Šta je novo?

Dva monitora, na jednom tv na drugom igra... je li to moguce?

Troublemaker

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
645
Moja oprema  
Monitor
ASUS ProArt PA278CGV
Miš & tastatura
Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse & Logitech MX Keys Mini
Laptop
Lenovo ThinkBook 15 Gen 2
Tablet
Lenovo Yoga Pad Pro (Yoga Tab 13)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy Z Fold 5
Pametni uređaji
Mi Air Purifier 3H
Steam
https://steamcommunity.com/id/acabre
Pristup internetu
  1. Optički internet
Procesor dovoljno jak, graficka dovoljno jaka, ali ostaje pitanje da li se na jednom monitoru moze pustiti igra, a na drugom recimo aplikacija za tv karticu, ili slichne kombinacije (tv i photoshop ili slichno)???

Ja imam dva monitora i radi mi nebitno kakva je kombinacija, ali dolazi do zaglavljivanja npr. gledam tv i igram FarCry, jos gore je ako radim u Vegas-u i gledam tv. Verovatno mi je preslaba masina za to.

Drugi monitor koristim kao extend

Poslednja izmena:
Procesor dovoljno jak, graficka dovoljno jaka, ali ostaje pitanje da li se na jednom monitoru moze pustiti igra, a na drugom recimo aplikacija za tv karticu, ili slichne kombinacije (tv i photoshop ili slichno)???

U prinipu da. Zato sam svojevremeno i kupio X2. Da mogu da gledam i snimam sa TV karte i nesmetano radim ili se igram... Pre toga sam probao to isto na A64-3000+ (ocovan na 2.5GHz) ali je ipak "seckalo", tj. samo gledanje TV-a i igranje uglavnom nije bilo problem, ali kada se ukljuci snimanje (makar i sa najmanje zahtevnim MPEG2 koderom), vise nista nije islo glatko, igre su na pocele da seckaju a deo frejmova je ispustan. Dakle X2 (ili C2D) i dovoljno memorije i ima da sljaka sve u sesnaest...

Poslednja izmena:
Ali kako narediti nekoj aplikaciji na kom monitoru ce da se pusta? Pretpostavljam da se izabere Dualview iz Display Settingsa, ali sta dalje?

ikonicu za tv, kod mene je to mycinema, premesti na 2 monitor tj. extend i tu otvaraj aplikaciju tv, a igricu pokreni sa default monitora. Meni tako radi. Kada pokusavam da prozor tv premestim sa defaul na extend monitor onda nemam sliku pa tako da mi jedino ovo gore napisano uspeva. Pokusaj prvo kombinaciju tv i neki word doc da napravis da bi ti bilo lakse

sada sam video da ti imas 6600gt pa ne znam da li ima neke veze sa drajverom!!!???
probaj pa javi a

Poslednja izmena:
dualview kod nvidie obavlja posao, samo prevuces prozor od aplikacije na tv i onda tamo uradis fullscreen ili sta ti vec treba a na monitoru sve radi kao sto treba....

Da li je moguce da dva procesa u Windowsu istovremeno budu aktivna? Mislim nesto kao na jednom monitoru neko recimo igra MAME a na drugom se igra FlatOut2? Cisto sumnjam da moze al ajd da pitam

Da li si uspeo da namestis monitore? Koci upravo zato sto rade dva procesa u isto vreme, nikako ne moze da bude dobro ukoliko nije dual core.

Meni je to polovichno radilo za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu. Na desnom mi se vrteo fudbal sa TV kartice a na levom sve ostalo (extend desktop). E sad, na manje zahtevnim igrama tipa Zuma Deluxe (zena) i neki skakutavi zec ili patka, ne secam se (sin) to radi ok, medjutim kada se pokrene C&C Generals ili ne daj boze F.E.A.R. tu prestaje uzivanje u fudbalu :) Dobio sam malo kada sam o/c procesor ali i dalje to slabo radi.
Znachi, u prodavnicu po svez hardware.

Meni na konfiguraciji iz profila radi FlatOut2 i TV bez problema, secne samo par puta kada se ucitava staza.

meni je to bez problema radilo sa karticom miro (pinnacle pctv ) do verzije drajvera 4.02 gde se slika na monitor slala u overlay modu , i nije opterecivala procesor , u kasnijim verzijama , a verujem da je tak ona svim novim tv karticama slika ide preko procesora pa na ekran i to zahteva jaci procesor . Mada mislim da neka solidna masina to moze da odradi , u slucaj uda se tv samo gleda a ne i snima .

Vrh Dno