Šta je novo?

Dva pitanja u vezi novog eksternog hard diska i fleša.

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
Pozdrav drugari, kupio sam eksterni hard disk od jednog terabajta čisto da imam backup Time Machine i ništa više od toga i kupio sam fleš ne znam ni ja zašto :p

1. Na mestu gde je predviđeno da stoji futrola - nema je. Da li se ne dobija uz na primer verziju od 1TB a uz 2TB se dobija ili ima neka slična caka?

2. Garancija za fleš je 3 godine a za hard 2 godine, dok na drugim sajtovima vidim da je garancija za fleš 5 godina a za hard 3 godine. U čemu je tajna?

Kasnije ću okačiti rezultate a sada idu sličice:

Što se tiče cene dobio sam povoljnije nego što je na kutijama napisano zato što sam ranije u Gigatronu kupio Mac mini i još niz drugih stvari poput mobilnog, skenera, dva SSD-a itd. tako da me je izašlo jeftinije nego u Emmi-ju pošto sam imao bonus poene koje sam iskoristio ;)

Neznam zasto je tako bitno da je isto i kod nas u makedoniji isto oko garancije mislim da sama firma daje 5 godina a kod nase servisere daju 2 godine,i mislim da fotrola nije vklucena u paket ali sta ce ti fotrolica :)

Poslednja izmena:

Bilo je i jeftinijih ali meni je nekako uvek na prvom mestu dizajn.

Garancija zavisi od uvoznika.
Oni daju manju garanciju da bi smanjili sebi rashode u slucaju da se nesto pokvari...

Ja ne kupujem uredjaje od onih koji daju manju garanciju pa neka je i jeftinije, sa takvom bagrom necu da "saradjujem", nek crknu sto se mene tice u punom skladistu svoje elktronike kojoj su smanjili garantni rok...
Takve treba izbaciti iz posla bojkotom.

Znam da se razumete u testove pa ako možete da mi kažete da li je sve u redu?

Fleš:

11.png
12.png
13.png

Eksterni hard disk:

capture.png
capture2.png
3.png
4.png
5.png

Fles ima super brzine, kupicu isti verovatno. A disk malo nize ima min i max brzine, sve u svemu ok i on, verujem da skoro pa nema vibracija.
Neka te sluzi sve lepo !

Hvala :wave:

Evo šta piše na zadnjoj strani hard diska, koliko su kontradiktorni :p

screen-shot-2015-05-28-a.png

Ja sam uzeo isti ovaj ext HDD, crni, samo u drugoj radnji. Isto sam dobio 2 god garanciju i nisam dobio futrolu.

Evo još slika iz OS X-a:

Fleš:

diskspeedtest1.png

Eksterni hard disk:

diskspeedtest.png

Untitled 2 će biti za TM, ostatak za svašta nešto nebitno...

WD + Turbo Installer ću kasnije da instaliram pošto zahteva restart a sada radim backup trenutno...

Po pokretanju WD Drive utilities odmah je započeo download novije verzije:

Ja sam uzeo isti ovaj ext HDD, crni, samo u drugoj radnji. Isto sam dobio 2 god garanciju i nisam dobio futrolu.

Što se tiče futrole gledao sam na YT, dobija se neka od 3 dinara bukvalno samo ima WD logo tako da nije za opterećivanje ali mi je ipak bilo nejasno zašto je nisu ubacili. Imam neku od prošlog fableta futrolu tako da sam rešio stvar (jeste malo veća ali šta je tu je :p).

:wave:

Pozdrav svima! Juče sam kupila eksterni hard disk Transcend od 1Tb. Juče je lepo radio kad sam ga povezala preko USBa i sve je bilo u redu. Odmah sam ga stavila da ga formatiram to je radio par sati i isključila sam komp. Danas se javio problem tj. ne pojavljuje mi se u My computer-u. U Device menageru ga ima i piše da radi normalno, i u add new hardware ga ima samo tamo gde mi treba ga nema. Pretpostavljam da je neki problem sa drajverima ali nisam baš vična da ga rešim. Operativni sistem je windows XP. Molim za pomoć:)

Па јел завршио форматирање? Како га показује Диск менаџмент?

Nazad
Vrh Dno