Šta je novo?

Dva pitanja oko nekih podesavanja u XP-u

Mexa

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Imam dva pitanja u vezi WindowsXP operativnog sistema:
1. Kada mi se podize sistem redovno u trenutku kada se pojavi desktop odaziva se i floppy drive. Da li neko zna zbog cega se ovo desava ?
Kada pogledam sta se dize sa sistemom ne mogu da primetim nista sto bi uzrokovalo da se floppy cuje svaki put kada mi se ucitava Windows. Ovo se ranije nije
desavalo pa ni neznam sta je problem. Da napomenem da mi AVP monitor nije namesten da se dize sa sistemom, a kamoli da gleda floppy.
Znaci nesto nije u redu . Sve predloge i sugestije vrlo radi prihvatam :)

2. Kada sam na netu i kada u Internet Exploreru krene da se otvara gomila nekih reklama i prozora koje povuku neki sajtovi
sa sobom desi se da u toolbaru IE-a pocnu da se otvaraju jedan po jedan prozor kao u starijim operativnim sistemima, a onda odjednom se recimo 10 prozora svede na jedan kao minimiziran u tasbaru a u njemu
pise broj koliko je strana tu otvoreno. E kako da iskljucim da mi on ne grupise prozore u jedan sa vise komada. Ja
znaci hocu da namestim da kao ranije kada god otvorim neki prozor i minimajziram ga on ima svoje mesto u taskbaru,
a ne da recimo 12 prozora deli jedno mesto. Ovde su takodje svi predlozi i sugestije dobrodosli.

Unapred hvala
Pozdrav

Problem 2

Drugi problem je resen :)
U pitanju je bila opcija u Taskbar i Start Meni podesavanjima koja glasi Group Similar Tasbar Buttons, u mom slucaju ona treba da je iskljucena !
Ali zato i dalje ostaje problem broj jedan koji je u vezi sa flopijem
Pozdrav

Vidim niko ne odgovara :)) pa ja reko sam sebi da odgovorim. Elem problem je bio i jos uvek je :) u AVP-u, verzija 4.0, ma sta god ja uradio, koje god opcije da sam probao i cackao i dalje ne mogu da iskljucim da mi pregleda flopi disk posto mi upali racunar. Instalirao sam samo skener i monitor ali i dalje pravi taj problem. Dakle novo pitanje je da li neko zna kako da iskljucim u AVP-u verzija 4 da mi aktivira flopi drajv kada mi digne sistem. Nadam se da ce makar na ovo pitanje neko znati da mi odgovori. :)

Pozdrav

Evo ja ću ti odgovoriti. To je nasleđena osobina iz Win2000. Naime, pri logovanju on pretražuje sve interfejse u potrazi za identifikacionim karticama (otisci prstiju i slične baljezgarije), pa "usput" pretraži i flopi. Nema nikakve veze sa AVP-om, uveravam te, a ne može se isključiti - dakle, zaboravi.

Ali kada obrisem AVP sa sistema onda se flopi vise ne poziva prilikom dizanja sistema !
Ipak je u AVP-u problem, a ja ne znam kako da ga zaobidjem

Mexa je napisao(la):
Ali kada obrisem AVP sa sistema onda se flopi vise ne poziva prilikom dizanja sistema !
Ipak je u AVP-u problem, a ja ne znam kako da ga zaobidjem
Evo kod mene ista kombinacija XP i AVP 4.0, ne "dira" floppy ni sa ni bez AVP-a !!!
Floppy mi se pokrene samo pri boot-ovanju.Da ne mislis ti mozda na to ??? Jer ako je taj slucaj, onda je to u BIOS-u, u rasporedu boot-device-a...
ILI...sad sam na masini na kojoj mi nije XP pa ne mogu da proverim...jel u XP-u ima ono kao u 98-ME u My Computer/Properties/Performance/File system/Floppy Disk pa "Search for new floppy disk drives each time you computer starts" ???
Ako ima, uncheck i gotovo...

Resenje je jednostavno:
Kada koristis floppy win sve pregladane fajlove,tj.startovane sa floppy-ja smesta u direktorijum "Documents" (ili slican naziv,ne secam se posto sam sada na poslu)a koji se nalazi u start/documents.Ove fajlove win proverava svaki put pri podizanju sistema,pa ako se neki od njih nalazio na floppy-ju on pretrazuje i njega.Jednostavno izbrisi te fajlove iz ovog foldera i problem je resen.Poozdrav!!!(D)

....I,je li uspelo???
...sipas i ne mislis...(D)

i kod mene prilikom startovalja proziva floppy a nemam AVP

Situaciju sam resio tako sto sam obrisao AVP 4.0 i stavio neku stariju verziju , racunar je "poleteo" odejednom i nemam vise onih problema o kojima sam pisao ranije. U principu AVP mi je pri podizanju sistema uvek aktivirao neki fajl koji nikako nisam mogao da deaktiviram. Pretpostavljam da je bilo do toga, ali kao sto rekoh kada sam ga obrisao i kada sam instalirao stariju verziju sve radi i ja vise nemam problema, tako da vise i ne razmisljam sta je bilo ranije :)
Pozdrav

Vrh Dno