Šta je novo?

DV9000 i DV6000 maticne ploce - kompatibilnost

Lamborghini

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2009
Poena
304
Da li je neko probao da zameni maticne ploce od ova dva laptopa. Cini mi se da imaju identicne dimenzije, tj da pasu u kuciste, razlika je naravno u HDD konektorima (jedan ima jedan, drugi dva) ali ne znam da li pase konektor od LCD i da li recimo ploca od DV6000 sme da se pusti u rad na bateriju od DV9000 posto su razlicite voltaze. Sve ostalo moze da se prepakuje. Ako je neko nekad probao ovako nesto, voleo bih da saznam da li ima smisla. Pozdrav

Probao ja juce i sasvim slucajno naleteh na ovu temu pa rekoh ajde da se registrujem i da ti pomognem. Meni je na dv6000 otisao konektor od hard diska prilikom zamene istog i izlomio onaj cesalj pa je brljavio sa podizanjem sistema,plavim ekranom i sl.. Sasvim slucajno sam na oglasu nasao ispravnu plocu od dv9000 i gledajuci slike dosao do istog zakljucka tj da su ploce iste. Pogledao po youtubu rastavljanje 9000rke i ukapirao da oni stavljaju iste ploce u oba modela i da samo adapterima prilagodjavaju vecem kucistu tj od 17". Jedine tri razlike koje sam ja uocio, fizicki, je to sto je konektor od baterije na dv9000 vise izbacen na ploci tj. stoji na mestu predvidjenom za 17" te je nemoguce koristiti laptop dv6000 sa baterijom ( ali na ploci postoji mesto i za tu opciju tj manje kuciste pa se verovatno prelemljivanjem tj. pomeranjem konektora na pravo mesto moze koristiti i baterija, malo je komplikovano ubaciti plocu sa ovako izbacenim konektorom ali moze), da bi konektor od drugog harda lepo legao smeta jedna ovalna plastika koja se vrlo lako ukloni i treca stvar je dugmence za wifi koje stoji sa prednje strane laptopa, na ploci od dv9000 nije na tom mestu iako postoji mesto na koje treba da se zalemi na samoj ploci.

Verovatno treba obratiti paznju i na to napajanje u obrnutom slucaju, kada bi se stavljala sa 6000 na 9000 ali meni ovako obrnuto radi, ostalo je da ovih dana duvaljkom odlemim konektor i zalemim na pravo mesto kao i wifi prekidac i to bi bilo to. Laptop radi :)

Vrh Dno