- Učlanjen(a)
- 17.03.2001
- Poena
- 679
Imam dva 17" monitora koja koristim za pc. Hteo bih da dokupim HDTV, ali tako da mogu da koristm sva tri od jednom. Taj TV bih koristio iskljucivo za gledanje preko kompa, tv program me ne zanima. Imam plocu sa P35 chipsetom i graficku sa dva izlaza (8600GT). Na oba izlaza su nabodeni monitori. E sad ploca ima josh jedan PCI-E slot, ali ta dva bi trebalo da sluze iskljucivo za ATI crossfire koji me ne interesuje. Da li bih u taj drugi slot mogao da nabodem bilo koju (jeftinu) PCI-E graficku koja bi radila potpuno odvojeno i sa svojim drajverima? Pre je uz AGP karticu mogla da se nabode neka PCI. Ne verujem da bi mi PCI graficka resila problem, jer nisam siguran da bi mogla adekvatno da uradi prikaz na HDTVu (1366x768). Dakle morala bi neka jeftina kartica novije generacije.
Imam i drugu ideju, koja se zasniva na cinjenici da dok budem gledao nesto na tom HDTVu, nece mi biti potrebna slika na monitorima, pogotovu ne na oba. Znaci, mogao bih svaki put da istekam monitor i da ubodem TV i obrnuto, sto bi zahtevalo restart (gasenje) kompa itd. Da li postoji neka varijanta da se to radi automatski, tipa neki uredjaj sa softverom koji bi birao sta je aktivno (a u koji bi bili ubodeni svi kablovi). Naravno morao bi da bude vrlo jeftin
jer inace ide varijanta rucnog cupanja kablova 
Imam i drugu ideju, koja se zasniva na cinjenici da dok budem gledao nesto na tom HDTVu, nece mi biti potrebna slika na monitorima, pogotovu ne na oba. Znaci, mogao bih svaki put da istekam monitor i da ubodem TV i obrnuto, sto bi zahtevalo restart (gasenje) kompa itd. Da li postoji neka varijanta da se to radi automatski, tipa neki uredjaj sa softverom koji bi birao sta je aktivno (a u koji bi bili ubodeni svi kablovi). Naravno morao bi da bude vrlo jeftin