ytrewq je napisao(la):
Ja nisam shvatio da čovek radi bilo kakvu video montažu. A što se tiče pominjanja switcha, to i nije nešto skupa investicija, ja sam uzeo za nekih 1300 dinara (otprilike je bilo toliko) pre par meseci upravo takvu jednu kutiju sa 3 video ulaza i jednim izlazom, pa po volji možeš da prebacuješ. Doduše nema daljinski mada sam čuo da ima i takvih ali su suviše skupi za naše tržište.

Eto pravog odgovora.

Ako ti je TV ulaz scart mozes da nadjes takav adapter na buvljaku.
Ja sam kupio jedan.Za video ima dva cinc ulaza, i jedan izlaz. Prekidacem regulises dali hoces V1 ili V2. Pazi da ih ne pomesas sa onim sto imaju samo prekidac za In i Out.

Ako hoces da ipak daljinskim prebacujes jedno od resenja ti je modulator,modulises av signal na uhf ili vhf i to je to

Igvan je napisao(la):
Kupio sam adapter sa dva cinc ulaza i muskim krajem, ali problem je u tome sto se signal mesa kada su komp i DVD ukljuceni istovremeno.
A kada samo jedan uređaj radi da li onda ima nekih problema? I ja bih hteo ovako da priključim i odgovara mi ova najprostija varijanta.

Kako pojedinci umeju da iskomplikuju stvari, pa to je cudo...

djsp je napisao(la):
Ne moze nikako ta kombinacija sigurno....Ili mixeta ili kako kaze audiofreak switch...sve u svemu jako skupa investicija...
Sta je skupa investicija? Jedan prekidac? Pola metra coax-a?

Slusaj imas dva nacina da to odradis za dzabe. Ako imas lemilicu, uzmes jedan prekidac sa dva polozaja [ako bude mesanja, mada ne verujem da ce biti od mase, ali hajde da napomenem] i srednji kraj prekidaca na muski cinc, pa taj nabijes u tv, a na druga dva kraja [stavis zenske cinceve, i pobodes iz kompa i iz dvd-a] vezes komp i dvd. I samo klikces, levo, desno, komp, dvd....
Cinc 10dinx3 komada, metar koax-a 15 dinara, prekidac, aj neka bude 50 mada nije, znaci investicija manja od 100 dinara.

To je sto se tice "svica".

Druga varijanta ti je, da ono sto vise gledas na tv-u vezes na skart, a drugi uredjaj na video in. Kada skart dobije signal, video in se gasi i prebacuje sliku sa skarta.

Toliko o "dominantnom signalu"

Nazad
Vrh Dno