Šta je novo?

Duron 1300

TazDeVil

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
619
Znam da je tema malo zastarela, ali imam problem sa otkljucavanjem datog procesora. Povezao sam L1 parove " IIIII "-ovako, i jos uvek ne mogu da menjam mnozioc, a ne mogu da nadjem stare postove o otkljucivanju durona, pa ako bi neko bio voljan da napise postupak. Inace ploca je Asus A7N8X Deluxe (znaci nForce 2). Ovako koristim vec od januara, pa bi bilo krajnje vreme da malo iskoristim plocu (za 133fsb bi :boom: )...

Duron 1300 NE moze da se otkljuca. 99%

Pozdrav

Evo, otkljucao jesam, ali ne mogu da smanjujem mnozioc, samo da povecavam, i ne mogu da povecavam magistralu. Znaci radi kao 1400, jer nema veceg mnozioca u biosu.

TazDeVil je napisao(la):
Evo, otkljucao jesam, ali ne mogu da smanjujem mnozioc, samo da povecavam, i ne mogu da povecavam magistralu. Znaci radi kao 1400, jer nema veceg mnozioca u biosu.
Batali se otkljucavanja kao sto Melkor kaze, i ja sam se zezao sa tim ali sam na kraju uspeo samo da pomeram FSB.

E ajd sad ne moze da menjas FSB na A7N8X ???

Doduse probao sam sa duronom na 850 i atlonom 900 ali je D1300 valjda noviji od njih ??

Vidi da ti nije na ploci 'jumper' stavljen na 100 FSB.

Pretpostavljam da se u BIOSu fino snalazis (ili bar toliko da umes sve da stavis na user defined), a cak i u tom slucaju bi sa 'jumperom' na FSB100 dobio da biras do 132MHz.

Ma nije ploca u pitanju, na ploci su prekidaci za fsb, i to je podeseno tako da se moze menjati u biosu.
Duron jednostavno ne moze. Sad samo cekam, malo da padnu cene, ipak izlazi 64-bitni AMD, pa cu onda da ubodem Bartona, i onda nema mu spasa :boom:

Nazad
Vrh Dno