Šta je novo?

dva i vise printera na jedan racunar ?

dlekic

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2003
Poena
604
Imam instaliran windows XP , zeleo bih na kompjuter da prikacim laserski stampac
i jos jedan ink -jet stampac , tako kada stampam crno belo saljem na laserski a kada stampam u boji saljem na ink-jet stampac.

Da li mogu da u isto vreme da imam
prikljucena dva stampaca u Win XP i da li oni moraju da budu od istog proizvodjaca
recimo HP ili ne ?

Za svaki stampac trebam da instaliram posebno drajvove , da li to nece da buni Windows XP ?

Koliko maksimalno periferijskih uredjaja mogu da instaliram na WinXP mislim tu na stampace , skenera i td

Da li za veci broj periferija mi je potreban poseban hardver u racunaru ili ne?

Kada biram stampac pri kupovini da li je bolje da izaberem da ima USB povezivanje na racunar ili paralelno povezivanje na racunar ?

cheers

Ma slobodno kaci koliko god hoces ;)
Novi pljuckavci su vecinom USB, a neki modeli (uglavnom malo bolji) imaju podrsku i za USB i paralenu vezu. Uz stampac ces dobiti drajvere, a ako ne dobijes i odgovarajuci kabl jedino to ces morati da dokupis...
Problem eventualno moze da bude ako hoces da zakacis vise uredjaja preko paralelnog porta. Neki stariji skeneri koji su se ovako kacili su imali varijantu da se na njih nakaci stampac, a ako si hteo da zakacis 2 ili vise uredjaja trebao ti je dodatni uredjaj, ali sumnjam da ce ti to trebati...

Nije nikakav problem da instaliras i 5 printera (kao sto ja imam) bitno je da podesis default printer i da kasnije pazljivo biras printer koji ti treba.

Sto se tice samog povezivanja, ako je USB onda nemas problema, ako su oba paralel, onda ili da kupujes spliter ili da juris neki PAR extender card....

Nazad
Vrh Dno