Šta je novo?

Dva opasna kompaktna takmaca

IntelEkt

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2004
Poena
620
Za 330e (do leta mozda i ispod 300) dva opasna kompakta:
Olympus μ-9000 i Canon SX200.
Oba 12mpxl, Oly 10x opticki, Canon 12x. Oba krecu od 28mm. Oly pun raznih zezalica (Beauty mode, npr.), Canon manuelna podesavanja i HD video...
Koje su vase (pr)ocene?

Beauty mode mozes da okacis macku o rep. Samo ukljuci bilo koji filter za tu namenu u PSu i ispasce bolje. Ali i sa i bez njega mislim da je Canon bolji izbor.

A kakav je SX200 u poređenju sa TZ7.Volim Canon ali mi ovaj deluje kao bolji, ako ništa ima bolji video zapis, zoom i zvuk rade tokom snimanja videa, počinje od 25mm. Mada neznam ni kada će ga biti i koja će mu cena biti, u napred da se ogradim da nisam neki veliki poznavalac aparata, spremao sam se da kupim TZ5, pa sam sada u trilemi.

Pa 🙂 voleo bih "ubijem dve muve" ako je moguće. Da li je SX200 dosta bolji od TZ7, ako zanemarimo video, ako nije i ako su im cene približne, kupio bih TZ7.

A kakav je SX200 u poređenju sa TZ7.Volim Canon ali mi ovaj deluje kao bolji, ako ništa ima bolji video zapis, zoom i zvuk rade tokom snimanja videa, počinje od 25mm. Mada neznam ni kada će ga biti i koja će mu cena biti, u napred da se ogradim da nisam neki veliki poznavalac aparata, spremao sam se da kupim TZ5, pa sam sada u trilemi.

Po dcresource i slike su mu bolje:
http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_zs3-review/index.shtml

Sudeci po slikama resili su se muke sa shumom plus odlican objektiv, cini se kao best buy od kompaktnih ultra-zum kamera.

@driver
Potpuno si u pravu ali treba imati i jednog univerzalnog mališu za poneti jer nikad se nezna kada će da zatreba.

@leksa
Hvala, to je sve što mi treba mi treba. Sada tek vidim da je ZS serija "hybrid concept". Samo neznam kada će to stići kod nas, pa još dok cena malo ne legne, ako preteraju, da neprođe leto.

Izmena:
Sad sam našao da je ZS3 isto što i TZ7 samo pod drugim imenom.

"It's no secret that I really liked last year's Panasonic Lumix DMC-TZ5. Its replacement -- the Lumix DMC-ZS3 (also known as the TZ7) -- is even better, in most respects."

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno