Šta je novo?

DV out izlaz na USB 2.0 jel moze???

caplja

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2001
Poena
609
Drug je dobio kameru Canon MV590. Kamera ima DV out. Dobio je kabal ciji jedan kraj ide u taj DV out a drugi moze da utakne samo u FireWire karticu koju naravno nema. Jel postoji varijanta da kameru spoji na kompjuter preko USB tj. da kupi kabal ciji ce jedan kraj ici u DV out a drugi u USB. (i ako moze koliko kosta taj kabal)

Do sada jos nisam video takav kabal (niti sam cuo da isti postoji), ali poslednje pitanje ti je bas na mestu (cena) i mislim da je odgovor: svakako vise nego firewire kartica.
Nego cekaj, zar uz Canon kamere ne ide i PCI FW kartica? Bar je uz te stare modele isla...ili sam ja dobijao samo takve ponude :)

FW kartica sa sve kablom koshta oko 20€ ;)
I moja ortakinja je dobila caonon mv630i bez fw kabla a kamoli kartice :(

kartica se nikad nedobija uz kameru(fire ware)
Ovo o cemu pricas je doslovce nemoguce,dakle nikako nemozes prikljuciti fireware na usb ulaz,to ti je isto ko da zelis da na na ulaz za napajanje prikljucis mis
@Genghis Khan ja ti pre nekih mesec dana poslao SMS ti mi nisi odgovorio,anyway pitao sam te da li si pazario kameru

Stefan1 je napisao(la):
kartica se nikad nedobija uz kameru(fire ware)

Kada su bili aktuelni modeli serije 5 (mislim da se najvise nudio 530i) ja sam iz 2 izvora dobijao ponude za te kamere, u vise navrata i svaki put je bila ukljucena i PCI FW kartica sa kablom!
Sve lepo upakovano u kutiji sa kamerom!!!

Moguce da su bila neka SE pakovanja? Kako god, ja sam za moju Panasonic dokupljivao i kabal, a ne karticu :)

mozda su neka SE pakovanja,znas ono kao sto doijes i dodatnu bateriju ili neki software(pinnacle ili ulead)

Aj kada se pricha vec ovde :)
Jel moze neko da mi kaze kako preko fw-a da prebacim sadrzaj ali malo vecom brzinom (ne 1:1) :d
Nikada ranije nisam koristio DV Kamkordere :(
Kod ortakinje sam nashao sam Pinnacle (nemam opjma koji) i on chini mi se nija imao nikakvu opciju nekog brzeg prebacivanja!
Dakle koji software, i kako do vece brzine ako je uopshte moguce ?

@Stefan: primio sam sms, nisam imao kredita i posle sam zaboravio :d
Inache kamkorder nisam uzeo, ipak cu uzeti sada neku jachu kameru ;)

Genghis Khan je napisao(la):
Jel moze neko da mi kaze kako preko fw-a da prebacim sadrzaj ali malo vecom brzinom (ne 1:1)
Mislim da ne može, ne zbog firewire koji ima kapacitet do 400Mbps a DV standardno koristi samo 25Mbps, nego zbog mehanike i elektronike kamere koja ne može da iščitava traku brže bez preskakanja podataka. Teoretski bi mogla da se napravi...

Vrh Dno