Šta je novo?

Dva Pitanja...povratak podataka

Lord Markus

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2008
Poena
319
1.
komp nije video hdd, dok je u device menager vidljiv, onda je nesto partition magic nesto zabusio i formatiran je HDD, sada je vidljiv..(Maxtor 80 GB SATA)

znaci kako da (cime) povratim podatke ??

2
u pitanju je SATA HDD i zelim da ga iskljucim u toku rada racunara, negde sam vidjao da za safely remove harwer izbacuje kao za flesh da ih mogu tu iskljuciti, da li je to do verzije Windovsa ili? (u pitanju je XP)
kako to mogu uraditi?

hvala,,,

pa u principu sata HDD mozes na zivo da cupas, ali sam opet mislio da ga ukinem i softverski pre iskljucivanja

Poslednja izmena:
pa u principu sata HDD mozes na zivo da cupas, ali sam opet mislio da ga ukinem i softverski pre iskljucivanja
1) verovatno ti je "pukla/e" particija na tom hardu,GetDataBack cje ti najverovatnije vratiti podatke (desavalo mi se isto to nekoliko puta i svaki put mi je GetDataBack vratio gotovo sve podatke)

2)koliko se secjam za sata II hardove sistem ne prikazuje u trayu safely remove hardware(to je bilo za sata I ).Ja povremeno na zivo izvadim svoj hard i vratim ga bez problema,prosto proverim da taj hard ne vrsi nikakav upis/zapis,uscupam mu napajanje pa onda sata kabl,i to je to,po vadjenju/prikljucivanju HDDa sistemu treba par minuta da sam prepozna da je hard iskljucen/ukljucen,ako se to ne desi onda se to resi prostim klikom na "add new hardware",harware se refreshuje i sistem prepozna hard.

Poslednja izmena:
1) verovatno ti je "pukla/e" particija na tom hardu,GetDataBack cje ti najverovatnije vratiti podatke (desavalo mi se isto to nekoliko puta i svaki put mi je GetDataBack vratio gotovo sve podatke)

2)koliko se secjam za sata II hardove sistem ne prikazuje u trayu safely remove hardware(to je bilo za sata I ).Ja povremeno na zivo izvadim svoj hard i vratim ga bez problema,prosto proverim da taj hard ne vrsi nikakav upis/zapis,uscupam mu napajanje pa onda sata kabl,i to je to,po vadjenju/prikljucivanju HDDa sistemu treba par minuta da sam prepozna da je hard iskljucen/ukljucen,ako se to ne desi onda se to resi prostim klikom na "add new hardware",harware se refreshuje i sistem prepozna hard.

probao sa GetDataBack, ili nisam ja nesto odradio kako treba (a neverujem jer je krajnje jednostavno) ili nije uspeo, ali znaci nisam povratio podatke sa formatirane particije???

sa cime jos da probam?

Nazad
Vrh Dno