Šta je novo?

Dva pitanja u vezi sa Androidom

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Prvo da li je neki mstandardnim načinom na telefonu moguće brisati određebe aplikacije jer dugme za deinstalaciju je aktivno samo za kasnije instalirane dodatke ali ne i za ono što je po defaultu na telefonu

Drugo pitanje d ali je normalno da posle upotrebe bilo koje aplikacije i njenog zatvaranja ona i dalje ostaje aktivna

Koliko znam aplikacije koje dolaze po defaultu nije moguce ukloniti (doduse koristim fabricki rom, te ne znam da li i to mozda ima veze). E )sad kada zatvoris aplikaciju ona ostaje aktivna na sistemu, ne bih ni znao da nisam stavio Advance task killer, jedina bitna stavka kod task killera je da se obrati pazna na alarm ako se isti koristi posto ga ATK gasi sa ostalim nepotrebnim aplikacijama te isti nece zvoniti u naznaceno vreme :)

Mozes da ih uklonis ako root-ujes telefon. A normalno je da ostanu aktivne, odnosno ako izadjes na 'back' ti si nju ugasio, ali ostane neko vreme aktivna mada ne slusaj ove sto savetuju task killere, nema nikakve potrebe da ubijas aplikacije jer ne trose skoro uopste bateriju. Bateriju najvise crpi internet, odnosno ucitavanje sadrzaja, klipovi itd.. losa mreza takodje. Opusti se i pusti Androidu da ih sam 'ubija' po potrebi.

Ako je aplikacija dobro napravljena i izađeš na home, ostaće aktivna, ako izađeš na back ugasiće se.
Što se tiče preinstaliranih aplikacija, možeš da ih skineš na rootovanom telefonu uz pomož titanium backupa, na primer.

@Cr0n1N
Do sad sam ih gasio koristeći ugrađenu opciju u telefonu aktivne aplikacije

@Boris Lozac
Baterija plus iskorišćenje memorije. TO su razlozi zašto bi ih poslao na kill

@Tetsuo
Primer sa Operom mini nema nigde dugmeta za gašenje kakvo je bilo na ranijim verzijama i koje nisu na Androidu. Išao na back , home sve jedno onai dlaje ostaje aktivna

Očigledno nisi upoznat sa načinom na koji Android OS upravlja memorijom. Apsolutno nema potrebe da ubijaš te aplikacije jer će ih OS sam ubiti ako mu zatreba memorije za nešto drugo, a ako ti ponovo zatreba to isto aplikacija će se instantno otvoriti jer je već u RAMu!

A ako vec oces browser koji kada kliknes exit brishe history i cache od mene je preporuka za dolphin mini. :)

Jer kad aplikaciju ubijes to znaci da si je i izbacio iz memorije, pa onda svaki put kad hoces da udjes u aplikaciju telefon se dodatno opterecuje jer pokrece aplikaciju i trosi vise resursa, sto znaci i vise baterije...

A sto se tice aplikacija onih i brisanja, treba ti root+aplikacija titanium backup.

Poslednja izmena:
Koliko sam citao , kod verzije 2.3.3 nisu potrebni task killeri, jer operativni sam gasi aplikaciju posle odredjenog vremena.

Ne kod 2.3.3, već od 2.2 nisu potrebni nikakvi killeri.

U pitanju je 2.2 Froyo

Ooo što me nervira je recimo pored aktivnih aplikacija uslovno rečeno pokretanje tzv. usluga npr. bacim pogled u podešavanjima na VPN i usluga Vpn Service BInder ostane aktivna ili Google Messasing service i sl.

Sa ovom aplikacijom sam disableova sve što ne koristim. Razne gluposti se pokreći na neke događaje jer OS "misli" da ćeš to sledeće koristiti, tipa povežeš ga na USB, on učita Galeriju jer misli da ćeš je svakako pokrenuti da vidiš to što si prebacio sa USBa. Sa ovom aplikacijom možeš precizno da podesiš koji događaji iniciraju učitavanje kojih aplikacija.

Meni autostarts odradjuje problem...

Ja sam nezeljeno 'djubre' pocistio iz /system/app, pa os i ne moze da ga pozove ... da ne bi posle gasio ni ja ni os ono sto ne bi ni trebalo da biva pokretano u pozadini za ko zna cije babe zdravlje ...

Na koji način si to izveo

S-OFF

ja sam koristio proceduru sa ovog linka:

http://androidforums.com/desire-all...oted-stock-roms-updated-31st-june-2011-a.html

pise da treba root (ne i s-off), ali nebitno, radi, pobrisao sam sve i svasta, i samo duze traje da se prvi put digne sistem, i onda vise nema gluposti - trajno.

i pored toga, smara sto npr gmail se automatski dize (naravno u pozadini) kada telefon 'oseti' da ima net konekciju ... verovatno za to mora da se koristi nesto poput ovog autostarts-a ...

@illidan
@eo geo

Hvala vam za informacije baciću pogled na ovo

Vrh Dno