Šta je novo?

dva imidza na jedan cd

CORE 283

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2002
Poena
619
kako je moguce narezati dva imidz fajla na jedan disk... ?
oba imidza imaju autorun .. a jedan npr zauzima 200 a drugi 300 mb ..
kako bi mogao narezati da to lepo radi ? 🙂

inace koristim nero i alcohol

Onda ih lepo narežeš tako kako stoje na jedan CD i posle kad ti zatrebaju samo ih uz pomoć DeamonTools-a učitaš i instaliraš. Što za džabe trošiti CD-e kad ne moraš?

Pa možeš iz Nera da narežeš same imidže na CD, pa onda preko Alcohola da ih mount-uješ kao virtuelne CD-ove. Ovako, da snimiš oba raspakovana, pa ne verujem da bi moglo, kako bi birao jedan ili drugi?

znaci nema sanse dva otpakovana 😀 ?
malo je konfuzno a i posle smor kad ih narezes kao imidze ..

Crni je napisao(la):
Mozes da ih rezes i "otpakovane" pod uslovom da im se ne preklapaju kljucni fajlovi...
... ali ako ti se u oba imidža nalazi po neki setup program koji gleda labelu diska - jedan sigurno neće raditi - zavisi od slučaja do slučaja. Možeš sa recimo win iso-om da u jedan imidž ubudžiš ekstraktovane fajlove iz drugog i to onda srežeš (ako ovom drugom nije bitno odakle se pokreće, ili šta li već) Npr. u imidž Disney magic artist studio (koji traži originalni cd da bi radio) sam ubudžio Tajni agent Izzy koji nema zaštitu vezanu za CD (nema nikakvu), a 4 CDAudio pesme ugnjavio kao mp3 i to radi.

VIA je napisao(la):
...

... ali ako ti se u oba imidža nalazi po neki setup program koji gleda labelu diska - jedan sigurno neće raditi - zavisi od slučaja do slučaja. Možeš sa recimo win iso-om da u jedan imidž ubudžiš ekstraktovane fajlove iz drugog i to onda srežeš (ako ovom drugom nije bitno odakle se pokreće, ili šta li već) Npr. u imidž Disney magic artist studio (koji traži originalni cd da bi radio) sam ubudžio Tajni agent Izzy koji nema zaštitu vezanu za CD (nema nikakvu), a 4 CDAudio pesme ugnjavio kao mp3 i to radi.
Na to sam i mislio pod "kljucnim fajlovima"...
Ako oba diska zahtevaju specifican naziv diska bice problema ili ako obe instalacije moraju da budu u root-u ili ako se preklapaju nazivi nekih direktorijuma i fajlova u njima...
Idealan slucaj je kad je nebitna labela CD-a i kad fajlovi ne moraju da budu u root-u 😉...

e sad mozda je glupo pitanje 😉 kako ja da saznam dal je bitna labela CD a i da li fajlovi moraju da budu u root u ? 🙂

Uzmes na primer WinISO i napravis ISO Image kakav bi hteo da narezes, instaliras Daemon Tools, pokrenes taj ISO kao virtuelni CD i proveris, pa ako radi rezi direktno taj ISO 😉. Druga varijanta je da sve to narezes na RW...
Na ovaj nacin ces 99% pouzdano znati da li mozes tako da rezes, osim ako je neka komplikovanija zastita u pitanju kad se desava da ISO Image i/ili RW varijanta rade bez problema, a da CD-R nece, ali je to redak slucaj 😀

BTW daj telefon za onaj oglas...

aha , al u win isu, nikako ne mogu da kombinujem dva imidza vec kako mi se cini, mogu da otvorim jedan imidz i da njemu add ujem fajlove 😉 ako uzmem .. da addujem neki imidz .. on ga doda zapakovanog 😀

Daemon Tools, pa Mount ISO, pa Copy na HDD, pa tako i za drugi, pa onda sve zajedno ubacis u WinISO...
Ovo sve naravno vazi u slucaju da pomenuti image-i nisu sa nekom zastitom jer se onda sve to komplikuje 😉

Nazad
Vrh Dno