Šta je novo?

Duvač lišća

DjoleMC

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2005
Poena
445
Da li može neko da preporuči neki solidan a ne previše skup usisivac/duvač lišća?

Ne znam ništa o njima, pa ne znam ni šta da gledam. Kako radi to usisavanje? Mislim da mi zbog količine lišća neće biti potrebno (previše ga je).
Budžet okvirno oko 100e

Ovako nesto sam mislio:

Za usisavanje imaš platnenu torbu koja se nakači na usisivač. Usisivači uglavnom imaju noževe koji sitne lišće tako da više stane.
Kada se torba napuni, moraš da je isprazniš.

Ne znam o kojoj površini se radi, ali ako nije prevelika, bolje rešenje od benzinskog može biti akumulatorski.

Ne znam sta je prevelika površina, ali ima npr 3 stabla lipe, 3 velika stabla oraha, 2 jablana i 2 kestena. Plus sve to isto u komšiluku, pa kad dune vetar donese još lišća...

Nesto mislim d aje duvač bolji, skupim na gomilu pa u kontejner..?

Pogledaj na Youtube snimke vezane za duvace, bice ti dosta jasnije, obicno je ucinkovitost dosta manja kod usisavanja, nego kod duvanja.
Manje vremena treba da se duvanjem skupi na gomilu, pa pokupiti u dzakove/kontejner, nego da se usisava...
Ja imam Stihl BG50 koji je samo duvac, i veoma je korisna stvar za nekog ko ima dvoriste, drveca/lisca i nemam mnogo, ali ga uvek koristim prilikom kosenja trave kosilicom i trimerom.

Zna li neko nešto u AKU duvačima lišća?
Zainteresovalo me da kupim jeftiniji akumulatorski duvač lišća, što manji i lakši (manje mase i lakši za rukovanje) sa baterijom i punjačem.
Služio bi isključivo za duvanje lišća i pade mi na pamet suluda ideja da ako je moguće smanjiti pritisak/brzinu duvanja i 1-2 godisnje da izduva unutrasnjost kompa o_O...

Vidim da ih ima sa kracom ogruglijom i sirom cevi, zovu iz i radioničkim i duvačima lišća a vidim da ima i samo duvača lišća sa dugačkom cevi.

Ono sto je najbitnije od svega, da li se duvač lišća može koristiti sedeći, da li se iz invalidskih kolica može uspešno rukovati duvačem i oduvati lišće...?
Zelenilo neće, ne može, ne postiže, komšiluk neće il ne zna šta je to metla, ne umeju rukovati tom primitivnom spravom, tako jedino ja sam koliko/toliko kadar i voljan da počistim lišće kad meni baš zasmeta... pa da se modernizujem i olakšam sebi to povremeno čišćenje lišća, možda se neko i zainteresuje za izduvavanje lišća kad vidi duvač pa još na struju... :unsure:

Inače, ako znači nešto, imam acu bušilicu Bosch GSR 18V-50 sa punjacem za baterije, pa možda može da se koristi za neki Bosch duvač...

Bilo bi najbolje da imaš jedan tip akumulatorskog alata zbog baterija. Samo treba da vidiš da li u duvač ide jedna ili dve baterije tj,. da li radi na 18 V ili 36 V. Ako je ovo drugo, baterije trebaju biti istog kapaciteta.

Nazad
Vrh Dno