Šta je novo?

Dva monitora klasicni 5:4 (4:3) i wide 16:9 u dual wiew? Da li je moguce?

zoki76

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2007
Poena
320
Evo interesantnog pitanja. Svako iskustvo bi mi dobro doslo. Pre nesto vise od godinu dana pukoh preko 30k din za Samsung 971p, nije mi bilo zao i danas se odusevljavam kvalitetom njegove slike, uglovima gledanja i drugim mogucnostima. Elem, vidim pojeftinise lepo 22'' wide monitori pa me izuzetno privukose zbog njihovih prednosti (i nedostataka) sa proporcijom 16:9.
Sada mi se ne prodaje ovaj 971p za neke mizerne pare sto zbog kvaliteta,sto zbog principa. Pitanje je ako bih na moju 7600gt na drugi DVI prikacio neki 22'' wide monitor da li bi u dual wiew rezimu rada graficka mogla da napravi normalnu sliku na oba monitora- da ne odsece neki kraj, "ugoiji'' ikonice na jednom od njih ili slicno.
U principu razmisljam se da se problem svodi na dve potpuno razlicite rezolucije sa jedne graficke, za svakodnevni rad. Naravno po potrebi za igre bih nekako koristio jedan ili ne znam ni sam.
Svaka pomoc je dobrodosla. Da li je neko imao iskustva sa takvom kombinacijom, za koju se ne secam ni u filmovima da sam video.:wall:

Zašto ne bi koristio extended desktop?
Onda se ne pojavljuje problem sa rezolucijom jer podesiš odgovarajuću za svaki monitor, a i dobijaš veću radnu površinu.

Pa zar to nije isto kao dual wiev? Ako moze tako onda odlicno. Svakako ne zelim da kloniram sliku. Mislim prihvatice graficka razlicite rezolucije, ako su obe istog odnosa, ali ne znam da li ce prihvatiti ako su razlicitog odnosa 5:4 i 16:9?

Ma terao sam ja TFT u 1680x1050 i matori CRT u 1024x768 zajedno, tako da će raditi bez problema :)
Jedina komplikacija zbog različitih rezolucija može da nastane kod clone-a, ovako ne.

Onda lepo, smo da nadjem monitor sa slicnim kvalitetom slike, da ne odstupaju mnogo jedan od drugog.

offtopic, ali moram da kažem:
Ako već nisi siguran kako se view piše, pogledaj gore menije, jedan od njih je view
Sorry, ali stvarno bode oči :wave:

ide ta kombinacija bez problema

offtopic, ali moram da kažem:
Ako već nisi siguran kako se view piše, pogledaj gore menije, jedan od njih je view
Sorry, ali stvarno bode oči :wave:

Hvala sto si me prosvetlio:-devil-:, pogledaj bolje neki drugi forum, ako ti je ovo toliko zasmetalo, greska pisanja, ako imas nesto konstruktivno da kazes ili pomognes napred, ako ne ....

Nazad
Vrh Dno